ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ (0-1)

Κίνημα… αγανακτισμένων

*Σήμερα αντίπαλοι στο Αλκαζάρ Τύρναβος –ΑΕΛ (6 μ.μ., ΟΤΕ sports)

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2015 13:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:13

Tου Σωτ. Κέλλα

Αγανακτισμένοι Λαρισαίοι εμφανίσθηκαν την Κυριακή της Τυρινής και παρότι τη συγκεκριμένη μέρα η εκκλησία διδάσκει τη συγχώρηση (μαζί με τη νηστεία και την ελεημοσύνη για τη σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου) οι φίλαθλοι της ΑΕΛ στο θεσσαλικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου (0-1) δεν συγχώρεσαν το λάθος του βοηθού Χουλιάρα (Αιτωλοακαρνανίας) να ακυρώσει κανονικό τέρμα του Μπόγιοβιτς στο 49’.

Και δεν ήταν το πρώτο ντέρμπι στο οποίο η διαιτησία παίζει ρόλο σε βάρος της ΑΕΛ αφού προηγήθηκαν ένα στη Ζάκυνθο με αντίπαλο την τοπική ομάδα (δεν της δόθηκε πέναλτι) και ένα με τον Ηρακλή (εντός έδρας), καθώς το τέρμα του Ηρακλή που έκρινε την αναμέτρηση προήλθε από οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Το αποτέλεσμα της αγανάκτησης ήταν να σπάσουν... 1.795 καθίσματα (συνολικού κόστους 32.000 ευρώ) απ’ όλες τις θύρες (τα 1.435 από τη θύρα 10) από τους 2.200 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ (κάθε φίλαθλος και... μια καρέκλα). Αυτές έπεσαν πίσω από τους δύο βοηθούς ενώ οπαδοί της ΑΕΛ πέταξαν και καπνογόνα ενέργεια που είχε ως συνέπεια να διακοπεί το παιχνίδι για μισή ώρα από τον διαιτητή κ. Παναγιωτόπουλο.

Τελικά η ΑΕΛ έχασε με 1-0 (το γκολ ο Μπάρμπας στο 52’), τον Πινδώνη (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και σε συνδυασμό με τις επτά κίτρινες που συμπλήρωσε στο προηγούμενο παιχνίδι θα ξαναπαίξει μετά από ένα μήνα) αλλά κινδυνεύει και με τιμωρία της έδρας μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Οι ελπίδες για είσοδο στα πλέι οφ λίγες… Χρειάζεται επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μέχρι τέλος της κανονικής περιόδου. Πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί όταν η ομάδα έχει τρία παιχνίδια να πετύχει τέρμα;

Για την ιστορία αναφέρουμε τις συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕΛ: Αποστολίδης, Καρανίκας (46’ Ενγκεσάν), Κοντοδήμος, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας (69’ Πίντο), Μπανούσης, Πινδώνης, Ελιομάρ (62’ Ρίστοβιτς), Σετζίνιο, Μπόγιοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας, Τριανταφυλλάκος, Μπεριάν, Νικολιάς (81’ Μακρυδημήτρης), Θέος (57’ Κυζιρίδης), Διαμαντόπουλος (66’ Μπαλντοβαλίεφ).

* Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός Παναγιώτης Τζαναβάρας έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ που δεν έγινε δεκτή.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Μετά το τέλος του αγώνα η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Συγχαρητήρια σε αυτούς που κατάφεραν να καταστρέψουν ακόμη έναν αγώνα. Συγχαρητήρια σε αυτούς που αλλοίωσαν με επιτυχία το αποτέλεσμα εφευρίσκοντας ένα offside. Η ΑΕΛ δεν πτοείται από εντολοδόχους. Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα τα παρατήσουμε, πλανώνται. Η ΑΕΛ έχει τον κόσμο της, μια ολόκληρη πόλη δίπλα της και την αποδοχή όλων των υγιών φιλάθλων της Ελλάδας. Η ΑΕΛ έχει προπονητή και παίκτες και θα παλέψει μέχρι τέλους. Ακόμα και όταν αγωνίζεται απέναντι σε όλους και σε όλα. Ακόμα και αν απέναντί της παρατάσσονται 14 αντί για 11. Σήμερα για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε ποιοι είναι αυτοί που συνειδητά, προκαλούν τους φιλάθλους, δυναμιτίζουν τους αγώνες, ερημώνουν τα γήπεδα και αποκλείουν τις μετακινήσεις».

Παρότι η ανακοίνωση δεν ήταν κατά του Ολυμπιακού Βόλου η βολιώτικη ομάδα εξέδωσε μια λιτή απάντηση πέντε λέξεων: «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο...».

Η ανταπάντηση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Αν και η ανακοίνωσή μας δεν αφορούσε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, κατανοούμε ότι το υπάρχον καθεστώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο ευνοεί «ομαδούλες» σαν και τη δική τους, που θα παίξουν για ακόμη μια φορά το ρόλο κομπάρσου στα playoff».

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΥΡΝΑΒΟ

Σήμερα υπάρχει το λαρισινό ντέρμπι (6 μ.μ., στο Αλκαζάρ όπου αντίπαλοι θα είναι ο Τύρναβος ως γηπεδούχος με την ΑΕΛ) με την ΑΕΛ να θέλει τη νίκη για να ηρεμήσει αγωνιστικά αλλά και τον Τύρναβο να έχει τον ίδιο στόχο για να ανέβει περισσότερο στη βαθμολογία ενόψει πλέι άουτ (από τη διαδικασία αυτή υποβιβάζονται τρεις ομάδες μαζί με τις τρεις που υποβιβάζονται απευθείας). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ΑΕΛ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Πινδώνη ενώ πρόβλημα έχει και ο αρχηγός Κώστας Νεμπεγλέρας που έσπασε τη μύτη του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Πάντως θα βρίσκεται στον πάγκο μετά από επιθυμία του για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.

Από την άλλη ο τεχνικός του Τυρνάβου Αποστόλης Χαραλαμπίδης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κυριάκο και τους Γκούρτσα, Μπιλά λόγω συμφωνίας με την ΑΕΛ (αγωνίζονται δανεικοί στον Τύρναβο).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΟΤΣΑΝΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης από τον Σύνδεσμο Δράμας θα είναι ο διαιτητής του λαρισινού ντέρμπι. Βοηθοί του θα είναι ο Ελευθέριος Καραλής από τον σύνδεσμο Ηπείρου και ο Γεώργιος Γεωργάκης επίσης από το σύνδεσμο Ηπείρου. Τέταρτος θα είναι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης από την Ένωση Ηπείρου και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Κωστούδης από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σε αναμετρήσεις για την 18η αγωνιστική, στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος .......2-0

Φωκικός-Ζάκυνθος ......................1-2

Πιερικός-Λαμία ...........................0-0

Εθν. Γαζώρου-Αναγέννηση Καρδ. ..0-3

Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου .........0-1

Απόλλων Καλαμαριάς-Αιγινιακός .0-1

Ρεπό: Ηρακλής

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας 15:00

Ζάκυνθος-Εθνικός Γαζώρου 15:00

Ηρακλής-Φωκικός 15:00

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός 16:00 (OTE TV)

Τύρναβος-ΑΕΛ 18:00 (OTE TV)

ΑΥΡΙΟ

Αιγιανιακός-Αγροτικός Αστέρας 15:00

Ρεπό: Απόλλων Καλαμαριάς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ηρακλής ..................16αγ. .........42β.

2. Λαμία..........................17 ............35

3. Ζάκυνθος ....................16 ............30

4. Ολυμπιακός Βόλου.......17 ............29

5. ΑΕΛ ...........................17 ............27

6. Αιγινιακός ...................17 ............22

7. Πιερικός......................17 ............22

8. Τύρναβος.....................17 ............20

9. Αναγέννηση Καρδίτσας.16 ............19

10. Αγροτικός Αστέρας.....17 ............18

11. Απόλλων Καλαμαριάς.17 ............15

12. Εθνικός Γαζώρου .......16 ............11

13. Φωκικός ....................16 .............9

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass