ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΤΙΓΡΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Βαγγ. Αλεξανδρής: «Το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα σουτ, θα μπορούσε να πάει στην παράταση»

* Α. Παπαδόπουλος: «Για να γυρίσεις ένα παιχνίδι από τους 17 πόντους κόντρα στον Ηρακλή απαιτεί μεγάλη ικανότητα»

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2016 12:12

Το παιχνίδι με τον Ηρακλή ανήκει στο παρελθόν για την ΑΕΛ, η οποία κρατάει τα θετικά στοιχεία ενόψει της μεθαυριανής εντός έδρας αναμέτρησης με την Καβάλα.

Η λαρισινή ομάδα παρουσίασε εξαιρετική εικόνα στο β’ ημίχρονο και κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι που φαινομενικά έδειχνε χαμένο απέναντι στην πιο έμπειρη, κατά γενική ομολογία, ομάδα της Α2 και μία εκ των φαβορί του φετινού πρωταθλήματος, αλλά κάποιες άτυχες στιγμές στα τελευταία δευτερόλεπτα της στέρησαν τη δυνατότητα να πανηγυρίσει μία σημαντική νίκη, η επίτευξη της οποίας θα είχε διαστάσεις άθλου.

Για την πολύ καλή εικόνα της ΑΕΛ έκανε ιδιαίτερο λόγο μετά το παιχνίδι ο πρώην «Λαρισαίος» Βαγγέλης Αλεξανδρής –τον οποίο η διοίκηση των «βυσσινί» τίμησε για την προσφορά στο λαρισινό και γενικότερα ελληνικό μπάσκετ- λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Πάντα συγκινούμαι όταν έρχομαι σ’ αυτή την πόλη από το 1980 μέχρι και πρότινος. Έχω ζήσει εννιά υπέροχα χρόνια, έχω φίλους οι οποίοι σχεδόν έχουν γίνει συγγενείς μαζί μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΑΕΛ που με τίμησε και εμένα και τα παιδιά αν και είμαι προληπτικός, γι' αυτό είπα στα παιδιά προσέξτε, θα μας τιμήσουν και μετά θα μας… νικήσουν. Αλλά τα καταφέραμε. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Ξέραμε ότι η ΑΕΛ –είχαμε παίξει φιλικό μαζί- είναι μία πολύ καλή ομάδα, πειθαρχημένη, με ιδιαίτερη έφεση στο σουτ. Μπορέσαμε και ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, φτάσαμε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, 17 πόντους, αλλά το παιχνίδι με αντεπίθεση κυρίως από την περιφέρεια και με έναν παίκτη μέσα στη ρακέτα που μας δημιούργησε πολλά προβλήματα, τον Θορστέινσον, έφτασε να γίνει ντέρμπι. Το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα σουτ, θα μπορούσε να πάει στην παράταση αλλά ήμασταν τυχεροί σ’ αυτό. Θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και για την πορεία που έχουμε μέχρι τώρα. Θέλαμε να κάνουμε και θα κάνουμε καλές γιορτές γιατί το επόμενο παιχνίδι είναι αργά και εύχομαι από την καρδιά μου γιατί θέλω πάντα να προοδεύει η Λάρισα σε όλους τους τομείς να πάει καλά. Εύχομαι επίσης στον τεχνικό Αβραάμ Παπαδόπουλο καλή σταδιοδρομία γιατί είναι ένας φέρελπις νέος προπονητής και καλή πορεία στην ομάδα του».

Από την πλευρά του ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επισήμανε ότι παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του στο β’ ημίχρονο -λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για να γυρίσει ένα παιχνίδι από τους 17 πόντους και απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Ηρακλής απαιτεί μεγάλη ικανότητα και ποιότητα- πλήρωσαν τελικά το ότι σπατάλησαν τζάμπα το α’ ημίχρονο.

«Είναι μεγάλη παρακαταθήκη όταν ακούς τέτοια λόγια από ανθρώπους που έχουν προσφέρει τόσα πολλά και έχουν κατακτήσει τόσα πολλά. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Το ξέραμε όλη την εβδομάδα. Ο Ηρακλής είναι πολύ αντιφατική ομάδα. Όσο τον πιέζεις τόσο καλύτερος γίνεται. Έχει κάποιους παίκτες οι οποίοι προσαρμόζονται εύκολα σε κάποια δεδομένα του παιχνιδιού και αυτό έκαναν και σ’ αυτό το παιχνίδι. Στο β’ ημίχρονο αλλάξαμε κάποια μικρά στοιχεία του παιχνιδιού μας όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι και θεωρώ πως ήταν ένας βασικός λόγος που ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι οι παίκτες μου στο β’ ημίχρονο όσο ήταν συγκεντρωμένοι έκαναν ειδικά στην επίθεση τα πράγματα που είχαμε πει, στοχεύσαμε σε συγκεκριμένα σημεία στην επίθεση. Για να γυρίσεις ένα παιχνίδι από τους 17 πόντους με μία ομάδα σαν τον Ηρακλή η οποία σίγουρα είναι η πιο έμπειρη, αν όχι η καλύτερη του πρωταθλήματος, απαιτεί μεγάλη ικανότητα και ποιότητα παικτών. Το α’ ημίχρονο το σπαταλήσαμε τζάμπα και το πληρώσαμε στη συνέχεια. Ο Ηρακλής επικράτησε γιατί είχε 2-3 παίκτες με μεγάλη ποιότητα οι οποίοι έχουν παίξει πολλά ματς, έχουν κερδίσει πολλά ματς μόνοι τους και αυτό φάνηκε. Θεωρώ πως το παιχνίδι με την Καβάλα που ακολουθεί είναι το πιο δύσκολο που θα παίξουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να αφήσουμε την ήττα από τον Ηρακλή πίσω και να κοιτάξουμε μπροστά. Εύχομαι στον κ. Αλεξανδρή και στην ομάδα του καλή συνέχεια».

***

Από την πλευρά των παικτών μίλησαν οι Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) και Τσιλούλης (ΑΕΛ) οι οποίοι επισήμαναν τα εξής:

Γιάννης Γκαγκαλούδης: «Για μας ήταν ένα παιχνίδι το οποίο έπρεπε να το πάρουμε οπωσδήποτε γιατί η ΑΕΛ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, το δείχνει και η πορεία της μέχρι στιγμής. Έχει παιδιά μαχητές, καλούς παίκτες που παλεύουν και δεν παρατάνε ποτέ το παιχνίδι. Ακόμα και όταν ξεφύγαμε στο σκορ ξέραμε ότι θα επανέλθουν. Είναι μία καλά δουλεμένη ομάδα. Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη γιατί μας κρατάει ζωντανούς στο στόχο που έχουμε. Να γυρίσει ο Ηρακλής εκεί που του αξίζει, στην Α1 Εθνική. Εύχομαι στη Λάρισα καλή πορεία. Έρχομαι εδώ πολλά χρόνια και είμαι χαρούμενος όταν έρχομαι να παίξω εδώ γιατί μου θυμίζει τα καλά χρόνια του ελληνικού μπάσκετ και όχι αυτά που ζούμε τώρα».

Θοδωρής Τσιλούλης: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ηρακλή, είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία. Εμείς ξεκινήσαμε πάλι νωθρά και άσχημα στο παιχνίδι, ο Ηρακλής έβαλε πολλά σουτ αμαρκάριστα, ήταν πολύ εύστοχος στο α’ ημίχρονο και ξέφυγε το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε, τα καταφέραμε στο 3ο δεκάλεπτο, αλλά κάποιες λεπτομέρειες μας στοίχισαν τη νίκη».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass