ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Επιτέλους να λειτουργήσει….

* Δόθηκαν 5,8 εκατομμύρια ευρώ , λείπουν 300.000 ευρώ.

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2016 13:53

Στοιχειωμένο μοιάζει το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας αφού παρότι δαπανήθηκαν μέχρι τώρα περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του(4,5 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και 1,3 εκατομμύρια ευρώ από τον Δήμο Λαρισαίων) παραμένει σε εκκρεμότητα ως αθλητικό έργο για ελάχιστα χρήματα(300.000 ευρώ) για τα οποία έκανε αίτημα ο Δήμος Λαρισαίων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενώ περιμένουν και εγκρίσεις από φορείς που απαιτούνται για τη λειτουργία της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης .

Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις ότι το έργο θα είχε ολοκληρωθεί από το 2015, φθάσαμε στην «ανατολή» του 2017 και ακόμα δεν έχει αποπερατωθεί ενώ τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια για να είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2017.

Η Λάρισα εκτός από έναν χώρο άθλησης που ήταν αίτημα όλων των κολυμβητικών συλλόγων της περιοχής από τη μη ολοκλήρωση του έργου χάνει και σημαντικά έσοδα καθώς θα μπορούσε να είχε φιλοξενήσει πανελλήνιους και διεθνείς κολυμβητικούς αγώνες που θα την έκαναν το επίκεντρο της κολύμβησης όλης της χώρας αλλά και σε επίπεδο Ευρώπης.

Χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισκέφθηκε το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας και μίλησε με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σούλτη και τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Λαρισαίων σε θέματα Αθλητισμού Γιώργο Κωσταρόπουλο για να συζητήσουν την ολοκλήρωση του έργου αλλά και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Μετά το τέλος της συζήτησης ο Κώστας Αγοραστός έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει χρηματοδοτήσει με το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ την κατασκευή του ανοικτού κολυμβητηρίου Λάρισας στην περιοχή της Νέας Πολιτείας, ενώ με 1,3 εκατ. ευρώ συνέβαλλε ο Δήμος Λαρισαίων. Συνολικά το κόστος του έργου υπερβαίνει τα 5,8 εκατ. ευρώ.

Το έργο είναι έτοιμο, λειτουργικό και πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες προκειμένου και το κλειστό κολυμβητήριο να αποσυμφορηθεί και να μπορούν να διεξαχθούν περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις καθώς, ως γνωστόν, πρόκειται για κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων.

Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύσαμε από τον προϋπολογισμό μας επιπλέον 1,8 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμο για χρήση.

Το έργο αυτό είναι ζητούμενο για τον κόσμο της κολύμβησης εδώ και πολλά χρόνια. Επιθυμούμε να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους και γενικότερα τον αθλητισμό στην περιοχή μας. Ευελπιστούμε ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και το κολυμβητήριο να λειτουργήσει».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass