ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ Ο.Μ.Α.Ε.

Στη Λάρισα το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2017

*Η FIA είπε το «ναι» και αναμένεται η οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα *Δ. Τάχος: «Η FIA μας απάντησε για τις 22-24/9/17, αλλά αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την ετήσια εμποροπανήγυρη (παζάρι) και καταθέσαμε πρόταση για τις 13-15/10/17»

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2016 12:00

Πολύ κοντά σε μια ιστορικών διαστάσεων συμφωνία βρίσκεται ο Δήμος Λαρισαίων με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) και η οποία αφορά στη διεξαγωγή στη Λάρισα του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις το 2017. Πρόκειται για μία εκ των κορυφαίων διεθνώς διοργανώσεων στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερη σημασία για τα θεσσαλικά δρώμενα και όχι μόνο.

Όπως αποκάλυψε στην «Ε» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημήτρης Τάχος, η FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) στην τελευταία της συνεδρίαση στις 30 Νοεμβρίου 2016 είπε το «ναι» στην πρόταση που κατέθεσε η Λάρισα διά μέσω της ΟΜΑΕ και το μόνο που απομένει πλέον είναι η συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής του Ράλι. Η πρόταση της FIA είναι για τις 22-24 Σεπτεμβρίου του 2017, ωστόσο η ημερομηνία αυτή συμπίπτει με την καθιερωμένη ετήσια εμποροπανήγυρη (παζάρι), ενώ από τη δημοτική αρχή προτάθηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου 2017.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν τον Μάιο μετά από πρωτοβουλία του τοπικού τμήματος της ΟΜΑΕ και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, Δημήτρη Τάχου.

«Ήρθαμε σε επαφή με τους υπεύθυνους της ΟΜΑΕ, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Λάρισα, μάλιστα μίλησαν και με τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη, ενώ υπήρξε και δεύτερη συνάντηση στη Λάρισα με εμένα προσωπικά και τον αντιδήμαρχο κ. Μαβίδη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τάχος και πρόσθεσε:

«Φέτος ήμασταν καλεσμένοι στο φετινό Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις στις Θερμοπύλες και μάλιστα οι διοργανωτές μας έβαλαν να κάνουμε την εκκίνηση. Συνεχίσαμε τις επαφές μας με τους ιθύνοντες της ΟΜΑΕ, γιατί αφενός υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στη Λάρισα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αφετέρου επειδή μία τέτοια διοργάνωση θα βοηθήσει στην τοπική ανάπτυξη.

Έτσι υποβάλαμε γραπτό αίτημα στην ΟΜΑΕ, η οποία το προώθησε στη FIA. Η διεθνής ομοσπονδία συνεδρίασε στις 30 Νοεμβρίου και είπε το "ναι" για τη Λάρισα. Η πρόταση όμως της FIA είναι για τις 22-24 Σεπτεμβρίου του 2017, αλλά αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την ετήσια εμποροπανήγυρη (παζάρι).

Επανήλθαμε διά της ΟΜΑΕ με νέο αίτημα, ζητώντας να ορισθεί ως ημερομηνία για τη διεξαγωγή του αγώνα το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου 2017, με εναλλακτική ημερομηνία στις 6-8 Οκτωβρίου 2017 και πλέον είμαστε σε αναμονή της απάντησης».

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Σύμφωνα με τον κ. Τάχο και εφόσον βρεθεί ημερομηνία που δεν συμπίπτει με την ετήσια εμποροπανήγυρη, η σκεπαστή της Νεάπολης θα είναι το σημείο κλειδί του αγώνα.

«Στόχος μας είναι να γίνει η όλη διοργάνωση στη σκεπαστή της Νεάπολης. Εκεί να είναι η αφετηρία και ο τερματισμός αλλά και το car service.

Σε ό,τι αφορά στη διαδρομή κατόπιν συμφωνίας με τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς αλλά πιστεύω και με τον Δήμο Ελασσόνας, θα συμπεριληφθούν περιοχές του Κισσάβου και του Ολύμπου. Θα πρέπει να επιλεγούν οι διαδρομές από τους ειδικούς της ΟΜΑΕ και όπου φυσικά χρειαστούν παρεμβάσεις, ο Δήμος Λαρισαίων είναι έτοιμος να συνδράμει».

ΠΡΟΒΟΛΗ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας αναφέρθηκε και στα πολλαπλά οφέλη για τον δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

«Πρόκειται για μία διοργάνωση με πολλαπλά οφέλη. Η Λάρισα είναι μητροπολιτικό κέντρο και χρειάζεται συνδυασμένες μορφές τουρισμού. Παράλληλα θα τονωθεί η τοπική οικονομία, θα ανέβει η επισκεψιμότητα και η παγκόσμια προβολή της πόλης, με θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό, αφού ο αγώνας καλύπτεται και μεταδίδεται τηλεοπτικά από τα μεγαλύτερα διεθνώς αθλητικά κανάλια όπως το Eurosport κ.λπ..

Εάν η FIA δεν δεχθεί την πρότασή μας και επιμείνει για το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενήσουμε τον αγώνα σε άλλους χώρους. Υπάρχουν εναλλακτικές σκέψεις.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΙΡΚΟΥΙ

Εκτός από το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2017 η δημοτική αρχή εξετάζει τη διεξαγωγή και άλλων εκδηλώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως για παράδειγμα σιρκουί ταχύτητας αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, κάτι ανάλογο που γίνεται στις Σέρρες.

«Η συνεργασία μας με την ΟΜΑΕ δεν θα περιοριστεί στο πλαίσιο του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις. Θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και για άλλες διοργανώσεις. Ήδη υπάρχουν σκέψεις για σιρκουί ταχύτητας αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας όπως γίνεται στις Σέρρες, σε περιοχή πέριξ της Λάρισας την οποία έχουμε εξετάσει».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη μελετάται η δημιουργία αυτοκινητοδρομίου (έκτασης 800 περίπου στρεμμάτων) σε περιοχή πέριξ της Λάρισας.

Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass