Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ «ΕΣΠΑΣΕ» ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΗΣ ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ 2-0

Τίποτα τίποτα δεν τον σταματά!

* Θέμα χρόνου να βρεθεί στην κορυφή του 2ου ομίλου της Γ'Εθνικής *Τα γκολ πέτυχαν ο Αντώνης Καμπλιώνης(19') και ο Πέτρος Διβανές(87') *Δοκάρι είχαν με τον Χαρτσιά(41')οι φιλοξενούμενοι που ήταν ένας αντάξιος αντίπαλος

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2016 12:00

Ακάθεκτος ο Απόλλων Λάρισας συνεχίζει την εξαιρετική φετινή πορεία του, κερδίζοντας χθες στη Φιλιππούπολη την ΑΕ Καραϊσκάκης με σκορ 2-0.

Μια καλογυμνασμένη ομάδα που μέχρι χθες ήταν αήττητη, αλλά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Απόλλωνα, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους φίλους του.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας και η λαρισινή ομάδα παρέμεινε στη 2η θέση με 27 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη Σεβαστή(28), τρεις περισσότερους από τον Ολυμπιακό Βόλου(24) και τέσσερις από τη Νίκη(23).

Μάλιστα και για μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκε στην ...κορυφή, καθώς ο πρωτοπόρος Διαγόρας Σεβαστής έχανε 0-2 από τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου, αλλά η ομάδα της Κατερίνης με ανατροπή κατάφερε να κερδίσει τελικά 4-2, ενώ στο βολιώτικο ντέρμπι Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου, έμειναν στο 0-0.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη λοιπόν πέτυχε ακόμα μια νίκη στην προσπάθειά της για την άνοδο στην Football League και έδειξε πως αξίζει που βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι δυο προπονητές ο Σάκης Θεοδοσιάδης του Απόλλωνα και ο Νίκος Θεοδοσιάδης της ΑΕ Καραϊσκάκης, παρέταξαν τις ομάδες τους με ενισχυμένο το κέντρο, με σκοπό να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των παικτών τους και τα τυχόν κενά που προκύψουν.

Άλλωστε και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος ήταν επόμενο να δυσκολέψει τους τεχνίτες ποδοσφαιριστές των ομάδων.

Ο Απόλλωνας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 8'από ασίστ του Πέντα ο Σουλίδης βγήκε τετ-α-τετ με τον Ανδρούτσο, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενουμένων και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Όμως στο 19', οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με έναν ποδοσφαιριστή που αποδεικνύει πως αξίζει να αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Και ο λόγος γίνεται για τον Τρικαλινό επιθετικό Αντώνη Καμπλιώνη, ο οποίος δέχθηκε την πάσα από τον Βασίλη Σαχινίδη μετά από προσπάθεια του Κώστα Καμπέρη και έπιασε ένα φοβερό αριστερό βολέ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Ανδρούτσου.

Με το 1-0 υπέρ του ο Απόλλωνας ανέβασε και άλλο την απόδοσή του με αποτέλεσμα στο 23'να βρεθεί κοντά στο 2-0, όμως στην πάσα με τακουνάκι του Καμπλιώνη, ο Σουλίδης σούταρε άουτ.

Μετά το 25'η ομάδα της Άρτας προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, στο 26' από σέντρα του Χαρτσιά με κεφαλιά ο Ευαγγέλου έστειλε την μπάλα άουτ, στο 34'σε σέντρα από αριστερά του Χαρτσιά με προβολή στο πρώτο δοκάρι ο Αβραμίδης έστειλε την μπάλα άουτ και στο 41' οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 1-1.

Ο Λώττας από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Χαρτσιάς με προσποίηση απέφυγε αμυντικό του Απόλλωνα, αλλά στο πλασέ που έκανε η μπάλα αποκρούσθηκε από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Φιρινίδη και έτσι παρέμεινε το 1-0.

Στην επανάληψη η ΑΕ Καραϊσκάκης προσπάθησε να φτάσει στο 1-1, ενώ ο Απόλλωνας να κάνει δύο τα τέρματά του, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και στο 62' σε ένα μακρινό σουτ του Σάββα η μπάλα πέρασε άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα η αγωνία μεγάλωνε για τους φίλους του Απόλλωνα, καθώς το 1-0 δεν διασφάλιζε το νικηφόρο αποτέλεσμα, με βάση και την εικόνα των φιλοξενούμενων.

Έτσι φτάσαμε στο 79', όταν ο Καμπλιώνης βρήκε τον Πέντα, εκείνος στο σημείο του πέναλτι βρήκε τον Ιβανίδη που δεν μπόρεσε να πιάσει όπως ήθελε το σουτ και εν συνεχεία ο Διβανές σούταρε ψηλά άουτ.

Αμέσως μετά στο 80'σε σουτ του Λώττα η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και στο 87'έγινε το 2-0.

Από εξαιρετική πάσα του Πέντα ο Πέτρος Διβανές (πέρυσι αγωνιζόταν μετά τον Δεκέμβριο στην ΑΕ Καραϊσκάκης), πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και με προβολή ο Τρικαλινός μέσος «σφράγισε» τη νίκη του Απόλλωνα.

Λίγο πριν το φινάλε στο 89'μετά από κόντρες ο Οντβόγκ έκανε το γυριστό σουτ, όμως ο Φιρινίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ

Όλοι οι παίκτες του Απόλλωνα είναι άξιοι συγχαρητηρίων διότι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίσθηκαν με πάθος και πέτυχαν μια πολύ σημαντική νίκη.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήρθε στη Λάρισα για να παίξει ποδόσφαιρο, καθαρά και χωρίς σκοπιμότητες.

Ήταν η καλύτερη ίσως ομάδα που πέρασε από τη Φιλιππούπολη και συνέβαλαν οι παίκτες της στο να γίνει ένα παιχνίδι που είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κ.Εμμανουήλ Σκουλά(ΕΠΣ Σερρών), που είχε συνεργάτες τους κ.Ιωάννη Περιβολάρη, Προκόπιο Τσιφλάκο, από την ΕΠΣ Εύβοιας.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα οι Αγρόδημος(48'), Πέντα(61'), ενώ από τον Καραϊσκάκη οι Ντατίδης(10'), Παπανίκου(18’), Λώττας(55'), Καραγιαννίδης(64'), Αβραμίδης(84').

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ανδρέου, Αγρόδημος, Καμπέρης (76' Διβανές), Πέντα, Σαχινίδης, Σουλίδης (67' Ιβανίδης), Καμπλιώνης (85' Ιορδανίδης).

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ανδρούτσος, Παπανίκου, Λάμπρου (72' Μαζιώτης), Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Χαρτσιάς (76' Γούλας), Ντατίδης (83' Οντβόγκ), Γυφτοκώστας, Λώττας, Ευαγγέλου.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(11η αγωνιστική)

Απόλλων Λάρισας – ΑΕ Καραϊσκάκης     2-0

ΑΕ Ιστιαίας – Αστέρας Πετρίτη (14/12)

Διαγόρας Σεβαστής – Ελευθεροχώρι      4-2

Τηλυκράτης – Θεσπρωτός 1-0

Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Β.        0-0

Πύδνα Κίτρους – Ρήγας Φεραίος   3-1

Εθνικός Φιλιππιάδας – Πιερικός    0-0

Αμβρακία Κωστακίων – Νεοκαισάρεια     2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 11 αγώνες)

1. Διαγόρας Σεβαστής       22-8   28

2. Απόλλων Λάρισας         26-10  27

3. Ολυμπιακός Βόλου        18-6   24

4. Νίκη Βόλου          17-8   23

5. Πύδνα Κίτρους     15-7   21

6. ΑΕ Καραϊσκάκης  7-4     18

7. Τηλυκράτης         10-5   18

8. Ρήγας Φεραίος    17-20  14

9. Εθνικός Φιλιππιάδας      8-11   12

10. Πιερικός 8-14   11

11. Θεσπρωτός       11-15  9

12. Νεοκαισάρεια     9-19   8

13. Αστέρας Πετρίτη 5-13   8

14. Αμβρακία Κωστακίων   6-16   7

15.Ελευθεροχώρι     8-19   6

16. ΑΕ Ιστιαίας        7-18   5

* ΑΕ Ιστιαίας και Αστέρας Πετρίτη έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

(12αγων.-11/12-15:00)

ΑΕ Ιστιαίας – Απόλλων Λ.(14:00)

ΑΕ Καραϊσκάκης – Διαγόρας Σεβαστής

Αστέρας Πετρίτη – Τηλυκράτης

Μαύροι Αετοί – Νίκη Βόλου

Θεσπρωτός – Πύδνα Κίτρους

Ολυμπιακός Β.– Φιλιππιάδα

Ρήγας Φεραίος – Αμβρακία Κωστακίων

Πιερικός – Νεοκαισάρεια

*Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των παικτών της Σαπεκοένσε που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, τηρήθηκε πριν την σέντρα και στο χθεσινό ματς στη Φιλιππούπολη.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass