Ένας ακόμη τίτλος για τον Κάρλσεν στη μάχη των «Γιγάντων»

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2016 12:38

Ο πρωταθλητής κόσμου ο Νορβηγός Μάγκνους Κάρλσεν (26 ετών), διατήρησε με δυσκολία τον τίτλο του στο σκάκι, παίζοντας 4 ράπιντ παιχνίδια στα πλέι-όφς εναντίον του ρώσου γκραντμάστερ Σεργκέυ Καριάκιν (26 ετών επίσης), στη Νέα Υόρκη, χθες 30 Νοεμβρίου.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Κάρλσεν κερδίζει το τρίτο κατά σειρά ματς για τον παγκόσμιο τίτλο. Οι δύο παίκτες βρέθηκαν ισόπαλοι στα πρώτα 12 παιχνίδια, έχοντας από μία νίκη ο καθένας και 10 ισοπαλίες. Ο ρώσος κράτησε με υποδειγματική άμυνα την ισοπαλία στο δεύτερο και το τρίτο παιχνίδι για να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει το όγδοο παιχνίδι και μάλιστα με τα μαύρα κομμάτια.

Αργότερα, στο δέκατο παιχνίδι, ο Νορβηγός κατάφερε να νικήσει και να πάει το ματς στο λεγόμενο «τάι-μπρέικς», όπου και επικράτησε, με λίγα δευτερόλεπτα στο ρολόι του και με μία εντυπωσιακή θυσία βασίλισσας στο τελευταίο παιχνίδι.

Αντικείμενο έντονης συζήτησης αποτέλεσε η αποχώρηση του Κάρλσεν από τη συνέντευξη τύπου, έπειτα από την ήττα του στο όγδοο παιχνίδι.

Πολλοί θεώρησαν ότι είναι φυσιολογικό για έναν πρωταθλητή να μην αποδέχεται την ήττα, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι, οι νικητές πρέπει να δείχνουν ωριμότητα και επαγγελματισμό και να μιλάνε μέσα από τα αποτελέσματά τους και όχι με την εξωαγωνιστική τους στάση.

Ο Κάρλσεν, που συμπτωματικά είχε γενέθλια χθες που κέρδισε το ματς (30 Νοεμβρίου), δήλωσε στην τελευταία συνέντευξη ότι είχε πίστη ότι θα

κέρδιζε τελικά, αν και παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν το ποιό δύσκολο ματς που έχει παίξει για τον τίτλο.

Από την άλλη, ο Καριάκιν είπε ότι ήταν ένα πολύ καλό ματς και ότι πιστεύει πως θα έχει και άλλη ευκαιρία στο μέλλον για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο Καριάκιν κάθε άλλο παρά ηττημένος μπορεί να χαρακτηριστεί. Παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν το απόλυτο αουτσάιντερ, έδωσε γενναίο αγώνα και μπορεί μάλιστα να θεωρηθεί ως ο ηθικός νικητής της διοργάνωσης, με τον επαγγελματισμό και με τα πολύ καλά αποτελέσματα που απέσπασε.

Ο Κάρλσεν θα επιστρέψει στη Νορβηγία πλουσιότερος κατά 550 χιλιάδες ευρώ, ενώ 450 χιλιάδες ευρώ θα δοθούν στον Καριάκιν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass