ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 3-1

Κοντά στην κορυφή ο Απόλλωνας

* Είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό Β. και τρεις από τη Σεβαστή * Καμπλιώνης, Σουλίδης και Διβανές οι σκόρερ. Μείωσε ο Σκρέκας για τους φιλοξενούμενους

Δημοσίευση: 24 Νοε 2016 11:01

Μετά από καλή εμφάνιση, ο Απόλλων Λάρισας κέρδισε χθες το απόγευμα στη Φιλιππούπολη το Ελευθεροχώρι Τρικάλων με σκορ 3-1, στην 9η εμβόλιμη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής(2ος όμιλος).

Οι «κυανόλευκοι» χωρίς να εντυπωσιάσουν πέτυχαν δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο (Καμπλιώνης 19′ και Σουλίδης 33′) κι ένα στο δεύτερο (Διβανές 84′), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει στο 79΄ με τον Σκρέκα.

Ο Απόλλων Λάρισας μπήκε ορεξάτα στο παιχνίδι και μόλις στο 3′ απείλησε για πρώτη φορά, με τον Καμπλιώνη να βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή, αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 19΄ο Παπαδόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σαχινίδης άφησε την μπάλα να περάσει και ο Αντώνης Καμπλιώνης που ακολουθούσε, με δυνατό σουτ έκανε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Θεολόγη.

Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 21′ λοιπόν ο Πέντα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με στόχο το δεύτερο δοκάρι, αλλά ο αριστερός οπισθοφύλακας με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Με τη συμπλήρωση μισής περίπου ώρας αγώνα ο Απόλλων Λάρισας κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Στο 33′ λοιπόν έπειτα από πολιορκία στα καρέ των Μαύρων Αετών, ο Σάββας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σαχινίδης έστρωσε με το στήθος την μπάλα στον Ακη Σουλίδη, ο οποίος με ένα διαγώνιο συρτό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 2-0.

Γκολ που έτρεξε και αφιέρωσε στον γενικό αρχηγό της ομάδας Γιώργο Λότσιο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 38′ ο Μπαλτιμάς με κάθετη πάσα βρήκε τον Γόρδιο μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα, ο δεύτερος με διαγώνια πάσα στο δεύτερο δοκάρι είδε τον Τεντολούρη, όμως εκείνος από κοντά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50΄, ο Άκης Γεωργίου από αριστερά έκανε τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής με τον Σαχινίδη να χάνει τεράστια ευκαιρία για το τρίτο τέρμα της ομάδας, προσπαθώντας να στοπάρει την μπάλα αντί να εκτελέσει με αποτέλεσμα οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων να διώξουν την μπάλα.

Οι Μαύροι Αετοί έφτασαν κοντά στο 2-1, στο 57′. Ο Μπαλτιμάς με κάθετη πάσα έβγαλε τον Γόρδιο σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Φυρινίδη που απέκρουσε την μπάλα και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Επτά λεπτά αργότερα στο 64′ ο Σάββας έψαξε με το κεφάλι κάποιον συμπαίκτη του, ο Πέντα άφησε στον Καμπλιώνη, που ελίχθηκε όμορφα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Θεολόγης μπλόκαρε σταθερά στην αγκαλιά του την μπάλα και στο 76′ σουτ του Παπαδόπουλου πέρασε άουτ.

Στο 79′ οι Μαύροι Αετοί κατάφεραν να μειώσουν και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όταν ο Σκρέκας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κατάφερε να νικήσει τον Φιρινίδη. Ο Σκόνδρας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και στο πρώτο δοκάρι ο παίκτης που είχε περάσει μόλις στο παιχνίδι με καρφωτή κεφαλιά, μείωσε σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Και στο 84′, ο Πέντα εκτέλεσε φάουλ με πάσα στα δεξιά, εκεί όπου ο Σάββας βρήκε στην καρδιά της μεγάλης περιοχής τον Πέτρο Διβανέ που νίκησε τους αντιπάλους του στον αέρα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Γενικά μπορούμε να πούμε πως ο Απόλλωνας χωρίς να εντυπωσιάσει πρόσθεσε τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργετικό του παίζοντας απλά, σοβαρά και πειθαρχημένα.

Πλησίασε ακόμη πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την ισοπαλία στον αγώνα Καραϊσκάκης-Ολυμπιακός Βόλου(1-1) και δεν αποκλείεται να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλοπάτι, τις επόμενες αγωνιστικές.

Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους, έδειξαν πως έχουν μια αξιόλογη ομάδα, οι παίκτες πάλεψαν φιλότιμα και άφησαν καλές εντυπώσεις.

*Τον αγώνα διύηθηνε ο νεαρός Καρδιτσιώτης ρέφερι Σωτήρης Μουτσάνας, που πήγε καλά, ήταν κοντά στις φάσεις και προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος. Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν παράπονα για το δεύτερο γκολ, υποστηρίζοντας πως υπήρξε επιθετικό φάουλ πριν το γκολ του Σαχινίδη, που δεν καταλογίσθηκε ενώ και ο Απόλλων ας ζήτησε ένα πέναλτι στο 83' σε ανατροπή του Γκουντρουμπή.

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησαν οι συνεργάτες του κ.Βασίλειος Τακόπουλος, Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Καμπλιώνης(39΄), Σαχινίδης(45’ ), Αγρόδημος(78’), Πέντα(86’) του Απόλλωνα Λάρισας και οι Νάκου(24΄), Αετόπουλος(54’ ), των Μαύρων Αετών.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Χολέβας, Αγρόδημος, Γεωργίου, Πέντα, Σαχινίδης (82′ Γκουντρουμπής), Σουλίδης (69′ Διβανές), Καμπλιώνης (75′ Καμπέρης).

ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ(: Θεολόγης, Νάκου, Νασιάκος, Αετόπουλος, Μπαλτιμάς (62′ Ψύρρας), Ρόμπος, Σκόνδρας, Κεχαγιάς, Ιωάννου, Γόρδιος (78′ Σκρέκας), Τεντολούρης (71′ Γιαννούλας).

*Με την τρικαλινή ομάδα αγωνίσθηκε και ο γιός του Βαγγέλη Νασιάκου, παλαίμαχου παίκτη της ΑΕΛ, στο αριστερό άκρο της άμυνας και άφησε καλές εντυπώσεις.

*Στη Φιλιππούπολη βρέθηκε και ο πρώην τεχνικός του Α.Ο.Τρικάλων Σταύρος Ψιμουλάκης και σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να αναλάβει τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ικανοποιημένος έμεινε ο τεχνικός Σάκης Θεοδοσιάδης από τη νίκη του Απόλλων Λάρισας, ενώ την αφιέρωσε στον Νίκο Περδίκη. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ(Απόλλων Λάρισας): «Να ευχαριστήσω τον Νίκο Μανούρα για τα καλά του λόγια και του αντεύχομαι καλή συνέχεια και καλή δύναμη στον νέο του ρόλο σαν προπονητής. Tο Ελευθεροχώρι με εμφανίσεις σαν κι αυτή, δεν έχει να φοβάται τίποτα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Nα δώσω συγχαρητήρια και στους παίκτες του για την εμφάνισή τους απέναντί μας.

Σχετικά με το παιχνίδι θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για τη νίκη. Μία δίκαιη νίκη. Ανταποκριθήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού σωστά. Παρά το γεγονός πως ο αντίπαλος κατάφερε να μειώσει το σκορ, εκεί δείξαμε τη στόφα μας σαν ομάδα και κατορθώσαμε να πετύχουμε το τρίτο γκολ και εκεί να τελειώσει το ματς.

Το πρωτεύον για εμάς σε όλα τα παιχνίδια και βασικός μας στόχος είναι οι τρεις πόντοι. Αν αυτοί έρχονται με καλό ποδόσφαιρο είναι το ιδανικό. Η ομάδα έχει δείξει από το καλοκαίρι ότι διαθέτει ένα ρόστερ με παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν αυτό τον συνδυασμό. Βασικός μας στόχος είναι όμως οι τρεις πόντοι σε κάθε παιχνίδι. Μετά από ένα διάστημα δεκαπέντε ημερών ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Πλέον ξεχνάμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι και από αύριο η ομάδα ξεκινά την προετοιμασία για το δύσκολο ματς στην Κέρκυρα απέναντι στον Πετριτή.

Να ευχαριστήσω και τον κόσμο που βρέθηκε μία καθημερινή μέρα στο γήπεδο και βοήθησε τους παίκτες.

Η νίκη είναι αφιερωμένη στον Νίκο Περδίκη που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα και ευχόμαστε να επιστρέψει στα γήπεδα δυνατός και υγιής».

-Για την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο κι αν επηρεάστηκε από την αποχή ή από το προβάδισμα των δύο τερμάτων: «Θεωρητικά μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Πρακτικά όμως πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως και ο αντίπαλος παίζει ποδόσφαιρο. Σήμερα είδαμε μία ομάδα που στο μεγαλύτερο διάστημα αμύνθηκε στο μισό γήπεδο. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να έχουμε πολύ υπομονή και σίγουρα μυαλά από πίσω στο χτίσιμο της επίθεσης. Επίσης ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις πως θα έρθει η κάθε αγωνιστική φάση. Σίγουρα για τον αντίπαλο που είναι μία νεανική ομάδα, με φιλόδοξους παίκτες τα κίνητρά τους είναι υψηλά. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα και βγάζουν πράγματα που πολλές φορές δεν βγαίνουν.

Όπως όμως σας είπα, στη μείωση του σκορ η ομάδα έδειξε στιβαρότητα και κατορθώσαμε να πετύχουμε το τρίτο τέρμα και να έρθει και η ηρεμία και η νίκη».

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ(Ελευθεροχώρι): «Να ευχαριστήσω την ομάδα του Απόλλωνα για την άψογη φιλοξενία. Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ξέραμε πως αντιμετωπίζαμε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και το έργο μας ήταν δύσκολο.

Ήρθαμε με ένα αμυντικό πλάνο και να περιορίσουμε όσο μπορούμε τον αντίπαλο και φυσικά να χτυπήσουμε στην κόντρα. Μέχρι και τη φάση του πρώτου γκολ, το πετύχαμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες χωρίς να απειληθούμε. Όμως ο Απόλλων προηγήθηκε με την ποιότητα που είχε και την κατοχή της μπάλας. Στη φάση του δεύτερου τέρματος όμως θέλω να εκφράσω τις ενστάσεις μου. Θεωρώ πως υπήρξε φάουλ στη συγκεκριμένη φάση και μάλιστα έγιναν δύο που ο διαιτητής έκανε την κίνηση για να τα σφυρίξει, αλλά δεν τα έδωσε και δεχθήκαμε το γκολ.

Φέρουμε κι εμείς ευθύνη για τα λάθη που έγιναν, αλλά όταν μία ομάδα σαν το Ελευθεροχώρι αντιμετωπίζει μία τόσο ισχυρή ομάδα σαν τον Απόλλωνα θέλουμε κι εμείς το 50-50. Μετά το 2-0 μπήκαμε στο παιχνίδι, χάσαμε μία κλασική ευκαιρία με τον Τεντολούρη που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι εξ επαφής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας και πήραμε μέτρα στο γήπεδο δημιουργώντας και καλές ευκαιρίες. Καταφέραμε να μειώσουμε σε 2-1 από στημένη φάση και συνεχίσαμε να πιέζουμε έχοντας την κατοχή της μπάλας. Κόντρα όμως στη ροή και πάλι από μία υπόδειξη του διαιτητή που έδωσε ένα έμμεσο χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο, δεχθήκαμε το γκολ.

Ο Απόλλωνας ήταν ανώτερος και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Σάκη και να του ευχηθώ καλή πορεία. Εμείς κοιτάμε το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Η ομάδα πρέπει να πάρει βαθμούς και έχει τη ποιότητα. Το δείξαμε και σήμερα, ότι ερχόμαστε για να παίξουμε. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς στη συνέχεια».

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ(Απόλλων Λ.): «Και σήμερα κάναμε το καθήκον μας, που είναι οι τρεις πόντοι. Το ίδιο θέλουμε κάθε αγωνιστική. Νομίζω πως τα ενενήντα λεπτά είναι υπεραρκετά για την ομάδα μας να δημιουργήσει ευκαιρίες και να πετύχει τέρματα είτε είμαστε σε καλή κατάσταση, είτε σε μέτρια ή ακόμα και σε μία κακή ημέρα.

Συνεχίζουμε δυνατά. Οι τρεις πόντοι είναι που μετρούν και μας δίνουν ψυχολογία και δύναμη. Την Κυριακή βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι όπου θα διεκδικήσουμε τους τρεις πόντους.

Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον Νίκο Περδίκη που τραυματίστηκε και τους ευχόμαστε να γυρίσει πιο δυνατός και να πάνε όλα καλά».

ΜΕΝΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ(Ελευθεροχώρι): «Να συγχαρούμε τον Απόλλωνα για τη νίκη του και να τον ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία. Μετά από δύο βδομάδες αποχής, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που έχει στόχο την άνοδο στη Β’ Εθνική. Θεωρώ πως σταθήκαμε καλά αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από δύο πολύ όμορφα γκολ μέσα σε μικρό διάστημα.

Χάσαμε κι εμείς δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, μία με τον Μπαλτιμά και το δοκάρι όπου θα μπορούσαμε να πάμε με ένα διαφορετικό σκορ στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Βγήκαμε μπροστά, μειώσαμε το σκορ αλλά από μία στημένη φάση όπου δεχθήκαμε και το τρίτο γκολ τέλειωσε το παιχνίδι.

Να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα μου για την προσπάθεια που έκανε. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο πρόγραμμα, αλλά πιστεύω πως με εμφανίσεις σαν τη σημερινή μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στη συνέχεια».

Χρήστος Αρχοντούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass