ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πώς θα γίνει το πρόγραμμα «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑ»

Δημοσίευση: 23 Νοε 2016 8:15

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης(21 Νοεμβρίου, αρ. φύλλου 3754) η υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζεται η οργάνωση και διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορούν τόσο το πρόγραμμα «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑ» όσο και τον τρόπο διεξαγωγής ομαδικών και ατομικών αθλημάτων .

Σχετικά με την οργάνωση αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ(δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) ομαδικών και ατομικών Αθλημάτων διεξάγονται αγώνες μόνον εντός Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Για τον προγραμματισμό των ομαδικών και των ατομικών Αθλημάτων των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων αρμόδιες είναι οι κατά τόπους O.E.Σ.Α.Δ. και οι ομάδες φυσικής αγωγής των διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα συνεργάζονται με την τοπική ή/και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ή/και άλλους θεσμικούς φορείς.

Οι «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» διεξάγονται σε Ημερίδες ή Διημερίδες εντός Διεύθυνσης Εκπαίδευσης σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Για τη διεξαγωγή οποιουδήποτε αθλήματος εκτός του αναλυτικού προγράμματος σπουδών της φυσικής αγωγής απαιτείται έγκριση της Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ., κατόπιν εισήγησης της διοργανώτριας Ο.Ε.Σ.Α.Δ.

Στα ομαδικά αθλήματα των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ», η κάθε ομάδα που συμμετέχει, θα πραγματοποιεί πολλές επαναλαμβανόμενες συναντήσεις καθ ́ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Για το λόγο αυτό δίνεται η δυνατότητα στη διοργανώτρια Ο.Ε.Σ.Α.Δ. να ρυθμίζει κατάλληλα τη διάρκεια του αγώνα του κάθε αθλήματος. Κάθε Σχολείο μπορεί να συμμετάσχει στους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» με περισσότερες της μίας ομάδες, οι οποίες θα δημιουργούνται ελεύθερα από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής ενημερώνουν και βοηθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στη δημιουργία των ομάδων και στη συνέχεια επιβλέπουν και συντονίζουν τις ομάδες του σχολείου τους, πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες του κάθε σχολείου να συμμετέχουν σε τρεις (3) τουλάχιστον διοργανώσεις ανά σχολικό έτος.

Προτείνονται ως Περίοδοι Διοργανώσεων:

1η τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο,

2η τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο,

3η την περίοδο πριν ή μετά το Πάσχα.

Την αρμοδιότητα για τον προγραμματισμό, τις περιόδους διεξαγωγής, τα ομαδικά και τα ατομικά αθλήματα που προκηρύσσονται και τις ενότητες των σχολείων που θα συμμετέχουν στην κάθε Διοργάνωση, ανεξάρτητα από τις παραπάνω προτάσεις, εξακολουθεί να έχει η διοργανώτρια Ο.Ε.Σ.Α.Δ.

Οι διοργανώτριες Ο.Ε.Σ.Α.Δ. δύνανται να οργανώσουν άτυπες Ενότητες Σχολείων (ομάδες σχολείων ανά συνοικία, Δημοτικό Διαμέρισμα, Δήμο κλπ.) και να διεξάγουν «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» μεταξύ των ομάδων από τα σχολεία της κάθε ενότητας. Στον προγραμματισμό του κάθε σχολικού έτους να προβλέπεται συνδυασμός αθλημάτων και γεωγραφικής κατανομής στις διοργανώσεις (πχ. σε μία διοργάνωση ένα άθλημα ενώ σε μία επόμενη πολλά αθλήματα, μία διοργάνωση να περιλαμβάνει το σύνολο των Δημοτικών της Διεύθυνσης ενώ σε μία επόμενη να διοργανώνονται διαφορετικά αθλήματα στα σχολεία κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος, σε διαφορετικές ημέρες για κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα κλπ.).

Κάθε σχολικό έτος δύναται να θεσπίζεται από την Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ. μια κοινή, κεντρική «Θεματική Κατεύθυνση» για τους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» για όλες τις διοργανώσεις της Χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass