ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΣΛ ΣΤ. ΠΕΡΚΟΥ

Πρόβλημα το πολύ μικρό ροτέισιον

*Εξετάζεται η αύξηση του ρόστερ με δύο περιφερειακούς *Ο ΣΕΠΚ δικαίωσε τον τεχνικό της λαρισινής ομάδας σχετικά με την ένσταση που υπέβαλαν οι «πράσινοι» πριν τον αγώνα με τον Φάρο

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 10:30

Ο νέος τεχνικός του ΓΣΛ, Στέφανος Πέρκος μίλησε στην «Ε», μετά την πρώτη εικόνα που αποκόμισε από την καινούργια του ομάδα, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φάρο Κερατσινίου, τονίζοντας ότι το βασικό πρόβλημα των «πρασίνων» είναι το πολύ μικρό ροτέισιον. Ένα πρόβλημα που όπως χαρακτηριστικά είπε αντιμετώπιζε και ο προκάτοχός του Θανάσης Μπουλιάκης και το οποίο ήταν η βασική αιτία των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Ο κ. Πέρκος αποκάλυψε ότι εξετάζεται η αύξηση του ρόστερ της ομάδας με δύο περιφερειακούς παίκτες, υπογραμμίζοντας ότι περιμένει το πράσινο φως από τη διοίκηση προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις μιας και έχει ήδη επιλέξει κάποιους παίκτες.

«Εκείνο που χρειάζεται, χωρίς καμία αιχμή για κανέναν, είναι να αυξηθεί το ρόστερ. Και ένας από τους λόγους που χάσαμε το παιχνίδι με τον Φάρο, πέρα από την απώλεια του Κούτρα, ήταν το πολύ μικρό ροτέισιον. Αν δει κανείς τη διακύμανση του σκορ μέχρι το 30 ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Αλλά αυτά τα παιδιά πόσο θα αντέξουν; Το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο για να χρησιμοποιήσεις μόνο 7-8 παιδιά. Και ο πιο γυμνασμένος παίκτης μέχρι τον Μάιο θα κλατάρει. Ήταν μπασκετικό έγκλημα που χρησιμοποίησα τον Νίκολιτς 38,5 λεπτά. Αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Το ίδιο πρόβλημα είχε και ο προηγούμενος κόουτς. Τα παιχνίδια χάνονταν επειδή η ομάδα έμενε από δυνάμεις. Είδα τον Γυμναστικό στη Θεσσαλονίκη στο παιχνίδι με τα Πεύκα. Μέχρι το 36’ η ομάδα κέρδιζε» είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Πέρκος και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αναζήτηση παικτών που έχουν το δικαίωμα να κάνουν μεταγραφή αυτή τη χρονική περίοδο. Θέλουμε να αυξήσουμε το ρόστερ με παιδιά που μπορούν να σταθούν στην Α2 Εθνική. Ελπίζω η διοίκηση να δώσει το πράσινο φως. Έχω «σημαδέψει» δύο παίκτες. Πάντα όταν χτίζω μία ομάδα προσπαθώ να θωρακίσω την περιφέρεια. Εμείς είμαστε πλήρης στους ψηλούς και χρειαζόμαστε ενίσχυση στην περιφέρεια. Θα δούμε τι θα δούμε, τι θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες. Πρέπει η ομάδα να αποκτήσει σιγά-σιγά την αυτοπεποίθησή της, να μάθω τους παίκτες και να με μάθουν» τόνισε ο τεχνικός του ΓΣΛ.

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Ο ΓΣΛ μπορεί να έχασε το παιχνίδι με τον Φάρο, ωστόσο σύμφωνα με τον Στέφανο Πέρκο έχει πολλές ελπίδες να το κερδίσει στα χαρτιά και αυτό γιατί στον πάγκο των γηπεδούχων εκτελώντας χρέη προπονητή ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τσάπας γεγονός ασυμβίβαστο σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΓΣΛ.

Συγκεκριμένα ο γεν. αρχηγός της λαρισινής ομάδας κ. Γουμενόπουλος κατέθεσε πριν το παιχνίδι ένσταση, γεγονός που δημιούργησε έντονη δυσαρέσκεια στους ανθρώπους του Φάρου Κερατσινίου η οποίοι έστρεψαν τα πυρά τους στον τεχνικό Στέφανο Πέρκο.

Το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι στο πλευρό του ΓΣΛ συντάσσεται και ο Σύνδεσμος Προπονητών ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας άδικη την επίθεση που δέχθηκε ο Στέφανος Πέρκος από τους υπεύθυνους του Φάρου αλλά και από μερίδα των αθλητικών ΜΜΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΚ:

«Ο Σύνδεσμός μας με αφορμή την ένσταση που υπέβαλε η ομάδα Γ.Σ. Λάρισας κατά της ομάδας του Φάρου για το γεγονός ότι στο φύλλο αγώνος δηλώθηκε ως βοηθός προπονητής πρόσωπο, το οποίο δεν έχει τις κατά νόμο προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος προπονητή, θα πρέπει να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Στο φύλλο αγώνος σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις αναγράφεται ως προπονητής (είτε αφορά στον πρώτο προπονητή είτε στον βοηθό) πρόσωπο, το οποίο έχει δελτίο ταυτότητας προπονητή πράγμα που σημαίνει ότι έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή και όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για να ασκεί καθήκοντα προπονητή (πρώτου προπονητή – βοηθού προπονητή).

Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται εκ του Νόμου να αναγράφεται ως προπονητής πρόσωπο, το οποίο δεν έχει αυτές τις προϋποθέσεις και τα προσόντα.

Θεωρούμε, λοιπόν, άδικη την επίθεση που υπέστη ο προπονητής Στέφανος Πέρκος από μερίδα των αθλητικών ΜΜΕ, επειδή η ομάδα της οποίας τους αθλητές καθοδηγεί υπέβαλε ένσταση (και μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα) με σκοπό την τήρηση των κειμένων διατάξεων και της νομιμότητας προκειμένου να μην εμφανίζονται περιπτώσεις καθοδήγησης αθλητικών ομάδων και μάλιστα επιπέδου Α2 από πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν τα απαιτούμενα απ' το Νόμο προσόντα και καμία πιστοποιημένη γνώση της δυνατότητας καθοδήγησης αθλητών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί η λαρισινή ομάδα, τότε αυτομάτως κερδίζει το παιχνίδι στα χαρτιά και παράλληλα μηδενίζεται ο Φάρος.

ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Τέλος το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο Ε.Ο.Κ. επέβαλε στον Ηρακλή την πειθαρχική ποινή της διεξαγωγής δύο αγωνιστικών ημερών, κεκλεισμένων των θυρών, για όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Εθνικό (5/11).

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Ο σέντερ της ΑΕΛ Θορστέινσον φιγουράρει σταθερά στην πρώτη θέση στις τάπες με 12 συνολικά και μάλιστα μετά το τελευταίο παιχνίδι αύξησε στο… διπλάσιο τη διαφορά του από τους Κουτρούλια, Ρουτκάουσκας, Παύλο και Αντωνάκη που συγκατοικούν στη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι της Α2 ανά κατηγορία:

Πόντοι: 1. Καράμπουλας (Φάρος) 140, 2. Κόκκαλης (Εθνικός) 127, 3. Ρούμπιο (Δούκας) 113, 4. Μιλόσεβιτς (Χολαργός) 107, Κυρίτσης (Δούκας) 107

Ριμπάουντ: 1. Μαχαίρας (Εθνικός) 69, 2. Ρούμπιο (Δούκας) 64, 3. Τζαβαρά (Μαχητές) 61, 4. Τζουγκαράκης (Αρκαδικός) 53, 5. Λώλας (Ηράκλειο) 50, Ρουτκάουσκας (Ηρακλής) 50

Ασίστ: 1. Νίκου (Ψυχικό) 56, 2. Μιλόσεβιτς (Χολαργός) 47, 3. Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) 39, 4. Κούτρας (ΓΣ Λαρισαίων 1928) 36, Μαζούρτσακ (Καβάλα) 36

Κλεψίματα: 1. Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) 18, 2. Κούτρας (ΓΣ Λαρισαίων 1928) 16, 3. Μάζουρτσακ (Καβάλα) 15, 4. Καρύδας (Πανιώνιος) 13, 5. Μιλόσεβιτς (Χολαργός) 12, Οικονομόπουλος (Εθνικός) 12

Τάπες: 1. Θορστέινσον (ΑΕΛ) 12, 2. Κουτρούλιας (Χολαργός) 6, Ρουτκάουσκας (Ηρακλής) 6, Παύλος (Παγκράτι) 6, Αντωνάκης (Εθνικός) 6.

Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass