ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΣ:

«Η Εκκλησία αγαπάει τον αθλητισμό»

Δημοσίευση: 21 Νοε 2016 11:35

Για τις σχέσεις Εκκλησίας και Αθλητισμού ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Καθημερινά παρακολουθώ από το παράθυρο της Αρχιεπισκοπής τις προπονήσεις του Απόλλωνα Λάρισας και χαίρομαι να βλέπω τα παιδιά αυτά να κάνουν προπονήσεις που τους δίνουν θέληση και θάρρος για τη ζωή.

Η Εκκλησία αγαπάει τον αθλητισμό και στηρίζει την άσκηση γιατί δίνει υγεία στο σώμα και παράλληλα βοηθάει στην πνευματική καλλιέργεια και την ύπαρξη συγκροτημένων προσωπικοτήτων. Υγιές σώμα, υγιές φρόνημα. Αγαπάμε τους ανθρώπους του αθλητισμού του αθλητές, τους προπονητές αλλά και τους αντιπάλους και προσευχόμαστε γι’ αυτούς να είναι πνευματικά υγιείς γιατί όταν έχουν υγεία πετυχαίνουν και περισσότερα αθλητικά κατορθώματα.

Όλοι αυτοί με τη συνεχή αθλητική ενασχόλησή τους συντελούν στη δημιουργία ηθικών αξιών και ομαδικού πνεύματος της νεολαίας και παράλληλα τους αποτρέπει από εξωγενείς παράγοντες καταστροφικούς για την υγεία και το πνεύμα.

Χαιρόμαστε που η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών έχει θρησκευτικό συναίσθημα και φαίνεται από τον τρόπο που προσεύχονται μόλις αρχίζουν να αγωνίζονται ή μετά από κάποια επιτυχία τους».

Ο σεβασμιότατος δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης και για τις ομάδες ενώ θεωρεί ότι η πρωτοβουλία του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως για δυναμικές αθλητικές δράσεις θα βοηθήσει στην άσκηση της νεολαίας συμμετέχοντας σε ομάδες όλων των αθλημάτων και γι’ αυτό παρότρυνε για την υλοποίησή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass