ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Ο Σταύρος Τριτσώνης νέος αρχιδιαιτητής

*Επανεκκίνηση των εθνικών πρωταθλημάτων στις 22 Νοεμβρίου

Δημοσίευση: 18 Νοε 2016 11:43

Ο Σταύρος Τριτσώνης είναι από χθες και με τη «βούλα» ο αντικαταστάτης του Γιώργου Μπίκα στη θέση του προεδρεύοντος στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, σύμφωνα με την απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ΕΠΟ που συνεδρίασε χθες με πλήρη σύνθεση. Δεύτερο μέλος της ΚΕΔ είναι ο πρώην διεθνής διαιτητής Μανώλης Κουκουλάκης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη και συνεργάτες της Επιτροπής θα ανακοινωθούν σήμερα.

Τα εθνικά πρωταθλήματα επαναρχίζουν από τις 22 Νοεμβρίου, ενώ επικυρώθηκαν, ύστερα από συνεννόηση και έγκριση από τις FIFA - UEFA, οι νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της ΕΠΟ.

Η χθεσινή ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε σήμερα σε πλήρη σύνθεση η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έλαβε τις ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις:

Ο κ. Σταύρος Τριτσώνης διορίστηκε προεδρεύων της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα εκτελεί χρέη προέδρου της έως της οριστικής συγκρότησης της σύνθεσης Κ.Ε.Δ. Μέλος της Κ.Ε.Δ. διορίστηκε ο κ. Μιχάλης Κουκουλάκης.

Αύριο, 18 Νοεμβρίου 2016, κατόπιν των εισηγήσεων του κ. Στ. Τριτσώνη, θα ανακοινωθούν και τα λοιπά μέλη και οι συνεργάτες της νέας Κ.Ε.Δ., και η ΠΔΕ θα προχωρήσει στην αντίστοιχη έγκριση του διορισμού τους. Ο προεδρεύων τη νέα Κ.Ε.Δ. δεν αποτελεί μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα στελέχωσης της Κ.Ε.Δ., περιλαμβανομένων και των παραπάνω διορισμών, ρυθμίζονται από τη FIFA και αποκλειστικός αρμόδιος για αυτά είναι ο κ. Κ. Κουτσοκούμνης.

Επικυρώθηκαν, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από την FIFA/UEFA, οι νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της Ε.Π.Ο. Από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 επαναρχίζουν όλες οι εθνικές διοργανώσεις, που είχαν διακοπεί με απόφαση της ΠΔΕ, μετά την πυρκαγιά στην οικία του κ. Γ.Μπίκα.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, για την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα συγκληθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο της Ε.Ο.Ε.

Εγκρίθηκε η διοργάνωση σχολής προπονητών από την ΕΠΣ Μακεδονίας (UEFA B & UEFA C) και σχολής ανανέωσης ταυτοτήτων τριετίας από την ΕΠΣ Λέσβου».

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην Κύπρο, στα γραφεία εταιρείας του πρoέδρου της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (ΚΟΠ) και επιτετραμμένου της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στη γυάλινη είσοδο και στον προθάλαμο της εισόδου του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, επιτετραμμένος της FIFA και για τα διοικητικά της ελληνικής ομοσπονδίας, έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Όταν κάνεις τομές... ενίοτε θα πρέπει να πληρώνεις και το τίμημα. Όταν κάνεις τομές... ξαφνικά ο δρόμος γίνεται μοναχικός. Συνεχίζουμε. Η εβδομάδα τελειώνει καλά. Καλημέρα σας φίλες και φίλοι... Εύχομαι μία ασφαλισμένη Πέμπτη».

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ θεωρεί ότι η βόμβα σχετίζεται με την υπόθεση των στημένων αγώνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Σε ό,τι αφορά στα κίνητρα των δραστών η εκτίμηση του Κουτσοκούμνη είναι ότι το περιστατικό σχετίζεται με όσα συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο και την υπόθεση των φακέλων για τους στημένους αγώνες κι όχι τις εξελίξεις στην Ελλάδα. «Μόνος μου τα έβαλα με τον υπόκοσμο του στοιχήματος για να τους κόψω το πάρτι...», έλεγε χαρακτηριστικά ο Κύπριος παράγοντας στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Στο μεταξύ, ο πρωταθλητής Κύπρου, το ΑΠΟΕΛ, καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, τη βομβιστική επίθεση: «Είναι τραγικό να συμβαίνουν τέτοιες ενέργειες την στιγμή που γίνεται μια κοινή προσπάθεια για να προχωρήσει το ποδόσφαιρό μας μπροστά και να εξαφανιστούν οι σκιές που το συνοδεύουν. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσουμε από κοινού στις τομές που επιβάλλονται για να αποκτήσει το άθλημα, υγεία και ακόμα μεγαλύτερη προοπτική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass