ΤΕΛΕΣΕΔΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Αφαιρέθηκε το μετάλλιο της Δεβετζή

*Στην όγδοη θέση ανέβηκαν Μαυρίδου και Κουρτίδης

Δημοσίευση: 18 Νοε 2016 8:54

Άκυρη είναι από χθες η συμμετοχή της Πηγής Δεβετζή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μόλις τέσσερα μετάλλια είχε κατακτήσει η χώρα μας στην Κίνα και το ένα αφαιρέθηκε, αφού η ποινή της πρωταθλήτριας του τριπλούν για χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι πλέον τελεσίδικη.

Η διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τους πρώτους 16 αθλητές των οποίων οι υποθέσεις ολοκληρώθηκαν. Ανάμεσά τους και εννέα κάτοχοι μεταλλίων, όπως η Δεβετζή που ήταν τρίτη στο τριπλούν. Στο αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης περιλαμβάνεται και το χρονικό της υπόθεσης. Στο δείγμα της που εξετάστηκε στις 28 Ιουλίου βρέθηκαν μεταβολιτές της ουσίας «στανοζολόλη», ακολούθησαν όλες οι τυπικές διαδικασίες οι οποίοι ολοκληρώθηκαν με την απόφαση των εκπροσώπων της Δεβετζή να μην προσφύγουν στο CAS, η οποία κοινοποιήθηκε στη ΔΟΕ μέσω της IAAF στις 6 Οκτωβρίου. Το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν θα απονεμηθεί στην Ολγα Ριπακόβα από το Καζακστάν η οποία ήταν 4η. Το 2008 η Δεβετζή μετείχε και στο μήκος γυναικών, όπου είχε καταλάβει τη 14η θέση, αποτέλεσμα το οποίο επίσης ακυρώνεται.

Υπήρξε και δύο θετικά για τη χώρα μας καθώς η Βικτώρια Μαυρίδου που είχε χάσει για μία θέση (9η) τον τίτλο του Ολυμπιονίκη, τον κέρδισε χθες! Η Μαυρίδου μετείχε στους Αγώνες σε ηλικία μόλις 17 ετών στην κατηγορία +75κ. Αρσης Βαρών και έμεινε εκτός οκτάδας. Ομως, χθες ανακοινώθηκε η ακύρωση της Μαρίγια Γκραμποβέτσκαγια (Καζακστάν) που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ετσι, η Ελληνίδα που πλέον δεν ασχολείται με την Αρση Βαρών, ανέβηκε μια θέση και έγινε 8η Ολυμπιονίκης του Πεκίνου.

Ακόμα ένας Ελληνας αρσιβαρίστας κατέκτησε τον τίτλο του Ολυμπιονίκη, μετά τα αποτελέσματα των επανελέγχων ο Νίκος Κουρτίδης στην κατηγορία των 105κ. που και αυτός από 9ος κατετάγη 8ος. Ο Νίκος Κουρτίδης υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε η ελληνική Αρση Βαρών. Εφτασε στο υψηλότερο σημείο της καριέρας του όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007 (Ταϊλάνδη). Δεν ήταν ανάμεσα στους αθλητές που βρέθηκαν «ντοπαρισμένοι» τον Απρίλιο του 2008, όμως ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε δείγμα του θετικό σε απαγορευμένη ουσία, στους Μεσογειακούς Αγώνες (2009). Παρόλα αυτά, η υπόθεσή του δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα δικαστικές εκκρεμότητες.

Θέσεις κέρδισαν δύο ακόμα αρσιβαρίστες που μετείχαν στα 94κ. Ο Κώστας Γκαρίπης είναι πλέον 12ος και ο Τάσος Τριανταφύλλου 13ος, βελτιώνοντας την κατάταξή τους μετά την ακύρωση του Ακάεφ (Ρωσία-χάλκινο μετάλλιο) και Πασάγεφ (Αζερμπαϊτζάν-5ος)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass