ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ(3-1)

Νίκησε η ΑΕΛ, χειροκροτήθηκε η Κ-20

*Δύο γκολ πέτυχε ο Μαρουκάκης και ένα ο Καπός-Σκόρερ των «μικρών» ο Χοτζάλι *Εξαιρετική εμφάνιση από τον γκολκίπερ Παναγιώτη Παϊτέρη

Δημοσίευση: 14 Νοε 2016 10:06

Του Χρήστου Αρχοντούλη/ Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη χθες το μεσημέρι στα Δένδρα σε μια ηλιόλουστη ημέρα παρουσία αρκετών φιλάθλων, η αντρική ομάδα της ΑΕΛ κέρδισε την Κ-20, με σκορ 3-1(Μαρουκάκης 2,Καπός/ Χοτζάλι).

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τους παίκτες, όπως και για την ομάδα της U-20, της οποίας οι νεαροί ποδοσφαιριστές χειροκροτήθηκαν , για τα πολύ καλά στοιχεία που έδειξαν.

Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο οι «μικροί» αντιστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό και αν συνεχίσουν έτσι, θεωρείται βέβαιο πως θα χτυπήσουν την πόρτα της πρώτης ομάδας.

Το ζεστό χειροκρότημα από τους φιλάθλους ήταν μια καλή επιβράβευση για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο γκολκίπερ Παναγιώτης Παϊτέρης και όπως έδειξε με τα προσόντα που έχει, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά…

*Από αγωνιστικής πλευράς, στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ παρατάχθηκε με τον Ζαχαρία Καβουσάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Μασούρα δεξιά στην άμυνα, τον Κόντορ αριστερά, με τους Γκόλια και Φάρκας να ξεκινούν στα στόπερ. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Αναστασόπουλος, Ποτουρίδης, ενώ πιο μπροστά ήταν οι Βαρέλα, Κουτσιανικούλης και Ουρτάδο με μοναδικό προωθημένο τον Καπό. Εκεί υπήρξαν και αρκετές αλλαγές με τον Λαμπρόπουλο σχετικά νωρίς στο παιχνίδι να περνά στη θέση του Βαρέλα και να αγωνίζεται πίσω από τον φορ, ενώ έπαιξε για κάποια λεπτά ο Σουλιώτης στη θέση του Φάρκας, στο κατά κύριο λόγο 4-2-3-1 του Τσιώλη ενώ υπήρξαν δοκιμές και σε άλλους σχηματισμούς και προσώπων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κουτογλίδης ήταν αυτός που αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια, με τον Ρέντζα να παίζει δεξιά στην άμυνα και τον Μονιάκη αριστερά, ενώ το δίδυμο στην άμυνα αποτελούνταν από τους Γιοβάνοβιτς και Σουλιώτη. Στα χαφ παρέμεινε ο Ποτουρίδης, έχοντας δίπλα του τον Φατιόν, μπροστά τους αγωνίστηκε ο Ναζλίδης με τους Ναβάρο, Ντέλετιτς και τον Ματθαίο Μαρουκάκη μοναδικό προωθημένο.

Ο Σάκης Τσιώλης διαρκώς ζητούσε από όλους τους παίκτες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στο επιθετικό κομμάτι, υπήρξαν δε οι σχετικές εντολές-παρατηρήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΛ Κ20 του Μίλτου Ζιάκα άφησε θετικές εντυπώσεις, έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστές τοποθετήσεις στο πρέσινγκ ψηλά, δείχνοντας πως βρίσκεται στο θετικό δρόμο με διαρκή βελτίωση σε όλους τους τομείς.

*Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την αντρική ομάδα όταν στο 1’ ο Κουτσιανικούλης έκανε ωραία κίνηση και σε δεύτερο χρόνο σούταρε στην κλειστή γωνία του Παϊτέρη, όμως ο νεαρός γκολκίπερ απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 6’ από λάθος του Αναστασόπουλου στον χώρο του κέντρου, ο Χοτζάλι έκλεψε την μπάλα, κινήθηκε μέχρι την αντίπαλη περιοχή ταχύτατα και στο τετ-α-τετ νίκησε τον Καβουσάκη κάνοντας το 1-0 για την Κ20.

Η αντρική ομάδα απάντησε στο 13’, όταν με κάθετη μπαλιά ο Ουρτάδο βρήκε τον Κουτσιανικούλη, αυτός στο ύψος του πέναλτι σημάδεψε τον Λαμπρόπουλο, που στόπαρε και σούταρε όμως ο Παϊτέρης με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Η ΑΕΛ Κ20 όμως ήταν αυτή που απείλησε στο 16’ όταν οι Χοτζάλι-Νούσιας συνεργάστηκαν άψογα, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή, έκανε άνω-κάτω τους κεντρικούς αμυντικούς όμως το σουτ του το έβγαλε με δυσκολία ο Καβουσάκης.

Στην επόμενη επίθεση η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Ποτουρίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Παϊτέρης έδιωξε με τις γροθιές, ο Αναστασόπουλος πήρε το… ριμπάουντ και με το αριστερό σούταρε χωρίς να βρει τον στόχο.

Στο 19’ έγινε τελικά το 1-1, όταν Κουτσιανικούλης και Καπός συνεργάστηκαν άψογα εντός περιοχής, ο πρώτος στην τελική πάσα έκανε τη συρτή σέντρα και ο Καπός σε κενή εστία με εξουδετερωμένο τον Παϊτέρη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από το γκολ και έπειτα υπήρξαν αρκετές αλλαγές σε σχηματισμούς με τον Σάκη Τσιώλη να δοκιμάζει αρκετές παραλλαγές του 4-2-3-1 που δουλεύει αρκετά. Επίσης υπήρξαν και αρκετές αλλαγές προσώπων με τους Ποτουρίδη και Κόντορ να δοκιμάζονται στον άξονα και στα πλάγια, αλλά και τους Ουρτάδο, Κουτσιανικούλη να χρησιμοποιούνται κοντά στο φορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 50′ με τον Ναβάρο να σεντράρει συρτά στο ύψος του πέναλτι, άφησε ο Ναζλίδης όμορφα, ήρθε στην πορεία της μπάλας ο Μαρουκάκης όμως απέκρουσε ο Παϊτέρης εντυπωσιακά την μπάλα. Στο 52′ σε παρόμοια φάση ο Ρέντζας από δεξιά έκανε τη σέντρα, με τον Μαρουκάκη αυτή τη φορά να αφήνει για τον Ναζλίδη, όμως στο σουτ που έκανε εκείνος η μπάλα πέρασε άουτ.

Όμορφη ενέργεια στο 53’ από τον Ντέλετιτς, που από δεξιά, σούταρε διαγώνια με το αριστερό όμως ο Παϊτέρης και πάλι αντέδρασε σωστά.

Στο 56’ ο Μαρουκάκης βγήκε τετ-α-τετ, προσπάθησε να πλασάρει όμως ο Παϊτέρης για μία ακόμη φορά βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 62’ ο Ναζλίδης προσπάθησε με ατομική ενέργεια να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, το σουτ του όμως πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα στο 65’ έγινε μία όμορφη κάθετη πάσα από τον Ναβάρο για τον Μαρουκάκη, αυτός προσπάθησε να αποφύγει τον Παϊτέρη, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας της Κ20 και πάλι απέκρουσε την μπάλα.

Στο 67’ είχαμε συνεργασία Ντέλετιτς-Μονιάκη, ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή από αριστερά όμως το σουτ το έβγαλε με τα πόδια ο Παϊτέρης. Παρόμοια φάση και στο 76’ με τον Ναζλίδη να βγάζει κάθετα τον Ναβάρο, αυτός με το δεξί προσπάθησε να πλασάρει όμως και πάλι με τα πόδια ο Παϊτέρης βγήκε νικητής από αυτό το τετ-α-τετ.

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε κι άλλο τετ-α-τετ στο 81’ όταν ο Μαρουκάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ναζλίδης εξ’ επαφής σημάδεψε πάνω στο σώμα του.

Το γκολ όμως ήρθε στο 82’ όταν μετά το κόρνερ εκτελέστηκε από αριστερά πλασαριστά για τον Ναβάρο, ο Ισπανός έκανε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας, ο Μαρουκάκης πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Το τελικό σκορ το διαμόρφωσε και πάλι ο Μαρουκάκης στο 89’ όταν κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε ο ίδιος της εκτέλεση και σημάδεψε σωστά την αριστερή γωνία.

ΑΕΛ (Μίλτος Ζιάκας): Παϊτέρης, Κυρίτσης Γ., Αναγνώστης, Παπαδόπουλος, Ναλμπάντης, Γεωργακόπουλος, Καραλούλης, Χοτζάλι, Νούσιας, Μακρής, Κεϊτά.

Αγωνίστηκαν και οι: Χατζής, Καλούσης, Κρητικός, Μαστακούλης, Τζέκας, Κυρίτσης Θ.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης):

Α΄ημίχρονο : Καβουσάκης, Κόντορ, Μασούρας, Φάρκας, Γκόλιας, Ποτουρίδης, Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Βαρέλα(10’ Λαμπρόπουλος (38’ Ναβάρο)), Κουτσιανικούλης, Καπός

Β ΄ημίχρονο: Κουτογλίδης, Ρέντζας, Μονιάκης, Σουλιώτης, Γιοβάνοβιτς, Ποτουρίδης, Φατιόν, Ναζλίδης, Ναβάρο, Ντέλετιτς, Μαρουκάκης.

ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΝΤΟΝΤΟ

Χωρίς τον Ντοντό αγωνίστηκε η ΑΕΛ χθες στο φιλικό στα Δέντρα με την Κ20.

Ο Βραζιλιάνος που έχει μπει σε ρυθμούς ομάδας προφυλάχθηκε από το τεχνικό τιμ καθώς θεωρείται ακόμη νωρίς να παίξει ενενήντα αγωνιστικά λεπτά.

Ο Ντοντό έκανε ατομικό πρόγραμμα και συμμετείχε σε κάποιες ασκήσεις με τους παίκτες που προετοιμάστηκαν να μπουν στο δεύτερο ημίχρονο και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του.

Εκτός από τον Βραζιλιάνο, ο Νίκο Βαρέλα προφυλάχθηκε επίσης καθώς ο Ουρουγουανός αγωνίστηκε μόλις για δέκα λεπτά, ενώ αποχώρησε με ενοχλήσεις που στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν είναι ανησυχητικές, ο μικροτραυματισμός του.

Απών από τα Δέντρα ο Αντρέας Αβραάμ που ήταν στην αποστολή για το ματς της Εθνικής Κύπρου με το Γιβραλτάρ, ενώ εκτός προπόνησης ήταν ο Άγγελος Καρατάσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass