ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ 2012 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ «8» ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Νίκες των ισχυρών στο κύπελλο ΕΠΣΛ

* Επικράτησαν χθες των Ολύμπικ/Ν. Καρυών (3-1), Ηρακλή Λάρ. (2-1) και Αγ. Αναργύρων (1-0) αντίστοιχα *Σήμερα στο γήπεδο Ελευθεραί (14.30) η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχθεί τον ΠΟΕ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2016 9:35

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Άνοιξε χθες η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ με τις τρεις ομάδες της Α’ κατηγορίας να παίρνουν (στην κανονική διάρκεια) το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού, απέναντι σε κατά μία κατηγορία μικρότερους αντιπάλους.

Συγκεκριμένα στο Α’ όμιλο ο Αχιλλέας Φαρσάλων επιβλήθηκε της Ολύμπικ/Ν. Καρυών με 3-1, ενώ στον Γ’ όμιλο ο Δωτιέας Αγιάς επικράτησε του Ηρακλή Λάρισας με 2-1 και η Λάρισα 2012 του Ατρομήτου Αγ. Αναργύρων με 1-0 αντίστοιχα. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναμέτρηση του Ελευθεραί με τον ΠΟΕ (14.30) για τον Δ’ όμιλο, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ, οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν, θα μπουν σε κοινή κληρωτίδα, προκειμένου να αναδειχθούν τα ζευγάρια των προημιτελικών της διοργάνωσης.

ΜΕΤΡΗΣΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η εμπειρία και η αποτελεσματικότητα των παικτών του Αχιλλέα Φαρσάλων ήταν αυτή που καθόρισε την εξέλιξη του χθεσινού παιχνιδιού στο γήπεδο Ν. Καρυών και έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους απέναντι στη μαχητική Ολύμπικ/Ν. Καρυές.

Με το μυαλό στο ντέρμπι κορυφής της Κυριακής στην Αγιά, ο τεχνικός του Αχιλλέα Φαρσάλων Τάκης Παραφέστας δεν θέλησε να ρισκάρει και να κουράσει κάποιους παίκτες, απέφυγε έτσι τις περιττές κινήσεις και περιορίστηκε σε κινήσεις ουσίας.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Αχιλλέας άνοιξε το σκορ, όταν μετά από κόρνερ του Νεμπεγλέρα, ο Οικονόμου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Στο 25’ ο Νεμπεγλέρας με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 40’ ο Κακαζούκης με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή -και αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι- διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων.

Οι γηπεδούχοι που παρουσίασαν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, με πολλές τελικές προσπάθειες, αντέδρασαν στην επανάληψη και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι στο 56’ όταν ο Μάτος με κοντινό σουτ, μετά από ασίστ του Τσινούδη, μείωσε σε 1-2.

Τελικά ο Αχιλλέας «καθάρισε» στο 71’ το παιχνίδι όταν ο Βούλγαρης, ως τελικός αποδέκτης μετά από ωραίο συνδυασμό των Νεμπεγλέρα-Νάστα, με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΟΛΥΜΠΙΚ/Ν. ΚΑΡΥΕΣ (Μπρισίμης): Παπαδημητρίου, Ζαΐμι, Ε. Τσώλης (80’ Κιούσης), Σέντζας, Ν. Τσώλης (55’ Τριανταφυλλόπουλος), Καφφές, Περδίκης, Μητρακούλης, Μάτος, Αετόπουλος (68’ Πράπας), Τσινούδης.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Κουτσοκέρας, Περίφανος, Κακαζούκης, Κουμπούρας, Οικονόμου, Τλούπας (75’ Μανιώτης), Νεμπεγλέρας, Σβερκούλης (65’ Μεζίνι), Νάστας (80’ Ρέψης), Λόλας, Βούλγαρης.

ΣΤΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Παίζοντας ουσιαστικά στο α’ ημίχρονο ο Δωτιέας Αγιάς κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και ουσιαστικά να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση χθες στο γήπεδο Νεάπολης. Στην επανάληψη ο Ηρακλής πίεσε για την ισοφάριση, κατάφερε να μειώσει και να αναπτερώσει τις ελπίδες του, ωστόσο, αν και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, δεν μπόρεσε να βρει για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάει το παιχνίδι στην παράταση, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση.

Η ομάδα της Αγιάς είχε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές. Τον Βασίλη Ντακούλα και τον Γιώργο Τσατσαλίδη, αλλά κοντά σ’ αυτούς και τον νεαρό επιθετικό Χαλάτση, οι οποίοι κατάφεραν να δώσουν στους «ερυθρόλευκους», μέσα στα πρώτα 45 λεπτά, αυτό που ζητούσαν. Οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν ζεστά στο παιχνίδι, δημιούργησαν από την αρχή επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ (στο 2’ με τον Τσατσαλίδη στο 13’ σε τριπλή ευκαιρία με τους Νάτση, Χονδροδήμο, Γιαννακό και στο 15’ με τον Φιλιππούλη), για να φτάσουμε στο 17’ όταν μετά από μπροστινή μπαλιά του Ντακούλα, ο Τσατσαλίδης βγήκε σε θέση έξω αριστερά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα στον Χαλάτση και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ πάνω στην κίνηση έγραψε το 0-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 25’ μετά από ασίστ του Χαλάτση, ο Τσατσαλίδης βγήκε τετ α τετ, απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με δύσκολο τρόπο έστειλε εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Δωτιέα (0-2).

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έφταναν, χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα, στη νίκη, η ατυχία χτύπησε στη συνέχεια την ομάδα της Αγιάς, αφού τα δύο ατού της οι Ντακούλας-Τσατσαλίδης αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το παιχνίδι, κυρίως για λόγους προφύλαξης ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι κορυφής της Α’ ΕΠΣΛ με τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Ο πρώτος αποχώρησε στο 44’ λόγω μικροτραυματισμού στον δικέφαλο και ο δεύτερος στο 52’ νιώθοντας ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Η απουσία των Ντακούλα-Τσατσαλίδη είχε ως αποτέλεσμα να πέσει κατακόρυφα η απόδοση της ομάδας της Αγιάς, εξέλιξη την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και πίεσαν για την ισοφάριση. Οι προσπάθειες των παικτών του Ηρακλή καρποφόρησαν στο 62’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα των φιλοξενουμένων δεν απομάκρυνε τον κίνδυνο, η μπάλα κατέληξε στον Ψωμολιά, ο οποίος με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, μειώνοντας σε 1-2.

Η υπεροχή του Ηρακλή συνεχίστηκε, ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Τσακμακίδη δεν επέδειξαν την απαιτούμενη οξυδέρκεια να βρουν εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα, αν και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Έτσι το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Νίτσα (που είχε βοηθούς τους κ. Γκαρέλη, Μάνο), με τον Δωτιέα Αγιάς να παίρνει το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού. Για ένα πέναλτι στο 84’ στον Αποστόλου διαμαρτυρήθηκαν οι Ηρακληδείς, όμως ο κ. Νίτσας που ήταν πολύ κοντά στη φάση είχε αντίθετη άποψη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τσακμακίδης): Μαγαζιώτης, Μπάρδας (46’ Ψωμολιάς), Λιάνος (68’ Πατσής), Φορτομάρης, Καλπίας, Μπάμης, Σπανός (76’ Φώτος), Μολάς, Γκιουρσάνης, Ζαφειρίου, Αποστόλου.

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τσανάς): Φαρμάκας, Ε. Γούτος, Φιλιππούλης, Τσακάλι, Παππάς, Νάτσης, Τσατσαλίδης (52’ λ.τ. Ντελής), Ντακούλας (44’ λ.τ. Ν. Γούτος), Χονδροδήμος (84’ Τσαγκαλάς), Γιαννακός, Χαλάτσης.

«ΧΤΥΠΗΣΕ» Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ Δ. ΚΙΤΣΙΟΣ

Το γκολ του δαιμόνιου επιθετικού Δ. Κίτσιου (77’) αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στην ομάδα της Λάρισας 2012, μέσα στη δύσκολη έδρα των Αγ. Αναργύρων (0-1).

Σ’ ένα δυνατό παιχνίδι, οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους καλές στιγμές (κυρίως στην επανάληψη όπου το παιχνίδι άνοιξε) και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 77’ όταν ο Δ. Κίτσιος μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πήραν έτσι την πολυπόθητη πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Παπαντωνίου): Παυλόπουλος, Γκούγκλας (57’ Αθ. Αμαρλαριώτης), Πλιάγκας, Παύλου, Παναγιώτου, Μούμος, Μπακαρτζής, Ευαγγέλου (46’ Ι. Βιλανάκης), Τίκας, Τζεμολάρι (80’ Αλατζίδης), Μ. Βιλανάκης.

ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Θ. Αργυρούλης): Μ. Γεωργούλας, Αντ. Φλώρος, Παν. Κίτσιος, Παντ. Φλώρος, Παν. Σκέντζας, Παν. Φλώρος (75’ λ.τ. Γκόλτσος), Δ. Κίτσιος, Θ. Γεωργούλας (67’ Παρ. Στρατής), Βαλ. Φλώρος, Τσιάκος, Μάντζας (83’ Ε. Αγγελόπουλος).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ολύμπικ/Ν. Καρυές-Αχιλλέας Φ.     1-3

Ναρθάκι- Αμπελιά (16/11)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Γόννοι- Συκούριο (16/11)

Μαυροβούνι-Φιλοκτήτης (16/11)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Αγ. Ανάργυροι- Λάρισα 2012          0-1

Ηρακλής Λάρ.- Δωτιέας       1-2

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Ελευθεραί- ΠΟΕ        (σήμερα)

Δαμασιακός- Βλαχογιάννι    (16/11)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass