Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΕ 2-1

Άμυνα που μπάζει από παντού...

* Εμφάνιση έκπληξη από τον Ματθαίο Μαρουκάκη * Οι «βυσσινί» είχαν διαιτητή και βοηθούς

Δημοσίευση: 07 Νοε 2016 10:54

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Η άμυνα της ΑΕΛ δεν είναι και στα καλύτερά της.... Για μια ακόμα φορά ήταν τραγική σε εκτός έδρας παιχνίδι και η ΑΕΛ υποχρεώθηκε σε ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με 2-1 και μοιραία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Μέχρι τώρα σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια η ΑΕΛ δέχθηκε γκολ ενώ έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Τι χρεία άλλων μαρτύρων; Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Ουάρντα(41') ισοφάρισαν οι «βυσσινί» με τον Ναζλίδη (54') ενώ το νικητήριο τέρμα του Παναιτωλικού πέτυχε ο Μαρκόφσκι στο 85'.

Η λαρισινή ομάδα με αυτή την άμυνα δεν μπορεί εκτός έδρας να πάρει νίκη παρότι οι επιθετικοί της χθες και κυρίως ο Μαρουκάκης με τον Ναζλίδη βρίσκονταν σε πολύ καλή μέρα. Ίσως από τώρα πρέπει να αρχίσει το ψάξιμο η ιδιοκτησία της ομάδας για ένα πιο γρήγορο στόπερ και ενίσχυση άμεσα από την πρώτη μέρα των μεταγραφών. Δεν μπορεί σε κάθε αγώνα να γίνονται παιδικά λάθη.

Η εμφάνιση των «βυσσινί» ήταν καλύτερη από αυτή στα Γιάννενα αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Λίγες οι τελικές προσπάθειες ενώ στις ευκαιρίες των γηπεδούχων εύκολα γίνονταν το λάθος από τους αμυνόμενους της λαρισινής ομάδας.

Επίσης το δεύτερο γκολ σημείωσε ο Μαρκόφσκι που ήταν ένα παίκτης για τον οποίο είχαν διαφωνήσει ο Κούγιας με τον Τσιώλη το καλοκαίρι . Και η ειρωνεία είναι ότι πέτυχε το γκολ που κέρδισε ο Παναιτωλικός. Βέβαια αν δεν πετύχαινε αυτό το τέρμα δεν θα λέγαμε ότι έκανε αισθητή την παρουσία του. Αλλά από ένα σέντερ φορ θέλεις να βάζει τέρμα...

Αν θέλουμε σε κάτι να σταθούμε από την ΑΕΛ θα είναι η απόδοση του Ματθαίου Μαρουκάκη καθώς ο Λήμνιος επιθετικός θύμισε τον περσινό του καλό εαυτό. Στη φάση του γκολ είχε συμμετοχή, ανακόπηκε ως οφσάιντ λανθασμένα στο 59' ενώ μόνος του δημιούργησε προϋποθέσεις για την ισοφάριση στο 88'.

Το χθεσινό ήταν και το πρώτο παιχνίδι του Σάκη Τσιώλη που πήρε τη θέση του Άγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία. Ο Τσιώλης δεν άλλαξε πολλά πράγματα ή για να ακριβολογούμε πήγε σε μια τακτική 4-2-3-1, στηρίχθηκε περισσότερο στις αντεπιθέσεις και ρίσκαρε στο δεύτερο μέρος με δυο επιθετικούς. Στα πρόσωπα οι αλλαγές που μπορούσαν να γίνουν ήταν περιορισμένες. Είχε και τις απουσίες των Ντοντό, Ουρτάδο, Αναστασόπουλου, οπότε όλα ήταν προβλέψιμα... Παράλληλα είχε να αντιμετωπίσει και τις λάθος υποδείξεις των δύο βοηθών...

Σίγουρα η διακοπή θα κάνει καλό στην ΑΕΛ που έχει υποθήκη δύο μεγάλες νίκες επί του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου(χθες κέρδισε τον ΠΑΟΚ) αλλά θα πρέπει να παίρνει βαθμούς και εκτός έδρας αν δεν θέλει η ομάδα να μπλέξει σε περιπέτειες.

Μέχρι τώρα με δεδομένο το δύσκολο πρόγραμμα δεν υπάρχει πανικός υποβιβασμού αλλά από δω και πέρα κάποια παιχνίδια με θεωρητικά ισοδύναμους αντιπάλους θα πρέπει να κερδηθούν . Απώλειες βαθμών και από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας θα δημιουργήσουν αγχώδεις καταστάσεις που ελπίδα μας είναι να τις διαχειρισθεί σωστά η ιδιοκτησία της ομάδας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα στο Αγρίνιο με τακτική 4-2-3-1 αφήνοντας τα τρία σέντερ μπακ που χρησιμοποιούσε ο Αναστασιάδης και χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκπληξη στα πρόσωπα της αρχικής ενδεκάδας . Κάτω από τα δοκάρια έβαλε τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους : Ρέντζα, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας και Κοντόρ , αμυντικά χαφ τους Φατιόν και Ποτουρίδη ενώ πιο μπροστά έπαιξαν οι: Ναβάρο(δεξιά), Βαρέλα, Αβραάμ(αριστερά) και στην κορυφή ο Ναζλίδης.

Και ο τεχνικός του Παναιτωλικού Γιάννης Μαντζουράκης ακλούθησε τη ίδια τακτική έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κυριακίδη, στην άμυνα τους :Κλέσιο(δεξιά), Κούσα, Ροντρίγκες, Τσοκάνη(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Μάκο, Πάουλο και πιο μπροστά τους: Λεντέσμα(δεξιά), Φερέιρα, Ουάρντα(αριστερά) και στην κορυφή τον Τομανέ.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά και στο 4' ο Ναζλίδης λίγο έλειψε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να κάνει το 0-1 αλλά στη συνέχεια τον λόγο πήρε η δύναμη με αποτέλεσμα οι παίκτες του Παναιτωλικού να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο διαιτητής δεν έδινε κίτρινη κάρτα και άρχισαν να κυριαρχούν αλλά τα σουτ των Κλέσιο και Πάουλο δεν έβρισκαν στόχο. Στο 39' ο Ουάρντα σημάδεψε το δοκάρι του Ξενοδόχοφ αλλά στο 41' δεν συνέβη το ίδιο αφού και με τη συμμετοχή του Γιοβάνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγινε το 1-0. Ίσως στο χειρότερο χρονικό σημείο για τη λαρισινή ομάδα που στην άμυνα είχε πολλά προβλήματα.

Η είσοδος στο δεύτερο μέρος του Μαρουκάκη και η μετατροπή του συστήματος σε 4-4-1-1 έφερε πιο δυνατά την ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο. Ισοφάρισε με τον Ναζλίδη ύστερα από πάσα του Μαρουκάκη και μέχρι το 70 θα μπορούσε να προηγηθεί αλλά έβαλε τη... σημαία του και ο βοηθός Πετρόπουλος που στο 59 ανέκοψε άδικα ως οφσάιντ τον Μαρουκάκη.

Στο 70' ο Παναιτωλικός είχε δεύτερο δοκάρι με τον Τομανέ ενώ η είσοδος του Μαρκόφσκι(νατί του Ουάρντα) έδειξε ότι ο τεχνικός Γιάννης Μαντζουράκης θα τα παίξει όλα για όλα για τη νίκη.

Στο 80 ο Αβραάμ είχε λανθασμένα... αλτρουιστικά αισθήματα για να έρθει η φάση του 85' όπου ο Μαρκόφσκι έκανε το 2-1.

Ο Μαρουκάκης όμως είχε απίστευτα κέφια αλλά το ίδιο και ο Κυριακίδης. Στο 88' ο επιθετικός της ΑΕΛ πιάνει ένα εκπληκτικό σουτ αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο τέλος ο Παναιτωλικός κράτησε εύκολα το 2-1 ενώ ο Κλέσιο στις καθυστερήσεις για μια ακόμα φορά απέδειξε την τραγικότητα της άμυνας της ΑΕΛ αφού μόνος προ του Ξενοδόχοφ απέτυχε να κάνει το 3-1.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

4’: Ο Βαρέλα κερδίζει φάουλ από τον Μάκο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή . Το εκτελεί ο Ναζλίδης και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη.

17’: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Κλέσιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

22: Σουτ του Πάουλο από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα κοντράρει στον Ποτουρίδη και καταλήγει κόρνερ.

28: Άσχημο σουτ του Πάουλο από καλή θέση μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

39’: Σουτ του Ουάρντα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

41’: Σέντρα-σουτ του Ουάρντα από αριστερά, ο Γιοβάνοβιτς παρεμβάλλεται λίγο στην πορεία της μπάλας αλλά αυτή η παρέμβαση ξεγελάει τον Ξενοδόχοφ και γίνεται το 1-0.

54’: Ο Αβραάμ μεταβιβάζει κάθετα στον Μαρουκάκη, αυτός από αριστερά πλάγια κάνει παράλληλη προς το τέρμα του Κυριακίδη σέντρα και ο Ναζλίδης με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-1.

60’: Σουτ του Αβραάμ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

71': Φάουλ από τα αριστερά για τον Παναιτωλικό με τον Φερέιρα, ο Πάουλο πιάνει την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια ο Τομανέ δεύτερη κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

74’: Σουτ του Κλέσιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

85’: Σέντρα από δεξιά του Κλέσιο ο Μαρκόφσκι μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά κάνει το 2-1.

88’: Δυνατό σουτ του Μαρουκάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής διώχνει εντυπωσιακά ο Κυριακίδης.

92’: Ο Κλέσιο ξεπερνάει Κόντορ και Γιοβάνοβιτς, φθάνει εύκολα στο σημείο του πέναλτι αλλά σουτάρει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Καλύτεροι παίκτες της ΑΕΛ ήταν ο Μαρουκάκης με τον Ναζλίδη. Ο πρώτος έδωσε αέρα μόλις μπήκε στην ομάδα ενώ ο δεύτερος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πετυχαίνει γκολ και δείχνει τελικά πόσο πολύτιμος είναι...

Ο Ξενοδόχοφ δεν φέρει ευθύνη για τα γκολ ενώ τα δυο μπακ ταλαιπωρήθηκαν από Ουάρντα και Κλέσιο. Ο Γιοβάνοβιτς και ο Φάρκας έχασαν τον Μαρκόφσκι στο δεύτερο γκολ.

Ο Ποτουρίδης πήγε καλύτερα από το Φατιόν. Ο Ναβάρο πάλεψε ενώ ο Αβραάμ είχε λίγες καλές στιγμές . Ο Βαρέλα πολύ καλός ενώ ο Κουτσιανικούλης και ο Ντέλετιτς έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.

Από τον Παναιτωλικό καλύτεροι οι: Ουάρντα και Κλέσιο ενώ ο Κυριακίδης έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 88'. Βοήθησε ο Μαρκόφσκι που ως αλλαγή πέτυχε το νικητήριο τέρμα ενώ και ο Πάουλο κέρδισε πολλές μάχες.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) άργησε να δείξει την πρώτη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίωρο να χάσει τον πειθαρχικό έλεγχο ενώ από κει και πέρα έδειχνε εύνοια στους γηπεδούχους. Ο βοηθός Πετρόπουλος τραγικός στη φάση του 59' που ανέκοψε λανθασμάνα ως οφσάιντ τον Μαρουκάκη ενώ ίσως να έχει λάθος και στο 62' με τον ίδιο παίκτη(πάλι υπόδειξη οφσάιντ). Τα λάθη δεν απέφυγε και ο άλλος βοηθός Βεργέτης(και οι δυο του συνδέσμου Αρκαδίας) πάλι σε βάρος της λαρισινής ομάδας. Τυχαίο;

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κουτρομάνος, Ρόσα, Ουάρντα, Φατιόν, Γιοβάνοβιτς, Κουτσιανικούλης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Κλέσιο, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα (84’ Ρόσαϊ), Λεντέσμα (57’ Κουτρομάνος), Ουάρντα (69’ Μαρκόφσκι), Τομανέ.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Φατιόν (87’ Ντέλετιτς), Κοντόρ, Πορτουλίδης, Αβραάμ (81’ Κουτσιανικούλης), Βαρέλα, Ναβάρο (46’ Μαρουκάκης), Ναζλίδης.

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Κρίνονται στη λεπτομέρεια…

Μετά το τέλος του αγώνα ο Σάκης Τσιώλης πήγε στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες του συγχαρητήρια αλλά όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια στη Σούπερ Λίγκα . Δυσαρεστήθηκε για τον τρόπο που έβαλε το δεύτερο γκολ ο Μαρκόφσκι ενώ είπε στον Αβραάμ ότι στο 80’ έπρεπε να σουτάρει και να τελειώσει τη φάση αντί να δώσει πάσα.

Πάντως όλοι παραδέχθηκαν ότι ήταν η καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση της ομάδας.

* Η ομάδα στην επιστροφή γευμάτισε στη Ναύπακτο.

* Ο Φατιόν συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει σε ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν θα αγωνισθεί κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών

H SUPER LEAGUE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Οι σκόρερ στις συναντήσεις της 10ης αγωνιστικής:

*ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης               1-2

(63’ Ζάιρο - 72’ Φαρίνια, 77’ Μάσα)

*Λεβαδειακός-Ξάνθη      1-1

(80’ Ουόν - 22’ Γιουνές)

*ΑΕΚ-Ατρόμητος              2-2

(3’ Μάνταλος, 60’ Πατίτο - 71’ Λε Ταλέκ, 74’ Ούμπιδες)

*Παναιτωλικός-ΑΕΛ         2-1

(41’ Ουάρντα, 85’ Μαρκόφσκι - 54’ Ναζλίδης)

*Πανιώνιος-ΠΑΟΚ            1-0

(14’ Ανσαριφάρντ)

*Κέρκυρα-Βέροια             2-0

(52’ Μαλόν, 62’ Τουράμ)

*Ολυμπιακός-Παμαθηναϊκός       3-0

(21’ Μποτία, 26’ Ελγιουνούσι, 44’ Ιντέγε)

Ηρακλής-Πλατανιάς         Σήμερα(7.30 μ.μ.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

1. Ολυμπιακός   21

2. Παναθηναϊκός              14

3. ΠΑΣ Γιάννινα  13-7αγ.

4. Πανιώνιος      13

5. ΑΕΚ    12

6. ΠΑΟΚ               11

7. Ατρόμητος      11

8. Παναιτωλικός               11

9. Ξάνθη              10

10. Κέρκυρα        10

11. Πλατανιάς    9-7αγ.

12. Αστέρας Τρίπολης     9

13. ΑΕΛ 8

14. Λεβαδειακός               8-7αγ.

15. Βέροια          6

16. Ηρακλής        2-7αγ.

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

15:00 Ηρακλής-Κέρκυρα

17:15 Βέροια-Λεβαδειακός

19:30 Πλατανιάς-Ολυμπιακός

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

15:00 ΑΕΛ-ΠΑΟΚ

17:15 Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός

17:15 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα

19:30 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

19:30 Ατρόμητος-Πανιώνιος

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

7 ΓΚΟΛ: Ιντέγε (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

5 ΓΚΟΛ: Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα)

4 ΓΚΟΛ: Ούμπιδες (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Λέτο, Μπεργκ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ανσαριφάφρντ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

3 ΓΚΟΛ: Ναζλίδης (ΑΕΛ), Τουράμ (ΚΕΡΚΥΡΑ), Γιουνές (ΞΑΝΘΗ), Μιλιβόγεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Τόνι Σίλβα (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Λεντέσμα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ουάρντα (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

2 ΓΚΟΛ: Μάνταλος, Αλμέιδα, Πλατέλλας (ΑΕΚ), Αβραάμ (ΑΕΛ), Ιωαννίδης (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Τόνσο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Βίτι (ΒΕΡΟΙΑ), Λεοζίνιο, Λουκίνας (ΗΡΑΚΛΗΣ),Π. Γιακουμάκης (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Σεμπά, Μποτία (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Φούντας (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Κουλούρης, Ροντρίγκες (ΠΑΟΚ), Μαμπουλού (ΠΑΣ Γιάννινα), Γιακουμάκης, Μανούσος (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass