Η ΑΕΛ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (17.00, ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ) ΤΟΝ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι με άρωμα Α1 Εθνικής

*Για το «5 στα 5» οι «βυσσινί» με συμπαραστάτη τον κόσμο, κόντρα σε ένα από τα φαβορί της ανόδου που διαθέτει βαριά ονόματα στο οπλοστάσιό του

Δημοσίευση: 05 Νοε 2016 8:37

*Στα Πεύκα δοκιμάζεται ο Γυμναστικός με στόχο να επιστρέψει στις νικηφόρες εμφανίσεις

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Το μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής του μπάσκετ διεξάγεται στη Λάρισα. Η ΑΕΛ υποδέχεται σήμερα στις 17.00 στο κλειστό της Νεάπολης τον Δούκα σ’ ένα παιχνίδι με άρωμα Α1 Εθνικής. Μία αγωνιστική πρόκληση για την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα της Λάρισας, η οποία θα φιλοξενήσει ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο, που όμως την περασμένη αγωνιστική υποχρεώθηκε στην πρώτη του φετινή ήττα και μάλιστα εντός έδρας. Παιχνίδι που αναμένεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα και πολλές συγκινήσεις στους φιλάθλους της Λάρισας, αφού στο παρκέ της Νεάπολης θα βρεθούν ορισμένα από τα βαριά ονόματα του χώρου, καθώς οι Αθηναίοι έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση το καλοκαίρι με τις μεταγραφικές τους κινήσεις ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την πολύ καλή ομάδα που εντυπωσίασε πέρσι στην παρθενική της συμμετοχή στην Α2 Εθνική.

Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται ο Μανώλης Παπαμακάριος, διεθνής με την Εθνική Ανδρών, παλιότερα αθλητής του Περιστερίου και του Ολυμπιακού, ο Αλέξης Κυρίτσης με πέρασμα από τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, ο Ισπανός Γκιγιέρμε Ρούμπιο, 1ος ριμπάουντερ και 2ος σκόρερ φέτος στην Α2, ο Παναγιώτης Καυκής, επίσης πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και αρκετοί ακόμα γνωστοί όπως ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς, χρυσός έφηβος πέρσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βόλου, ο ανερχόμενος Κανονίδης, ο Ράπτης, ο Πατρινός Μολφέτας, ο Κουκάς και ο Κομποδιέτας, οι οποίοι συνθέτουν ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ρόστερ που καθοδηγούμενο από τον Σάββα Συμεωνίδη ξεκίνησε με όνειρα ανόδου το φετινό μαραθώνιο της Α2.

Απέναντι σε αυτή την ομάδα, οι βυσσινί αναμένεται να αντιπαρατάξουν το ομαδικό πνεύμα, την πολύ καλή τους άμυνα (πρώτοι στην Α2) και τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου. Ίσως περισσότερο από όλα χρειαστούν και την υποστήριξη των Λαρισαίων που αναμένεται να συρρεύσουν στη Νεάπολη. Μάλιστα διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα ποντάρουν αρκετά σε αυτόν τον τομέα και, ιδιαίτερα μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, περιμένουν οι Λαρισαίοι να τους επιβραβεύσουν με την παρουσία τους και να δώσουν το έναυσμα για ακόμα μια νίκη.

Στη διάθεση του τεχνικού της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλου θα βρίσκονται όλοι οι παίκτες, με τον Σίγκι Θορστέινσον να δίνει το σύνθημα της νίκης λέγοντας ότι «αν θέλουμε να μείνουμε στην κορυφή χρειαζόμαστε νίκες σε παιχνίδια όπως αυτό». Ο σέντερ των «βυσσινί» αναφέρθηκε και στο φίλαθλο κοινό της Λάρισας λέγοντας ότι «ελπίζω πως θα δούμε πολλούς φιλάθλους στις κερκίδες, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν για να πετύχουμε το στόχο μας. Ξέρουμε όλοι ότι ο Δούκας είναι μία πολύ καλή ομάδα και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Στη σημερινή αποστολή των «βυσσινί» συμπεριλήφθηκαν οι Σαριμπαλίδης, Δεληγεώργης, Τσιλούλης, Κουβελάς, Πολίτης, Καρατάσιος, Κουτίνας, Παπαχρήστος, Σταμπουλής, Τσούτσος, Μαλτέσιος, Φιλιππόπουλος, Θορστέινσον.

Αξίζει να σημειωθεί ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν το σημερινό ματς οι φιλοξενούμενοι, με τον προπονητή τους Σάββα Συμεωνίδη να χαρακτηρίζει την ΑΕΛ ως μία από τις καλύτερες ομάδες της Α2.

«Δουλέψαμε πάνω στην ψυχολογία των παιδιών αλλά και πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι θα φανούμε αντάξιοι και του ρόστερ που έχουμε. Η Λάρισα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες που έχω δει φέτος. Για μας δεν αλλάζει κάτι. Είναι ένα ακόμα ντέρμπι και πρέπει να παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να φύγουμε νικητές» είπε χαρακτηριστικά ο Σάββας Συμεωνίδης.

Πριν από την έναρξη του σημερινού αγώνα, μετά από αίτημα της Διοικούσας Επιτροπής προς την ΕΟΚ, η οποία το έκανε δεκτό, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημοσιογράφου Κώστα Μπετχαβέ. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ

Με στόχο να επιστρέψει στις νικηφόρες εμφανίσεις, ο Γυμναστικός δοκιμάζεται σήμερα στα Πεύκα κόντρα στους Μαχητές. Πρόκειται για το δεύτερο επίσημο παιχνίδι των δύο ομάδων στη συγκεκριμένη έδρα, καθώς είχε προηγηθεί ο αγώνας του κυπέλλου στον οποίο είχαν επικρατήσει οι γηπεδούχοι.

Η ομάδα του Θανάση Μπουλιάκη έχει δείξει ότι διαθέτει ένα μαχητικό σύνολο με ικανότητες που μπορεί να φύγει με αποτέλεσμα από την έδρα των Μαχητών, παρά τα σημαντικά προβλήματα απουσιών που συνεχίζουν να υφίστανται. Συγκεκριμένα εκτός δράσης βρίσκεται ο Τέλιος ο οποίος λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο θα υποβληθεί σε επέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Τσουράκη που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Οι δύο παίκτες ωστόσο θα συμπεριληφθούν στην αποστολή μαζί με τους υπόλοιπους που είναι οι Τόζιος, Νίκολιτς, Χαιρετίδης, Κούτρας, Μπέμπης, Γκιουλέκας, Τσούμας Γ., Τσούμας Σ., Γουμενόπουλος και Σπυρόπουλος.

Για τη σημερινή αναμέτρηση ο τεχνικός των «πρασίνων» Θανάσης Μπουλιάκης επισήμανε μεταξύ άλλων πως «χρωστάμε κάτι στους εαυτούς μας και πιστεύω να το ξεπληρώσουμε στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) ματς. Ο έλεγχος του ρυθμού είναι το στοιχείο που μπορεί να μας κάνει να φτάσουμε στη νίκη. Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι με αυτό του κυπέλλου καθώς και οι δυο ομάδες έχουν αρκετές αλλαγές».

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (17.00)

Ηράκλειο        -           Πανιώνιος (16:30)

Αίολος Αστακού        -           Αρκαδικός

Μαχητές          -           ΓΣ Λαρισαίων 1928

ΑΕΛ    -           Δούκας

Ηρακλής         -           Εθνικός

Παγκράτι         -           Ψυχικό

Καβάλα          -           Αμύντας

Φάρος -           Χολαργός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

ΑΕΛ    8

Πανιώνιος       8

Ηρακλής         8

ΑΣΕ Δούκα    7

Φάρος Κερατσινίου   7

Εθνικός          7

Αίολος Αστακού        6

Αμύντας          6

ΓΣ Λαρισαίων 1928  5

Παγκράτι         5

Ηράκλειο        5

Μαχητές Πεύκων       5

Αρκαδικός      5

Ψυχικό            5

Χολαργός      5

Καβάλα          4

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass