ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ

Αντίστροφη μέτρηση για ΕΑΛ, Φιλαθλητικό

* Το «who is who» των εκπροσώπων της Λάρισας που έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες στο χώρο του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2016 8:32

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Αρχίζει το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών της Α2 Εθνικής κατηγορίας για την περίοδο 2016-17, στο οποίο η Λάρισα θα εκπροσωπηθεί από δύο ομάδες (στον 1ο υποόμιλο του Β’ ομίλου), την ΕΑΛ που παρέμεινε στην κατηγορία από την περσινή σεζόν και τον Φιλαθλητικό που υποβιβάστηκε από την Α1 Εθνική.

Η πρεμιέρα της διοργάνωσης θα βρει την ΕΑΛ αντιμέτωπη, αύριο Σάββατο στις 19.00 στο κλειστό της Νεάπολης, με τον Ασκληπιό Τρικάλων, ενώ ο Φιλαθλητικός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του την Κυριακή, εκτός έδρας με αντίπαλο τη Σταυρούπολη (18.00).

Ας δούμε το «who is who» των λαρισινών ομάδων οι οποίες έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες στη μέχρι τώρα παρουσία τους στο χώρο του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Ξεκινώντας από την ΕΑΛ, το τμήμα γυναικών βόλεϊ του συλλόγου είναι το νεότερο τμήμα στην 48χρονη ενεργό ζωή της, καθώς ιδρύθηκε το 1986 και φέτος γιορτάζει τα 30 του χρόνια. Με την ίδρυσή του, το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ έδωσε την ώθηση για την ανάπτυξη του γυναικείου βόλεϊ στην πόλη, σε βάθος. Οι χρονιές σταθμός στην πορεία της ΕΑΛ είναι οι εξής:

1990: Άνοδος στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

1992: Άνοδος στην Α2’ Εθνική Κατηγορία.

1995: Άνοδος στην Α1’ Εθνική Κατηγορία.

2000 - 2001: Έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συνομοσπονδίας και προκρίθηκε στους «16» της Ευρώπης.

2000 - 2001: Είχε συμμετοχή στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στη Λάρισα.

Συνολικά το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ, έχει αγωνιστεί στην Α1 Εθνική Κατηγορία για 13 αγωνιστικές περιόδους!

Φέτος, το έμψυχο δυναμικό της γυναικείας ομάδας της ΕΑΛ αποτελούν οι αθλήτριες :

Κουτσογιάννη Ελίνα (Οικονομολόγος), Μπερμπέρογλου Εύη (Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ), Ζιώγα Φερονίκη (Σπουδάστρια ΙΕΚ), Τίκα Νικολέτα (Σπουδάστρια ΤΕΦΑΑ), Μπούκουρα Μαίρη (Σπουδάστρια ΤΕΦΑΑ), Μπατζομήτρου Ευγενία (Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ), Γεροκώστα Ζωή (Φοιτήτρια Οδοντιατρικής), Έξαρχου Ειρήνη (Μαθήτρια Λυκείου), Αλεβίζου Αποστολία (Μαθήτρια Λυκείου), Μανδραβέλη Μαρία (Μαθήτρια Λυκείου), Ριζομάρκου Νικολέτα (Μαθήτρια Λυκείου), Παπαδοπούλου Ελευθερία (Μαθήτρια Λυκείου), Γίτση Εβίτα (Μαθήτρια Λυκείου), Μαργαριτοπούλου Μαρία (Μαθήτρια Λυκείου).

***

Σε ό,τι αφορά στον Φιλαθλητικό, ιδρύθηκε το 1990 και συμπληρώνει φέτος 26 χρόνια ζωής γεμάτα δράση και επιτυχίες. Σε όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε σοβαρή αθλητική υποδομή στον χώρο του βόλεϊ και έγινε πόλος έλξης για τη φίλαθλη νεολαία της Λάρισας.

Η ομάδα κέρδισε την άνοδο στην Β’ Εθνική το 1995 (πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της), ενώ το 1997 ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α2 Εθνική. Ακολουθούν κάποια χρόνια στην Β’ Εθνική και το 2007 έρχεται η άνοδος και πάλι στην Α2 Εθνική όπου αγωνίζεται και φέτος.

Από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας της γυναικείας ομάδας είναι η συμμετοχή στο Final 4 Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, που διεξήχθη στη Σαντορίνη, με αντίπαλες τις κορυφαίες ομάδες της Α1 της σεζόν εκείνης.

Το 2015, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο σύλλογος έκανε την υπέρβαση και ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή. Την επόμενη σεζόν 2015-2016 η ομάδα του Φιλαθλητικού έπαιξε στην Α1 κατηγορία, µε τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Με σκληρή δουλειά απέδειξε τη μεγάλη αξία και το υπόβαθρο που διαθέτει. Από τις τάξεις του συλλόγου πέρασαν εκατοντάδες αθλήτριες, κάποιες από τις οποίες αγωνίζονται σήμερα σε μεγάλες ομάδες της Α1 καθώς και στην ομάδα των γυναικών η οποία πέτυχε την ιστορική άνοδο.

Τη φετινή σεζόν στο έμψυχο δυναμικό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Φιλαθλητικού ανήκουν οι Μπαζιάνα Ελένη, Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Υφαντή Ευαγγελία, Μαυροπάνου Ράνια, Βαβάτσικου Βαρβάρα, Παραφέστα Αγλαΐα, Μπουρλή Ιωάννα, Γαλογαύρου Μαρία, Καλογήρου Πούλια, Ντουλμπέρη Βάια, Μπάλλα Σοφία, Κουμπούρα Ευαγγελία, Κουμπούρα Σεβαστή, Νιακοπούλου Αλεξάνδρα, Μητσογιάννη Δέσποινα, Γκαμζάρη Φρειδερίκη, Σταμπουλή Ιωάννα και Κοντογιάννη Χαρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass