ΠΑΙΚΤΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Τίμησαν τον Χαράλαμπο Μπλιώνα

* Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη δολοφονία του άτυχου καθηγητή

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2016 0:14

Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή της ΑΕΛ χθες το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη, έκανε στάση στο στάδιο Αλκαζάρ.

Παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοικούντες της ΠΑΕ ΑΕΛ εναπόθεσαν από ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου καθηγητή, Χαράλαμπου Μπλιώνα.

Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη δολοφονία του άτυχου φιλάθλου, με φωτοβολίδα που εκτόξευσε οπαδός του ΠΑΟΚ και σημάδεψε το παιχνίδι των δυο ομάδων.

Όλοι ευχήθηκαν να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο στα γήπεδα, ενώ ο τεχνικός των «βυσσινί» Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε στα ΜΜΕ πως ήταν υποχρέωση της ομάδας να βρεθεί εκεί που γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Αυτό το συμβάν μας φέρνει μνήμες άσχημες. Το ποδόσφαιρο λένε ότι πρέπει να κάνει τον κόσμο να διασκεδάζει. Τέτοια γεγονότα είναι ακριβώς το αντίθετο. Ήταν υποχρέωσή μας σήμερα να ‘ρθούμε εδώ και να αφήσουμε λουλούδια στο μνημείο αυτού του ανθρώπου που έχασε άδικα τη ζωή του. Σκοπός είναι να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο ποτέ».

-Για το αν σταματήσει ποτέ η βία στα γήπεδα: «Εγώ λέω κάτι πάντα. Αγάπα τους εχθρούς σου. Δεν είναι το θέμα να μην ξανασυμβεί. Το θέμα είναι να μην διανοηθεί κανείς ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο στο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Αναστασιάδης.

Λουλούδια εκ μέρους του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και της διοίκησης, που έδωσε σύσσωμη το "παρών", κατέθεσε ο πρόεδρος Ανδρέας Λιόντος, ο οποίος επίσης έστειλε προς κάθε κατεύθυνση μηνύματα κατά της βίας, τονίζοντας τα εξής: «Είναι σήμερα μία θλιβερή επέτειος για εμάς και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ήρθαμε εδώ, στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Χαράλαμπος Μπλιώνας, μαζί με τους παίκτες για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτόν τον άνθρωπο και να στείλουμε ένα μήνυμα ως ΠΑΕ ΑΕΛ. Να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο».

ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΑ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ υπέβαλε αίτημα προς τη διοργανώτρια του Κυπέλλου Ελλάδος, ΕΠΟ, για την τήρηση ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη του σημερινού αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ, στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου της Χαράλαμπου Μπλιώνα, καθώς η διεξαγωγή του συμπίπτει με την επέτειο των 30 χρόνων από τη δολοφονία του στις κερκίδες του Αλκαζάρ, την 26η Οκτωβρίου 1986.

Ταυτόχρονα η ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε ως γνωστόν την άδεια προκειμένου οι ποδοσφαιριστές της να αγωνιστούν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση φορώντας, μαύρα περιβραχιόνια.

Μέχρι χθες δεν έγινε γνωστό το αν θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, τον λόγο έχει η ΚΕΔ και θα αναγράφεται στο Φ.Α. το τι θα πράξει, τελικά ο διαιτητής.

Άνθρωπος της ΑΕΛ μας είπε ότι οι παίκτες θα αγωνισθούν με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ λογικά θα γίνει δεκτό και το αίτημα για να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass