Ακτή Ελεφαντοστού

Το χρήμα ρέει άφθονο για τους πρωταθλητές Αφρικής

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2015 22:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:48
           

Μετά την υποδοχή ηρώων που γνώρισαν στο Αμπιτζάν, οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού θα απολαύσουν και τα προνόμια που τους αρμόζουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλασάν Ουαταρά, ανακοίνωσε χρηματικά έπαθλα που σίγουρα αποτελούν πρόκληση, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, με ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης έχει υπερδεκαπλάσιο (16.400 για το 2014).

Ομως, για τους 23 θριαμβευτές του Κόπα Αφρικα, τους προπονητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους της ομοσπονδίας... λεφτά υπάρχουν! Κάθε παίκτης θα πάρει από ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας 46.000 ευρώ, καθώς και άλλα 46.000 σε μετρητά. Ο Γάλλος προπονητής, Ερβέ Ρενάρ θα γίνει πλουσιότερος κατά 114.000 ευρώ, ποσό που προφανώς προβλεπόταν από το συμβόλαιό του, οι βοηθοί του και όλοι όσοι ανήκαν στο επιτελείο της ομάδας κατά τη διάρκεια του Κόπα Αφρικα θα μοιραστούν 460.000 ευρώ, ενώ εγκρίθηκε και έκτακτο κονδύλι 380.000 για την ομοσπονδία.

Τα αδέλφια Τουρέ, ο Σακά Τιενέ, ο τερματοφύλακας Μπουμπακάρ Μπαρί αλλά και ο Ρενάρ προήχθησαν ως αξιωματικοί του Εθνικού Τάγματος. Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι αυτοί με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές και οι μόνοι άνω των 30 ετών από την ομάδα που πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, στα γήπεδα της Ισημερινής Γουϊνέας.

«Καταφέρατε να χτίσετε ξανά μια ενωμένη ομάδα που έχει μόνο έναν στόχο: να κερδίζει ξανά και ξανά» ήταν τα λόγια του Προέδρου Ουαταρά προς τους νικητές του Κόπα Αφρικα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass