Τεχνικός ηγέτης του ΣΕΓΑΣ ο Λαρισαίος Γιάννης Κουτσιώρας

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2016 18:56

Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του ΣΕΓΑΣ είχαμε σήμερα κατά την διάρκεια της σημερινής πρώτης συνεδρίασης του νέου διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας. Τέλος εποχής είχαμε για τον εδώ και πολλά χρόνια εθνικό προπονητή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, που φαίνεται να... πληρώνει την υπόθεση της Δέσποινας Ζαπουνίδου και την μη μετάβασή της στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Τη θέση του καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος, υπεύθυνος της ομάδας Εφήβων/Νεανίδων και για πολλά χρόνια ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Κουτσιώρας.

Ο 61χρονος Δημήτρης Ευαγγελόπουλος που είναι γεννημένος στο χωριό Καστρί της Λαμίας, είναι πρώην πρωταθλητής των σπριντ με τον Πανελλήνιο ΓΣ, τον οποίο ως αθλητής και προπονητής υπρέτησε επί 37 χρόνια. Επίσης είναι διακεκριμένος τεχνικός στίβου και εκπαιδευτικός. Σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας και υπηρέτησε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 1983 μέχρι και το 2000 διετέλεσε καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας. Από το 1987 μέχρι το 2004 διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής στον ΣΕΓΑΣ (ταχύτητες, εμπόδια, σκυτάλες). Τη διετία 2004-05 εργάστηκε ως επιτελικός τεχνικός στην ΕΠΥΑ όπου κατείχε τη θέση του υπεύθυνου των εθνικών ομάδων Νέων και του συντονιστή των προπονητικών κέντρων ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και Αγίου Κοσμά. Από τον Σεπτέμβριο του 2010, και μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Κώστα Σπανίδη, ανέλαβε επικεφαλής τεχνικός του ΣΕΓΑΣ, όπου και περέμεινε μέχρι σήμερα.

Ως προπονητής ανέδειξε και καθοδήγησε πολλούς πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, που έφθασαν σε μεγάλες διεθνείς επιτυχίες. Μεταξύ τους, βρίσκονται οι Άγγελος Παυλακάκης, Χρυσούλα Γκουντενούδη, Θωμάς Σμπώκος, Αλέξανδρος Γενοβέλης, Χριστίνα Χαντζή, Χαρά Μπουντά, Κατερίνα Κόφφα, Παναγιώτης Σαρρής και πολλοί άλλοι.

Με την αναβάθμιση του Γιάννη Κουτσιώρα είχαμε και την προώθηση του Χρήστου Μελέτογλου ως υπεύθυνου της ομάδας Εφήβων/Νεανίδων, ενώ στη θέση του υπευθύνου της κατηγορία Παίδων/Κορασίδων συνεχίζει ο Αποστόλης Αποστολόπουλος και του ΚΥΑΘ ο Δημήτρης Μιχελαράκης.

Ρόλο στο νέο σχήμα θα έχει και Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, ο οποίος θα είναι σύμβουλος αθλητικού σχεδιασμού, ενώ τεχνικός σύμβουλος διοίκησης θα είναι ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος. Νέο πρόσωπο στην Επιτροπή Ανάπτυξης είναι ο Δημήτρης Χαλβατζάρας.

Αναλυτικά

Εθνικός προπονητής: Γιάννης Κουτσιώρας

Υπεύθυνος Ε/Ν: Χρήστος Μελέτογλου

Υπεύθυνος Π/Κ: Αποστόλης Αποστολόπουλος

Υπεύθυνος ΚΥΑΘ: Δημήτρης Μιχελαράκης

Συντονιστής Ομοσπονδιακός: Γιώργος Πομάσκι

Επιτροπή Ανάπτυξης

Μάρκος Καλούδης

Χρήστος Χρυσοστομίδης

Στέφανος Ματάκης

Δημήτης Χαλβατζάρας

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων: Ανδρέας Γκόγκας

Σύμβουλος Επιτροπής Αθλητικού σχεδιασμού: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος

Τεχνικός Σύμβουλος Διοίκησης: Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος

(φωτ. ert.gr)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass