Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ 1-0

Νίκη με «φτερά»… Άγγελου

* Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Νίκος Γκόλιας στις καθυστερήσεις του αγώνα

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 10:30

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης, Φωτ.: Λεων. Τζέκας

ΑΕΛ από τα παλιά, από τα ένδοξα χρόνια του παρελθόντος του ενός πρωταθλήματος και των δύο κυπέλλων Ελλάδας παρουσιάστηκε χθες στο Ael FC Arena και κέρδισε πανάξια τον Ολυμπιακό με1-0 χάρη σε ένα γκολ του Νίκου Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης.

Μια νίκη που ήθελε όλη η Λάρισα αφού η ιστορία με τα «κουμπωμένα» παιχνίδια δεν ανήκει στο τόσο μακρινό παρελθόν της ομάδας. Και χθες η ΑΕΛ έκανε το χατήρι σε χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο ενώ παράλληλα έδωσε σε πανηγυρικό τόνο το σύνθημα ότι αναγεννάται από τις στάχτες ως Φοίνικας μια ιστορική ομάδα.

Χθες η ΑΕΛ έφθασε στη νίκη με τα «φτερά» ενός Άγγελου, του προπονητή Άγγελου Αναστασιάδη(και των συνεργατών του Λεωνίδα Δημητρακόπουλου, Αποστόλη Τερζή) που στις δηλώσεις του έδειξε και ήθος ευχαριστώντας τον ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια που τον έφερε στην ομάδα αλλά και τον προπονητή Σάκη Τσιώλη που ανέβασε πέρυσι την ομάδα. Ο προπονητής παρέταξε την ομάδα με ένα 3-4-3 κάνοντας ματ στο 4-4-2 του Μπέντο αφού είχε εγκλωβίσει τους παίκτες των φιλοξενουμένων από τη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Δείγμα ότι δεν έκανε ο Ολυμπιακός ούτε μια κλασική ευκαιρία.

Μάλιστα στην επίθεση με την τριάδα των Αβραάμ, Ναζλίδη και Ντοντό(στην πρώτη του εμφάνιση) η ΑΕΛ ήταν στις αντεπιθέσεις της «φαρμάκι».

Ο Αναστασιάδης ντόπαρε και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές και φάνηκε από την απόδοση του Γκόλια, ενός παίκτη που δεν έχει εμπειρίες στη Σούπερ Λίγκα αλλά και άλλων που έκαναν πολύ καλό παιχνίδι όπως ο Φατιόν(αγωνιζόταν τραυματίας από το πρώτο μέρος) και ο Αναστασόπουλος.

Επίσης ο προπονητής στο τέλος δεν έπαιξε για τον βαθμό και στα τελευταία λεπτά έδωσε εντολή οι παίκτες να πιέζουν τον Ολυμπιακό δείχνοντας ότι ο Αναστασιάδης ήθελε να εκμεταλλευτεί τις φανερές χθεσινές αδυναμίες της πειραϊκής ομάδας ενώ από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι παίζει για τη νίκη καθώς οι «βυσσινί»’ δεν μπήκαν φοβισμένα.

Ήξερε ότι αυτή η νίκη θα διώξει το βαθμολογικό άγχος και θα δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Και έβαλε ο προπονητής τη «σφραγίδα» του στην επιτυχία χάρη όμως και στο πάθος των παικτών.

Χθες πραγματικά ο Αναστασιάδης έστω και αν είχε δεκαοκτώ μήνες να προπονήσει ομάδα απέδειξε ότι παρακολουθούσε πρωταθλήματα και τα αγωνιστικά δρώμενά τους και κάνει μετρημένες κινήσεις.

Οι αλλαγές του βοήθησαν ακόμα περισσότερο και ήταν όλες για να «φρεσκάρει» την ομάδα και να κρατήσει τον ρυθμό αφού έβγαζε παίκτες και έβαζε άλλους στην ίδια θέση.

Γενικά αυτή η νίκη του ανήκει και τη χάρηκε όλη η πόλη της Λάρισας. Η ποδοσφαιρική λαρισινή περηφάνια είναι σημαντική ενώ παράλληλα διαψεύσθηκαν «Κασσάνδρες» που μιλούσαν για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα είχε εύκολο έργο συνδυάζοντας επιταγές και παρελθόν. Τελικά πολλές φορές οι θεωρίες συνωμοσίας πέφτουν στο κενό.

Η ΑΕΛ κέρδισε, πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα και τώρα πλέον ατενίζει πιο αισιόδοξα το μέλλον. Σίγουρα αν έλεγε κάποιος ότι η ΑΕΛ δεν θα κερδίσει Ηρακλή και Κέρκυρα αλλά θα κερδίσει τον Ολυμπιακό θα τον έλεγαν παράλογο. Αλλά αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Πολλές φορές δεν έχει λογική και το κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με την τακτική 3-4-3 έχοντας στην άμυνα τρία σέντερ μπακ τους Γκόλια, Γιοβάνοβιτς και Φάρκας ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν στην ευθεία οι: Ρέντζας(δεξιά), Αναστασόπουλος, Φατιόν και Κόνορ(αριστερά) και πιο μπροστά οι: Αβραάμ(αριστερά), Ναζλίδης, Ντοντό(δεξιά).

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μπέντο προτίμησε το 4-4-2.

Από την αρχή φάνηκε ότι ο Αναστασάδης έδωσε εντολή για πίεση από τον χώρο της μεσαίας γραμμής και θέλησε να δημιουργήσει ρήγματα στον Ολυμπιακό. Στα πρώτα λεπτά η ΑΕΛ πήρε τον αέρα των αντιπάλων, κέρδισε διαδοχικά κόρνερ και έκανε τις πρώτες ευκαιρίες με πιο χαρακτηριστική στο 6' του Ναζλίδη και του σουτ του Ρέντζα στο 8' που απέκρουσε ο Καπίνο.

Στο 20' μάλιστα ο Αναστασόπουλος νικήθηκε και αυτός από τον Καπίνο αλλά πλέον ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η ΑΕΛ έλεγχε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει καμία φάση μέσα στη μεγάλη περιοχή της λαρισινής ομάδας αφού δεν υπήρχε Πειραιώτης που θα οργανώσει παιχνίδι και θα δημιουργούσε ρήγματα.

Στο ημίχρονο σίγουρα η αυτοπεποίθηση ανέβηκε για τους παίκτες της ΑΕΛ και στο 48' πάλι πλησίασε κοντά στο γκολ αλλά δεν το κατάφερε.

Από κει και πέρα ήταν ένα ματς όπου καμία ομάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Αναστασιάδης στις αλλαγές κέρδισε κατά κράτος βάζοντας παίκτες παθιασμένους και χωρίς να αλλάζει το σύστημα και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις με το γκολ του Γκόλια.

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

3’: Σουτ του Ρέντζα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.

6’: Ατομική προσπάθεια του Ντοντό και σέντρα από δεξιά όπου ο Ναζλίδης μόνος προ του Καπίνο στο σημείο του πέναλτι χάνει το κοντρόλ και την ευκαιρία...

8’ Μακρινό σουτ του Ρέντζα αποκρούει εντυπωσιακά ο Καπίνο.

19’ Μπαλιά του Καμπιάσο στον Ιντέγιε, που βγαίνει μόνος προ του Ξενοδόχοφ αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας σε κόρνερ.

20’ Ο Αβραάμ μεταβιβάζει στον Κόντορ που αποφεύγει τον Φιγκέιρας μεταβιβάζει ξανά στον Αβραάμ και αυτός τη δίνει στον Αναστασόπουλο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει ο Καπίνο.

28’ Από αριστερά κάνει σέντρα ο Τσαμίκα και ο Ελιονούσι σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

37’ Εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς αποκρούει ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ.

39’ Μετά από πάσα του Φατιόν ο Ναζλίδης πάλι δεν μπορεί να ελέγξει την μπάλα και χάνεται μια ακόμα ευκαιρία για την ΑΕΛ.

48’ Ο Αβραάμ εκτελεί φάουλ, ο Ναζλίδης πιάνει πρώτη κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει τον Φάρκας αλλά ο Καπίνο μπλοκάρει λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.

80’ Σέντρα του Κόντορ από αριστερά ο Ναζλίδης κερδίζει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Καπίνο.

83’ Εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη, μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

90’+ 2: Ο Κόντορ εκτελεί πλάγιο άουτ και μετά από σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού ο Γκόλιας με σουτ και αφού μεσολάβησε η παρέμβαση του Μιλιβόγεβιτς κάνει το 1-0.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαία η τριάδα των σέντερ μπακ Γκόλια, Γιοβάνοβιτς και Φάρκας. Τα δυο αμυντικά χαφ Αναστασόπουλος και Φατιόν πήγαν επίσης πολύ καλά. Ο Ξενοδόχοφ απέδειξε ότι δικαιούται θέση βασικού, ο Κόντορ με τον Ρέντζα ήταν καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα(ο Ρέντζας βέβαια είχε δύο πολύ καλά σουτ στην αρχή).

Ο Αβραάμ έτρεξε πολύ(η καλύτερη φετινή μεταγραφή) ενώ ο Ντοντό μέχρι να κουραστεί ενθουσίασε. Ο Ναζλίδης πρέπει να βελτιώσει λίγο την τελική προσπάθεια αλλά κάνει πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο.

Ο Λαμπρόπουλος βοήθησε σημαντικά όταν μπήκε και έδωσε πιο επιθετική πνοή ενώ Βαρέλα και Ντέλετιτς κράτησαν τους ρόλους τους.

Από τον Ολυμπιακό κορυφαίος ο Καπίνο και αυτό τα λέει όλα… Κάποιοι παίκτες που έχουν διαφημιστεί περισσότερο και από την Coca Cola δεν φάνηκαν καθόλου…. Γενικά ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε από την ΑΕΛ και απογοήτευσε τους πάντες.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής του αγώνα Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας) ήταν πολύ καλός αν και θα μπορούσε να δείξει κίτρινη κάρτα και σε κάποιους ακόμα παίκτες του Ολυμπιακού. Ειδικά στον Φρέιτας του χάρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δυο βοηθοί Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: 34' Γιοβάνοβιτς, 77' Αβραάμ, 82' Φάρκας, 45+1' Σεμπά, 48' Φιγκέιρας, 86' Μιλιβόγεβιτς.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος (74' Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81' Βαρέλα), Αβραάμ (88' Ντέλετιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Καρντόζο (63’ Πασιέντσια), Ελονοούσι, Καμπιάσο (76’ Μάρτινς), Τσιμίκας (63’ Φορτούνης), Βιάνα, Φιγκέιρας, Φρέιτας, Ιντέγιε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass