ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑΣ ΝΤΕΓΚΡΑ

Η διαμάχη πήρε διαστάσεις

Ντεγκρά: «Με έπιασε από τον λαιμό και με έδειρε» Κούγιας: «Μεγαλοποιήθηκε το συμβάν»

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2016 10:35

Του Σωτ. Κέλλα

Από τη φυσούνα του Ael Fc Arena η διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και του ποδοσφαιριστή Ντεγκρά μεταφέρθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που φιλοξένησαν τις απόψεις των δύο πρωταγωνιστών με τον Ντεγκρά να υποστηρίζει χειροδικία  και τον κ. Κούγια να κάνει λόγο για μεγαλοποιημένο συμβάν.

Συγκεκριμένα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Ντεγκρά υποστήριξε τα εξής:    

«Δεν μπορώ ούτε να μιλήσω. Είναι η χειρότερη μέρα της ζωής μου. Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο της ΑΕΛ και τους συμπαίκτες μου. Έκανα ένα λάθος που με πονάει πάρα πολύ και θα με κυνηγάει σε όλη μου τη ζωή. Και με όλα όσα έγιναν μετά δεν το άντεξα. Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε κάποια λάθη. Όλοι οι τερματοφύλακες κάνουν λάθη. Έχω κάνει κάποια λάθη στην καριέρα μου. Ναι, κοστίζουν βαθμούς στις ομάδες μας, χάνουμε εμείς τη θέση μας, όχι, όμως, και να χάσουμε τη δουλειά μας από αυτά. Είμαι σοκαρισμένος».

Για το επεισόδιο με τον Αλέξη Κούγια: «Με τη λήξη του αγώνα κατευθύνθηκα προς τα αποδυτήρια. Στη φυσούνα ήταν εκεί και ο πρόεδρος. Με έπιασε από τον λαιμό και με έδειρε. Εγώ μετά τον έσπρωξα και τον έριξα κάτω. Ήταν 30 άτομα γύρω γύρω, το έπιασαν και οι κάμερες».

Για το τι του είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης: «Μου είπε ότι μετά από αυτό δεν θα παίξω ξανά, δεν θα βρω άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Μου το είπε στα αποδυτήρια».

Για τη δήλωση Κούγια στο Metropolis 95.5 ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ήταν στημένος: «Ο κόσμος είναι μικρός στο ποδόσφαιρο. Μπορείς πολύ εύκολα να μάθεις ποιος είναι βρόμικος και ποιος όχι. Αν έχει αποδείξεις ας τις βγάλει».

Για το τι προτίθεται να κάνει: «Σκέφτομαι να σταματήσω. Είναι κάτι που αγαπάω το ποδόσφαιρο, όμως, δεν έχω ψυχολογία να συνεχίσω. Δεν αντέχω να λέγονται τέτοια πράγματα για το όνομά μου. Έχασα τη δουλειά μου, δύο χρόνια συμβόλαιο, είναι Σεπτέμβριος, δεν μπορώ να βρω ομάδα. Δεν αντέχω τέτοια πράγματα».

Για το πώς σκέφτηκε στην επίμαχη φάση: «Δεν έκανα εξαρχής καλό κοντρόλ. Πήγε πολύ δεξιά η μπάλα και αναγκάστηκα να ντριπλάρω τον Περόνε. Περίμενα έναν συμπαίκτη μου για πάσα, δεν είδα κανέναν. Μόλις με πλησίασε ο Περόνε πήγα να τη δώσω σε έναν συμπαίκτη μου δίπλα, όμως, η μπάλα πήγε στον Λεοζίνιο. Ήταν μια άσχημη στιγμή».

Για το πώς ήρθε το «διαζύγιο» με την ΑΕΛ:  «Από την ομάδα μου ζήτησαν να φύγω, αλλά κι εγώ δεν ήθελα να μείνω μετά από όλα όσα έγιναν. Ο κόσμος που με ξέρει γνωρίζει ότι δεν παίζω ούτε για λεφτά ούτε για κάτι άλλο. Συγγνώμη στους συμπαίκτες μου, στον κόσμο της ΑΕΛ που έχασε η ομάδα δύο βαθμούς εξαιτίας του λάθους μου. Έχω οικογένεια. Κλαίει ο πατέρας μου που διαβάζει όλα αυτά που λέγονται. Με ήθελε πάνω από όλα καλό άνθρωπο και μετά καλό ποδοσφαιριστή».

Τη δικιά του άποψη για το συμβάν έδωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας που είπε: «Πέραν του συνήθους δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο. Μεγαλοποιήθηκε το συμβάν. Τα περί χαστουκιών είναι υπερβολές. Υπήρξε εκνευρισμός και περισσότερο με ενόχλησε η απάθειά του. Ένας ποδοσφαιριστής έχει μικρό διάστημα επαγγελματικής ενασχόλησης. Προετοιμάζεται επαγγελματικά και αμείβεται καλά για να κάνει το σωστό. Διδάσκεται καθημερινά από τους προπονητές του για το τι πρέπει να κάνει σε κάθε περίπτωση. Ο προπονητής τον γυμνάζει και γι’ αυτές τις επιστροφές της μπάλας. Όταν είσαι επαγγελματίας και αμείβεσαι, αμείβεσαι για να εκτελείς τις εντολές του προπονητή. Όταν δεν το κάνεις και, όπως φαίνεται από το βίντεο, γίνεται σε μεγάλη διάρκεια είναι λογικό να γίνονται και άλλες σκέψεις».

- το αν θεωρεί πως ήταν «στημένος» ο Ντεγκρά: «Μπορείς να κάνεις σκέψεις πως είναι στημένος, αλλά δεν έχεις στοιχεία. Δεν εννοώ από τον Ηρακλή, αλλά για άλλους λόγους. Είναι ένα ενδεχόμενο κι αυτό. Από εκεί και πέρα, όμως, μπαίνουμε σε μια παραφιλολογία που δεν μπορείς να έχεις τη βεβαιότητα ότι είναι σωστή».

- τους λόγους της αποχώρησης του παίκτη: «Είναι και η συμπεριφορά του μετά. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Αφορά εμάς και τους προπονητές. Πήραμε την απόφαση να μην βρεθεί ξανά στα αποδυτήρια».

- το αν ζήτησε συγγνώμη ο Ντεγκρά: «Γι’ αυτό σας λέω. Ήταν η απάθειά του που με έκανε να εκνευριστώ. Έκανε λες και δεν συνέβη τίποτα».

Ο ΠΣΑΠ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΝΤΕΓΚΡΑ

Ανακοίνωση στήριξης προς τον Ματί Ντεγκρά εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών που αναφέρει τα εξής: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αποδοκιμάζει κάθε προσπάθεια απαξίωσης συναδέλφων ποδοσφαιριστών και υπενθυμίζει ότι και τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι. Το σφάλμα του Ματίας Ντεγκρά δεν είναι το πρώτο και σίγουρα δεν είναι το τελευταίο που είδαμε σε έναν αγώνα, καθώς, ακόμα και σε αισθητά υψηλότερο επίπεδο, έχουν γίνει πολύ χειρότερα λάθη. Για όποιο λόγο, βεβαίως, δεν υπάρχει δικαιολογία για χειροδικία σε έναν επαγγελματία που πρώτος, άλλωστε, από όλους, νιώθει το βάρος της ευθύνης και την απογοήτευση για το λάθος του. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι δυνατόν να φταίνε πάντα για όλα. Και σε αυτό θα περιμέναμε ότι θα συμφωνούσαν όλοι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο και σήμερα το υπηρετούν από άλλη θέση. Χθες ήταν άλλοι, σήμερα είναι ο Ματίας Ντεγκρά που έγινε εξιλαστήριο θύμα γιατί δεν ήλθε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν, σε συνθήκες πίεσης, να κάνουν τη δουλειά τους. Επιθέσεις εναντίον τους, εκθέτουν άλλους και όχι εκείνους. Ο Π.Σ.Α.Π. είναι στο πλευρό του Ματίας Ντεγκρά, όχι μόνο γιατί είναι συνάδελφος μας, αλλά και επειδή, σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Αντιδράσεις που έχουν βίαιο και επιθετικό χαρακτήρα, από όπου και εάν προέρχονται, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, γιατί πολύ απλά, το ποδόσφαιρο μας δεν τις αξίζει και η κουρασμένη και βασανισμένη κοινωνία μας, που δεν έχει ανάγκη από άλλες εξάρσεις βίας, τις απορρίπτει».

Το έκανε και με άλλη ΑΕΛ…

Πρόσωπο του αγώνα ΑΕΛ-Ηρακλή 2-2 ήταν ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας Ματίας Ντεγκρά που με ένα δικό του λάθος στο 65΄ έδωσε το δικαίωμα στον Λεοζίνιο να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας το έπραξε πέρυσι άλλες δυο φορές. Στην πρώτη περίπτωση η Α.Ε. Λεμεσσού φιλοξενείται από τον ΑΠΟΕΛ σε αγώνα πρωταθλήματος και ήδη στο 36ο λεπτό το σκορ είναι 2-0. Ο Ντεγκρά προφανώς από υπερβολική σιγουριά δίνει την μπάλα με τα πόδια σε αντίπαλο και ο Φερνάντο Καβενάγκι με άμεσο πλασέ τον «κρεμάει» και κάνει το 3-0, με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να είναι 6-0!

Στη δεύτερη περίπτωση η Α.Ε. Λεμεσσού φιλοξενεί τον Απόλλωνα στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου για την προημιτελική φάση (πρώτο ματς ήττα με 2-0) και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το αποτέλεσμα είναι ακόμα 0-0. Ο Ντεγκρά μπλοκάρει την μπάλα, όμως πάνω στη βιασύνη του δίνει την μπάλα σε αντίπαλο με τα χέρια και ο Γουίλερ σε κενή εστία «γράφει» το 0-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass