Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΡΙΟ

Από τη Βελίκα στην.. Κοπακαμπάνα

*Ένας ακόμα Λαρισαίος διηγείται την εμπειρία του από την Ολυμπιάδα

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2016 12:52

Του Σωτ. Κέλλα

Το 2002 βρέθηκε τυχαία στη Βελίκα για να διευθύνει αγώνες του μπιτς βόλεϊ που γινόταν στην περιοχή αφού τότε ψάχνανε διαιτητές.

Και μέσα σε 14 χρόνια έφθασε να διαιτητεύει αγώνες στη Ολυμπιάδα με έντονη παρουσία στην τελευταία που έγινε στο Ρίο. Ο λόγος για τον Μπάμπη Παπαδογούλα που ήταν μια δυναμική λαρισινή παρουσία ως διαιτητής μπίτς βόλεϊ στην πρόσφατη Ολυμπιάδα αφού διαιτήτευσε τον ημιτελικό των ανδρών του αθλήματος και τον μικρό τελικό των γυναικών.

Ο ίδιος μας λέει ότι η εμπειρία του ήταν αξέχαστη ενώ ευγνωμονεί τον αείμνηστο πατέρα του Κώστα(διαιτητής βόλεϊ και αυτός) που τον παρότρυνε να αρχίσει τη διαιτησία της σάλας στο βόλεϊ το 1999 ενώ μετά του είπε να δοκιμάσει την τύχη του στο μπίτς βόλεϊ.

Και έφθασε στο πιο ψηλό σημείο που θέλει ένας διαιτητής και τα καλύτερα μάλλον έρχονται αφού ακόμα, δεν έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του(γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1977).

«Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, μας λέει, να διευθύνει ς αγώνες στη Μέκκα του μπίτς βόλεϊ που είναι η παραλία της Κοπακαμπάνας της Βραζιλίας. Βέβαια ήμουν καλά προετοιμασμένος  καθώς είχα πάει στα δοκιμαστικά τεστ της Ολυμπιάδας αλλά και σε διεθνές τουρνουά που έγινε τον Μάρτιο. Αγωνίσθηκα σε 15 παιχνίδια και στα πιο δύσκολα».

Μάλιστα νιώθει απόλυτη  αυτοπεποίθηση για την κρίση του (αυτή είναι και η μεγαλύτερη διαφορά στη διαιτησία μεταξύ μπίτς βόλεϊ και βόλεϊ σάλας) και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δέχθηκε το ριπλέι σε έναν αγώνα μεταξύ Αμερικανών και Ισπανών. Μετά το τέλος της αναμέτρησης και όταν είδε το ριπλέι δικαιώθηκε…

Ο ίδιος λέει… «Αν δεν νοιώθεις σιγουριά και αυτοπεποίθηση μπορεί να κάνεις και εύκολα το λάθος…»

Η παραμονή του ήταν στην Κοπακαμπάνα και μας λέει γι’ αυτήν… «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, όλα ήταν υπέροχα αντίθετα από αυτά που ακούγαμε για όσους παρέμειναν στο ολυμπιακό χωριό».

 *Η συμμετοχή σου  πέρασε απαρατήρητη από τους περισσότερους…

‘Αυτή είναι η μοίρα των διαιτητών, είναι μοναχικοί καβαλάρηδες… Δεν έχουν πίσω τους σωματεία που θα τους βοηθήσουν να προβληθούν… Δεν έχουν ούτε μεγάλη βοήθεια.. Είναι και μεράκι η διαιτησία…».

Ο Μπάμπης Παπαδογούλας ήταν ο μοναδικός  Ελληνας διαιτητής βόλεϊ που πήγε στην Ολυμπιάδα του Ρίο και η μόνη εμπειρία που δεν γνώρισε ήταν τα παιχνίδια που έπαιξαν οι Αιγύπτιες Ντόαα Ελγκομπάσι και η Νάντα Μεαβάντ που εμφανίσθηκαν μέχρι και με χιτζάμπ. Σχολιάζοντας το γεγονός μας είπε… «Νομίζω ότι ευνοούν την ανάπτυξη του αθλήματος σε νέες χώρες αφού βρήκαν τον τρόπο που θα αγωνιζόταν. Και νομίζω ότι αυτές οι χώρες θα αρχίσουν να αναπτύσσουν ραγδαία το άθλημα».

Σήμερα ο Λαρισαίος διεθνής διαιτητής του μπιτς βόλεϊ αναχωρεί για το Τορόντο του Καναδά όπου θα διευθύνει τους τελικούς αγώνες των διεθνών του τουρνουά του αθλήματος.


 

      

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass