ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-17

Πρεμιέρα με Αμύντα η ΑΕΛ, με Παγκράτι ο ΓΣΛ

*Ενώ στο κύπελλο Ελλάδος οι «βυσσινί» θα υποδεχθούν τη Δόξα Λευκάδας και ο Γυμναστικός θα παίξει εκτός έδρας με τη Δόξα Πεύκων *Α. Παπαδόπουλος: «Μας δίδεται η δυνατότητα για ένα καλό ξεκίνημα» *Αθ. Μπουλιάκης: «Πιο βατή απ’ ό,τι περιμέναμε» *Την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση της wild card

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2016 8:27

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Εντός έδρας με αντίπαλο τον Αμύντα (έναν παλιό γνώριμο τον οποίο είχε αντιμετωπίσει πέρσι στο μπαράζ ανόδου) θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της η ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνική κατηγορίας, ενώ ο ΓΣΛ θα παίξει εκτός έδρας με το Παγκράτι.

Με την υπόθεση της wild card, που θα αποκτήσει μία εκ των Καβάλας, Δόξας Λευκάδας, Ηρακλείου, Πανιωνίου, Ηρακλή και Αρκαδικού, να παραμένει ανοικτή (το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Δευτέρα) η πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 8/10, ενώ το λαρισινό ντέρμπι θα διεξαχθεί την 4η αγωνιστική (29/10) με τυπικά γηπεδούχο τον ΓΣΛ.

Εκτός όμως από την υπόθεση της wild card, που θα κρίνει την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για την Α1 Εθνική, υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα ανοικτό και αφορά στην ενδεχόμενη ή όχι αποχώρηση του Παγκρατίου, που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα στη χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος οι απόψεις διίσταντο για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ είναι χαρακτηριστική η έκκληση που απηύθυνε πρόσφατα η διοίκηση του Παγκρατίου στον κόσμο της ομάδας ή σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να βοηθήσει, ώστε να εξασφαλιστεί το ποσό των 20.000 ευρώ που απαιτείται για να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Στην περίπτωση που το Παγκράτι αποχωρήσει από την Α2 Εθνική, τότε τη θέση του θα πάρει πιθανότατα η Καστοριά που σημαίνει ότι τα δεδομένα της πρεμιέρας αλλάζουν για τον ΓΣΛ, αλλά και γενικότερα το προφίλ του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Η πρώτη φετινή επίσημη εμφάνιση για τις λαρισινές ομάδες θα γίνει στο κύπελλο Ελλάδος στις 17 του μηνός. Η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τη Δόξα Λευκάδας, ενώ ο ΓΣΛ θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τη Δόξα Πεύκων. Σε περίπτωση πρόκρισης στη β’ φάση της διοργάνωσης (21/9), στην οποία μπαίνουν οι ομάδες της Α1 Εθνικής, η μεν ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πατρών εκτός έδρας, ο δε ΓΣΛ θα φιλοξενήσει τον νικητή του αγώνα ΑΕ Ψυχικού-Πανιώνιος.

Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Για τον τεχνικό της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλο η κλήρωση του πρωταθλήματος μπορεί να χαρακτηριστεί καλή για τους «βυσσινί», ωστόσο όπως επισήμανε όλα εξαρτώνται από την παρουσία της ομάδας στα παιχνίδια.

«Η κάθε κλήρωση για μένα είναι το ίδιο. Το αν είναι καλή ή κακή αποδεικνύεται από το πρόσωπο που θα παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Αυτό που μας απασχολεί είναι ποιες ομάδες θα κατέβουν να παίξουν. Για παράδειγμα ο Αρκαδικός τον οποίο αντιμετωπίζουμε την 3η αγωνιστική και είναι μέσα στις υποψήφιες για την Α1 ομάδες.

Η ομάδα μας θα συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ρυθμό, γιατί το πρωτάθλημα θα είναι μεγάλο και μιλάμε για 30 αγωνιστικές το ελάχιστο.

Σε ό,τι αφορά στην πρεμιέρα με τον Αμύντα, σαφώς ένα καλό ξεκίνημα θα μας δώσει άλλον αέρα και η κλήρωση μας επιτρέπει να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα εάν είμαστε έτσι όπως πρέπει να είμαστε. Ο Αμύντας είναι μία ομάδα που δεν έχει αλλάξει σχεδόν από πέρσι, που τον αντιμετωπίσαμε στο μπαράζ. Στηρίζεται στο ομαδικό πνεύμα και είναι μία σκληρή ομάδα. Πιστεύω ότι είναι μία πρεμιέρα που κρύβει παγίδες. Το παιχνίδι αυτό όμως αργεί κάπως και μεις έχουμε το μυαλό μας στην προετοιμασία.

Τέλος για το κύπελλο, πάλι δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε γιατί η Λευκάδα είναι και αυτή υποψήφια για την Α1. Εάν τελικά ανέβει τότε δεν γνωρίζουμε ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσουμε. Όπως και να 'χει την κλήρωση την κάνει η ομάδα με την παρουσία της μέσα στον αγωνιστικό χώρο» κατέληξε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

ΑΘ. ΜΠΟΥΛΙΑΚΗΣ: ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΒΑΤΗ ΑΠ’ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Γυμναστικού, Θανάσης Μπουλιάκης χαρακτήρισε την κλήρωση του πρωταθλήματος λίγο καλύτερη απ’ ότι περίμενε. «Μπορώ να πω ότι είναι λίγο πιο βατή απ’ ότι περιμέναμε, αλλά η ουσία είναι ότι όλοι θα παίξουν με όλους, επομένως είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Βλέποντας το πρόγραμμα παρατηρώ ότι από τα Χριστούγεννα και μετά θα φανεί ποιες ομάδες θα αντέξουν και οικονομικά και θα έχουν διάρκεια. Αναφορικά με την πρεμιέρα σαφώς είναι καλύτερη απ’ ότι αναμέναμε, αν και παίζουμε εκτός έδρας με μία ιστορική ομάδα. Σαν νεοφώτιστοι, οτιδήποτε και να έρχονταν θα ήταν δύσκολο, αλλά νομίζω ότι είναι λίγο καλύτερη απ’ ότι αναμέναμε. Σίγουρα μας απασχολεί και το θέμα για το αν αποχωρήσει ή όχι το Παγκράτι από το πρωτάθλημα. Είναι ένα αίνιγμα το οποίο θα ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα. Δεν αποκλείεται να σημειωθεί αλλαγή και να έχουμε νέο αντίπαλο, το πιθανότερο την Καστοριά, πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνει κάτι τέτοιο τα πράγματα αλλάζουν άρδην και η θεωρητικά εύκολη πρεμιέρα θα γίνει πολύ δύσκολη. Αυτό το ασανσέρ με τις ομάδες που γίνεται στην Α2 Εθνική είναι απαράδεκτο. Ακόμα δεν ξέρουμε ποια ομάδα θα πάει στην Α1 Εθνική και πως θα συμπληρωθούν τα κενά. Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί αβεβαιότητα και εκνευρισμό σε όλες τις ομάδες γιατί αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα» κατέληξε ο τεχνικός του Γυμναστικού.

Τέλος αναφερόμενος στην κλήρωση του κυπέλλου ο Θανάσης Μπουλιάκης τόνισε:

«Η Δόξα Πεύκων δεν είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος αλλά δεν παύει να είναι μία έμπειρη ομάδα η οποία θα παίξει στην έδρα της. Έχουμε λιγότερες από δέκα ημέρες να προετοιμαστούμε, για να πάρουμε τη νίκη και να προκριθούμε».

Μετ’ εμποδίων οι προπονήσεις

Μετ’ εμποδίων γίνονται οι προπονήσεις τόσο του ΓΣΛ όσο και της ΑΕΛ καθώς το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης είναι κλειστό τις τελευταίες ημέρες λόγω εργασιών στον κεντρικό σωλήνα ύδρευσης. Έτσι οι δύο εκπρόσωποι της Λάρισας στην Α2 Εθνική του μπάσκετ (αλλά και όσες ομάδες ή σύλλογοι χρησιμοποιούν το κλειστό της Νεάπολης) προπονούνται σε άλλα γήπεδα όπως το κλειστό του Αλκαζάρ της Νίκαιας κλπ. Εάν τα έργα δεν ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας υπάρχει το ενδεχόμενο τα φιλικά παιχνίδια που είχαν προγραμματίσει τόσο ο Γυμναστικός όσο και η ΑΕΛ να μην γίνουν στη Νεάπολη.

Χθες εν τω μεταξύ η ομάδα του Γυμναστικού εγκλωβίστηκε στο κλειστό της Νίκαιας, καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της δυνατής βροχόπτωσης η περιοχή πέριξ του κλειστού γυμναστηρίου πλημύρισε. Μάλιστα κάποια αυτοκίνητα παικτών παγιδεύτηκαν και χρειάστηκε να έρθει γερανός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass