ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ LARISSA SPORTS CENTER ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ «OLYMPUS OPEN 2016» ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ

Ανοιξε η αυλαία με θέαμα και συγκινήσεις

*Με αδιάπτωτο το ενδιαφέρον ολοκληρώθηκαν τα παιχνίδια της πρώτης ημέρας-Δυνατές μονομαχίες αναμένονται και σήμερα (10 π.μ.)

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2016 11:56

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Άνοιξε χθες και επίσημα, στο Larissa Sports Center, η αυλαία του Διεθνούς Τουρνουά Τένις «Olympus Open 2016» για αθλητές σε αναπηρικά αμαξίδια, που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Λάρισα.

Οι αναμετρήσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και τελείωσαν το βράδυ, ενώ η χθεσινή πρώτη ημέρα της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε με την τελετή έναρξης, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, εκπροσώπων των διοργανωτών, των χορηγών αλλά και πλήθους κόσμου.

Στην κατηγορία men’s singles ο Γιώργος Λαζαρίδης επικράτησε του Ραφαήλ Πατρονίδη με 2-0 σετ (6-0, 6-0), οι Παναγιώτης Σαουλίδης και Κώστας Διαλεκτοπουλος ξεπέρασαν τα εμπόδια των Χρίστο Μποζάκοφ και Αλεξάντερ Κράσιουν, ενώ τέλος ο Κώστας Βαζούρας επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-1, 6-1) του Χριστόδουλου Παπαδόπουλου. Έτσι σήμερα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Γιώργος Λαζαρίδης με τον Παναγιώτη Σαουλίδη και ο Κώστας Διαλεκτόπουλος με τον Κώστα Βαζούρα.

Στην κατηγορία women’s singles η Μαρία Πετρόβα επικράτησε της Νατάλια Νοβίκοβα με 2-0 σετ (7-5, 6-3) και θα αντιμετωπίσει σήμερα την Ολένα Σινγκαριόβα, ενώ οι Κριστίνα Ντάετς και Ζόγια Τσαβντάροβα προκρίθηκαν άνευ αγώνα και θα διασταυρώσουν σήμερα τα ξίφη τους.

«Είναι τιμή για την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως και για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη τη Θεσσαλία που για πρώτη φορά διοργανώνεται ένα τέτοιο τουρνουά. Ένα τουρνουά για άτομα με ειδικές ικανότητες και ειδικές δεξιότητες και όχι ΑμεΑ. Εμείς αποφασίσαμε να στηρίξουμε έμπρακτα τη διοργάνωση και ευχαριστούμε τους χορηγούς και τους επιχειρηματίες που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια όπως επίσης και το Δήμο Λαρισαίων. Ελπίζω να έχει μεγάλη επιτυχία εφόσον υπάρχει διεθνής συμμετοχή και να δείξει πόσο ενεργή είναι η πόλη μας και πόσο ευαίσθητη σε τέτοιες δραστηριότητες» τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος κατά τη σύντομη τοποθέτησή του, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επισήμανε:

«Κάθε αγώνας που υπερβαίνει τα όρια του δήμου της Λάρισας και κάθε τουρνουά είναι θετικό γεγονός για τη Λάρισα. Όμως ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο τουρνουά, ένα διεθνές τουρνουά ανθρώπων με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια και μπορούν να παίζουν τένις είναι μα σημαντική υπόθεση. Νομίζω πως πέρα από την προσπάθεια όλων μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, είναι ένα γεγονός το οποίο προβάλλει την πόλη διεθνώς. Το ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ο αγώνας και ταυτόχρονα εδώ βρίσκονται αθλητές από την Ευρώπη είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την πόλη. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία και βεβαίως η πόλη της Λάρισας μαζί με την προβολή της να είναι σε θέση την επόμενη φορά να διοργανώσει ακόμα καλύτερα το ίδιο τουρνουά» κατέληξε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν με τη σειρά τους ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης, πρόεδρος του κέντρου αποκατάστασης “Animus” που είναι ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης και ο αθλητής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά Κώστας Βαζούρας.

ΔΕΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ

Σήμερα εν τω μεταξύ μετά τις 20.00, στη δημοτική πισίνα στη Νεάπολη θα πραγματοποιηθεί δεξίωση για τους αθλητές, τους διοργανωτές και τους χορηγούς του τουρνουά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι χορηγοί και οι υποστηρικτές της διοργάνωσης, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με Κρητική βραδιά με το συγκρότημα «Μαδαρίτες».

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η αγωνιστική δράση της σημερινής δεύτερης ημέρας του τουρνουά θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί. Τα παιχνίδια έχουν ως εξής:

Γήπ. 1 : Σινγκαριόβα-Πετρόβα

Γήπ. 2: Λαζαρίδης-Σαουλίδης

Στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις:

Γήπ.1 : Ντέατς-Τσαβντάροβα

Γήπ.2: Διαλεκτόπουλος-Βαζούρας

Αμέσως μετά θα γίνει η αναμέτρηση:

Γήπ.1: Πατρονίδης-Παπαδόπουλος

Στις 5.00 το απόγευμα θα συνεχιστεί η αγωνιστική δράση με τα ζευγάρια των νικητών από τα παιχνίδια της πρωινής ζώνης.

Το συγκινητικό μήνυμα

της Ελένα Σινγκαριόβα

Η Ελένα Σινγκαριόβα από την Ουκρανία είναι μία από τις αθλήτριες του τουρνουά, που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το μήνυμά της προς τους ανθρώπους είναι να στηρίζουν τέτοιες εκδηλώσεις γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε «εδώ συνδυάζεται ο αθλητισμός, το πνεύμα και η αγωνιστικότητα απέναντι στη ζωή».

«Με χαρά παίρνω μέρος σ’ αυτό το τουρνουά στην πόλη της Λάρισας. Θέλω να περάσω το μήνυμα να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μας, γιατί εδώ συνδυάζεται ο αθλητισμός, το πνεύμα και η αγωνιστικότητα απέναντι στη ζωή. Χαίρομαι πάρα πολύ που για πρώτη φορά οργανώνονται οι αγώνες στην Ελλάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οργανωτές για την άψογη διοργάνωση-συνεργασία αλλά και για τη βοήθεια που μας παρέχουν. Τέλος να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους αθλητές που συμμετέχουν, αλλά και στον κόσμο να έρθει να αγκαλιάσει τους αγώνες και να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass