ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Συνεδριάζει σήμερα η ΕΕΑ

*Εξετάζονται όλοι οι φάκελοι των ομάδων *Δυνατό το τεστ στα Γιάννενα για την ΑΕΛ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2016 11:15

 

Του Σωτ. Κέλλα

Για πρώτη φορά συνεδριάζει σήμερα η νέα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με τη νέα της σύνθεση όπου σύμφωνα με όσα αναφέρει η ημερήσια διάταξη μόνο τυπική δεν θα είναι η συνεδρίασή της καθώς θα εξετάσει όλους τους φακέλους των ομάδων της Σούπερ Λίγκα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος που όλα δείχνουν ότι θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της ΕΕΑ θα εξετάσουν την ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα των ομάδων, το μετοχολόγιο, τα ποινικά μητρώα των διοικητικών συμβουλίων, τους προϋπολογισμούς των ομάδων και την κατάθεση της εγγυητικής τραπέζης.

Μάλιστα όλα αυτά θα πρέπει να είχαν κατατεθεί 45 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά λόγω ότι δεν λειτουργούσε η ΕΕΑ δεν υπήρξαν έγκαιρα τα έγγραφα.

Η ΑΕΛ είναι απίθανο να έχει κάποιο πρόβλημα αφού είναι καινούργια ΠΑΕ και θεωρείται βέβαιο ότι ο φάκελος θα είναι ολοκληρωμένος αλλά ορισμένες άλλες ΠΑΕ ίσως αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με την εισήγηση της ΕΕΑ προς την ΕΠΟ όπου αυτή επιβάλλει τις ποινές.

Μετά την κόντρα που υπάρχει με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή οι αποφάσεις της ΕΕΑ θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά αν κάποια ΠΑΕ έχει φακέλους με σοβαρές ελλείψεις(παράδειγμα δεν προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα).

 Υπενθυμίζουμε τη νέα σύνθεση της ΕΕΑ:

 Πρόεδρος: Δημήτριος Μαζαράκης, Αρεοπαγίτης επί Τιμή

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Ζώης Γεώργιος, Εφέτης

Μέλη:

1) Τριανταφυλλάκης Γεώργιος, αναπληρωτής: Αυγιτίδης Δημήτριος,

2) Μασγανάς Σωτήριος, αναπληρωτής: Μανίκας Ευθύμιος

3) Κουνέλης Βασίλειος, αναπληρωτής: Παπανδρέου Ευαγγελία, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με εμπειρία σε θέματα εταιρειών

4) Παπασπύρου Δημήτριος, αναπληρωτής: Κακαβάς Νικόλαος

5) Αρκούδης Ηλίας, αναπληρωτής: Σμυρνάκης Δημήτριος

6) Μανταίος Κωνσταντίνος Ιωσήφ, αναπληρωτής: Μπίκος Γεώργιος

ΚΟΥΓΙΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας δείχνει προβληματισμένος για την αναβολή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα μετά από απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και κυρίως για το γεγονός ότι το συνδρομητικό κανάλι δεν προτίθεται να καταβάλλει στις ΠΑΕ τα συμφωνηθέντα χρήματα, αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν συμφωνώ με τη NOVA για τη μη καταβολή των συμφωνηθέντων. Εμείς έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας βάσει και αυτών των εσόδων. Οι μεγάλες ομάδες δεν μας ακούν. Ίσως θέλουν να μας φέρουν στο σημείο να πουλάμε τους καλούς μας παίκτες για ένα κομμάτι ψωμί. Εμείς βαρεθήκαμε πια με τους προσωπικούς εγωισμούς των κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη. Πώς θα έχουμε ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο αν μια ΠΑΕ δεν έχει να πληρώσει του παίκτες, την εφορία και τις άλλες υποχρεώσεις της;».

Από τις δηλώσεις του δεν ξέφυγε και ο Ιβαν Σαββίδης για τον οποίο είπε: : «Είμαι με τον Ιβάν Σαββίδη. Μέχρι τώρα ο Σαββίδης δεν έχει δείξει αυτού του είδους το ιμπέριουμ. Ζητά fair play, δεν έχει τηλεοπτικούς σταθμούς για να εκτελεί τους αντιπάλους του, οι συμπεριφορές του Μάκη Γκαγκάτση στα συμβούλια είναι εξαιρετικές ενώ έχει βάλει και πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο περισσότερα χρήματα των υπολοίπων. Δεν ξέρω αν έβαλε περισσότερα από τον Μαρινάκη, ο οποίος αγόρασε τον Ολυμπιακό από τον Κόκκαλη και εν συνεχεία και το Καραϊσκάκη. Οι υπόλοιποι, ούτε ο Μελισσανίδης, ούτε ο Αλαφούζος έβαλαν λεφτά για το ποδόσφαιρο, εκτός από τις μικρές ΠΑΕ που έχουμε βάλει την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας».

Για την ΑΕΛ: «Η Λάρισα είναι μια ομάδα που μπορεί να κοιτάξει ψηλά. Είναι μία από τις λίγες υγιείς οικονομικά ομάδες με όλες μας τις υποχρεώσεις τακτοποιημένες. Έχουμε το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα και το καλύτερο προπονητικό κέντρο.

Θέλω να είμαι ρεαλιστής και θα πω ότι στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή. Ο κόσμος θα δει καινούργιους παίκτες μικρής ηλικίας να παίζουν καλά και επιθετικά. Μπορούμε να αποτελέσουμε μια ευχάριστη έκπληξη. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ομάδες σαν τη δική μας με τη δική μας νοοτροπία».

ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα από τα πιο δυνατά φιλικά παιχνίδια θα δώσει η ΠΑΕ ΑΕΛ το Σάββατο στα Γιάννενα με τη φερώνυμη ομάδα όπου ο τεχνικός της ομάδας Άγγελος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να δει αν οι παίκτες του διατηρούν υψηλό βαθμό ετοιμότητας αφού ο προπονητής είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της αναβολής του πρωταθλήματος.

ΜΟΝΟ 5 ΕΥΡΩ

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε γενική είσοδο για τη φιλική αναμέτρηση με την ΑΕΛ στο στάδιο των «Ζωσιμάδων». Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass