ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

ΑΕΛ: Έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση

* Α. Παπαδόπουλος: Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες, αλλά εμείς έχουμε φιλοδοξίες, όνειρα και πολύ μεγάλο κίνητρο * Α. Τσαγκάλης: Πιστεύω ότι σιγά-σιγά ξαναγυρίζουμε στην εποχή που το μπάσκετ θα έχει τη θέση που του αξίζει στη Λάρισα

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2016 10:07

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Πανέτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση της Α2 Εθνικής δηλώνει η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ.

Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν με φιλοδοξίες την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν στο κλειστό της Νεάπολης, σε μια χρονιά ορόσημο στην πορεία της ομάδα στον χώρο του μπάσκετ. Μπορεί μεν το νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής να είναι πιο απαιτητικό και πιο δύσκολο, ωστόσο η ΑΕΛ παρουσιάζεται αποφασισμένη να συνεχίσει την άκρως επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών και να δημιουργήσει τις προοπτικές για το μπασκετικό μέλλον σε μια πόλη με μεγάλη παράδοση στον χώρο, η οποία απουσίαζε για αρκετό χρονικό διάστημα από τις κορυφαίες Εθνικές κατηγορίες. Μ’ άλλα λόγια να φανεί αντάξια του μεγάλου ονόματος και της βαριάς φανέλας του συλλόγου.

Οι στόχοι των «βυσσινί» οριοθετούνται σε βάθος χρόνου με βασική αρχή τη συνεχή βελτίωση της ομάδας. Σε πρώτη φάση με την εδραίωσή της στην Α2 Εθνική και αργότερα με την άνοδο στην κορυφαία Εθνική κατηγορία.

«Τα νέα ήταν ευχάριστα στο τέλος της περσινής χρονιάς, αλλά από δω και πέρα ξεκινάει μία καινούργια χρονιά πολύ δύσκολη και πολύ απαιτητική. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η ομάδα θα βρεθεί σε επαγγελματική κατηγορία. Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες, αλλά εμείς έχουμε και φιλοδοξίες και πολλά όνειρα και πολύ μεγάλο κίνητρο, έτσι ώστε να αντεπεξέλθουμε στην πρόκληση που μας περιμένει» επισήμανε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, κατά τη χθεσινή επίσημη έναρξη της προετοιμασίας και πρόσθεσε:

«Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, με μεγάλη υπομονή, με μεγάλη διάθεση, έτσι ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουμε, πρώτα απ’ όλα εμείς οι ίδιοι από τους εαυτούς μας, παίκτες και προπονητές και κατά δεύτερο λόγο να δικαιώσουμε τη διοίκηση και τον κόσμο που θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.

Οι στόχοι λίγο πολύ είναι οι ίδιοι και τι εννοώ με αυτό. Θέλουμε κάθε χρόνο η ομάδα μας να γίνεται όλο και καλύτερη και να εξελίσσεται. Αυτός είναι ο γενικός στόχος που έχουμε και πάνω σ’ αυτόν δουλεύουμε. Τα αποτελέσματα για μας έρχονται μέσα από τη δουλειά. Γι' αυτό βάζουμε τον στόχο της συνεχούς βελτίωσης.

Σε ό,τι αφορά στο νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο, σκληρό και απαιτητικό. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, παίκτες που έχουν διαγράψει μία μεγάλη πορεία στο μπάσκετ, υπάρχει πολύ ταλέντο, πολλή δύναμη, στοιχεία στα οποία πρέπει να προσαρμοστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γι' αυτό υπάρχει η περίοδος της προετοιμασίας. Μέσα από τη δουλειά και από την υπομονή που θα δείξουμε, να φανούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και καλοί στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής» κατέληξε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΑΝΤ. ΤΣΑΓΚΑΛΗΣ

Μιλώντας για τη νέα χρονιά και το μεγάλο στοίχημα της Α2 Εθνικής ο πρόεδρος της Ερασ. ΑΕΛ κ. Αντώνης Τσαγκάλης τόνισε:

«Ελπίζουμε να είμαστε αντάξιοι του ονόματος της ομάδας για φέτος. Έχουν γίνει και θα γίνουν κι άλλες προσπάθειες ούτως ώστε και ως προς το δυναμικό μας να είμαστε εντάξει. Μακάρι να είμαστε τυχεροί και υγιείς, για να μπορέσει αυτή η χρονιά να κυλήσει όμορφα για τα παιδιά και να μπορέσουν να αναδείξουν το ταλέντο τους. Νομίζω ότι διοικητικά τουλάχιστον υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να φτάσουμε ψηλά. Ο πρώτος σκοπός της ομάδας είναι να διατηρηθεί στην κατηγορία και από κει και πέρα να κάνει τις εμφανίσεις που είναι αντάξιες του ονόματος της ΑΕΛ. Αν κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι στόχοι μας αλλάξουν θα κάνουμε και τις αναγκαίες ενέργειες για να διεκδικήσουμε αυτό που θα μπορέσουμε να πάρουμε στη χρονιά. Εγώ θα ήθελα να πω ότι είναι μία ευτυχής συγκυρία που στη Λάρισα αγωνίζονται δύο ομάδες στην Α2 και γενικά υπάρχει μία άνθηση στο χώρο του μπάσκετ. Υπάρχουν επίσης από το νομό μας ομάδες στη Β’ και τη Γ’ κατηγορία. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά ξαναγυρίζουμε στην εποχή που το μπάσκετ θα έχει τη θέση που του αξίζει στη Λάρισα».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ

Αισιόδοξοι για την επίτευξη του στόχου δηλώνουν από την πλευρά τους οι παίκτες της ΑΕΛ και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αν και η νέα κατηγορία έχει περισσότερες απαιτήσεις, μέσα από τη σκληρή δουλειά η χρονιά θα στεφθεί με επιτυχία. Ας δούμε τι είπαν ορισμένοι εξ αυτών:

Νίκος Τσούτσος: «Καταρχήν να πούμε ότι ο στόχος επετεύχθη. Η ομάδα ανέβηκε στην Α2 Εθνική. Η πόλη χρειάζεται μία ομάδα σ’ αυτήν την κατηγορία, σε υψηλό επίπεδο. Για φέτος οι στόχοι μας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Είναι όμως αρκετά δύσκολο όπως φαίνεται από τις ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή στην κατηγορία και τις μεταγραφές που γίνονται. Αν εξαιρέσεις πέντε ομάδες που φαίνεται ότι θα παλέψουν για τις δύο θέσεις της ανόδου, οι υπόλοιπες θα διεκδικήσουν την παραμονή και θα είναι αρκετά δύσκολο».

Κώστας Σαριμπαλίδης: «Να ευχηθώ σε όλους το πιο σημαντικό πράγμα που υπάρχει στον αθλητισμό, υγεία. Όλα τα άλλα θα έρθουν μέσα από τη δουλειά. Η ομάδα κράτησε έναν βασικό κορμό από πέρσι, που για μένα είναι σημαντικό αυτό, για να μπορέσουμε με τις προσθήκες που έγιναν να δουλέψουμε το ίδιο σκληρά και καλά όπως αποδείχθηκε τα δύο τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε σε μεγάλο βαθμό».

Γιάννης Παπαχρήστος: «Είναι τιμή μου που ήρθα και πάλι στην ΑΕΛ. Από κει και πέρα πρέπει να έχουμε σωματική και ψυχική υγεία και ηρεμία, να δουλέψουμε καλά αυτόν τον μήνα, να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και πιστεύω ότι θα έχουμε μία αξιόλογη πορεία».

Απόλλων Δεληγεώργης: «Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό έτσι ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Με αρκετή δουλειά στην προετοιμασία αλλά και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος πιστεύω ότι θα είμαστε ένα ανταγωνιστικό σύνολο στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος θα συμβάλει στο να έχουμε δυνατότερες ομάδες, περισσότερα παιχνίδια και πρέπει η κάθε ομάδα να προσπαθεί ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Γιάννης Σταμπουλής: «Ξέρουμε ότι η Α2 είναι εντελώς διαφορετική από την Β’ κατηγορία και είναι μία δύσκολη κατηγορία. Είμαστε μία καινούργια ομάδα αλλά το καλό με μας είναι ότι είμαστε νέα παιδιά και πιστεύω να «δεθούμε» γρήγορα και να καταφέρουμε το στόχο μας».

Αλέξανδρος Κουβελάς: «Φέτος η Α2 είναι μία πολύ δυνατή κατηγορία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να ακούμε τον προπονητή, να προσπαθούμε για το καλύτερο, να δίνουμε το 100% του εαυτού μας και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΑΕΛ

ΟΝΟΜΑ         ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ

Σαριμπαλίδης            1          1.82    29

Δεληγεώργης            1          1.95    23

Τσιλούλης      1-2      1.93    23

Κουβελάς       1-2      1.90    19

Μπεχλιβάνος 1-2      1.90    18

Πολίτης           2          1.88    28

Καρατάσιος    2-3      1.96    23

Κουτίνας         3          1.96    29

Παπαχρήστος            3-4      1.96    35

Σταμπουλής   4          2.02    26

Τσούτσος       4          2.04    34

Μαλτέσιος      5          2.04    30

Φιλιππόπουλος         5          2.05    19

Θορστέινσον  5          2.04    28

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ

Προπονητής: Αβραάμ Παπαδόπουλος

Ασίσταντ: Αποστόλης Τριανταφύλλου

Υπεύθυνος Σκάουτινγκ: Λάμπρος Βαρδακούλης

Γυμναστής: Χρήστος Χαλίτσιος

Υπεύθυνος ατομικής βελτίωσης: Γιώργος Βαγιόπουλος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass