ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

«Στόχος η σωτηρία της ομάδας»

* Και ραντεβού συναίνεσης με Ερασιτεχνική και οργανωμένους

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2016 10:29

Του Σωτ. Κέλλα

Συμπληρώθηκε χθες ένας χρόνος από τότε που έγινε ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ ο κ. Αλέξης Κούγιας και χθες με την ευκαιρία αυτή σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Λάρισας διοργανώθηκε εκδήλωση όπου είχε απολογιστικό χαρακτήρα ενώ τιμήθηκαν και οι χορηγοί της περσινής χρονιάς.

Ο κ. Κούγιας που είχε δίπλα του τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Ανδρέα Λιόντο, και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Αδάμ έκανε μια αναφορά για τον  τρόπο που πήρε την ομάδα λέγοντας ότι είχε υποδομές αλλά όχι αγωνιστικό τμήμα.

Μίλησε εγκωμιαστικά για τον κ. Πηλαδάκη για το γήπεδο που κατασκεύασε ενώ επαίνεσε και τον κ. Πλεξίδα για το προπονητήριο των Δένδρων παρότι με την εταιρία του κ.Πλεξίδα η μεγαλομέτοχος εταιρία της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι σε δικαστική διαμάχη.

Αυτό που τόνισε είναι ότι κατάφερε να κάνει ομάδα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφού όταν έγινε νομικά, όπως είπε, ιδιοκτήτης της ομάδας είχε μόνο έναν παίκτη τον Κώστα Μπανούση, κατάφερε κόντρα στο παρασκήνιο να ανέβει η ομάδα ενώ μίλησε για τους πρώην τεχνικούς Ράτκο Ντόστανιτς και Σάκη Τσιώλη(για τον τελευταίο είπε ότι πήρε 70.000 ευρω σε τρεις μήνες με το πριμ ανόδου και του δόθηκε η πρώτη δόση).

Χαρακτήρισε επίτευγμα την αδειοδότηση της ομάδας που είπε ότι δεν ήταν θέμα Υπουργείου Ανάπτυξης από το οποίο δεν πήρε καμία βοήθεια η ομάδα αλλά της ΕΠΟ καθώς υπήρχαν τρία ΑΦΜ στην ερασιτεχνική ομάδα κάτι πρωτόγνωρο. Η ερασιτεχνική βοήθησε να σβηστούν τα δυο και ο λόγος ύπαρξής τους ήταν να μπορεί να διεκδικεί η ερασιτεχνική χρήματα από τις εκκαθαρισθείσες ΠΑΕ.

Είπε ότι κακώς χάθηκαν παίκτες σαν τον Κολοβέτσιο, τον Καρανίκα και τον Παπαγεωργίου που αγωνίζονται σε ανταγωνιστικές ομάδες ενώ είπε ότι έκανε μεταγραφές ακόμα και για την ομάδα νέων παίρνοντας παίκτες-ταλαντούχους  ακόμα και από Πύργο και Αθήνα.

Τόνισε ότι το  Ael Fc Arena κόστισε πέρυσι 325.000 ευρώ και πληρώθηκαν 160.000 ευρω ενώ υπάρχει ένα υπόλοιπο 175.0000 ευρώ. Συμφωνήθηκε να δοθούν άμεσα 50.000 ευρω και τα υπόλοιπα σε δέκα δόσεις.    

Μίλησε για τα χρήματα που κατατέθηκαν  από τον Ολυμπιακό στον λογαριασμό της  ΠΑΕ ΑΕΛ λέγοντας ότι αυτά ήταν οφειλές του Ολυμπιακού για μεταγραφές παικτών (σ.σ. όταν ήταν ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής) και θεώρησε αδιανόητο να έχει πληρώσει πρόστιμα ύψους 750.000 ευρώ για δηλώσεις κατά του Ολυμπιακού και τώρα να κατηγορείται ότι ειναι στο «άρμα» του.

Για τις ομάδες νέων είπε ότι έχουν προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και έθεσε τις ομάδες αυτές αλλά και την πρώτη ομάδα στη διάθεση των επιχειρήσεων της πόλης για να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο ενώ θα κάνει ραντεβού και με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Αυτό που τον στεναχωρεί τόνισε ότι είναι οι διαμάχες που υπάρχουν με την Ερασιτεχνική και τους οργανωμένους και θέλει να γίνει η ομάδα μια οικογένεια. Είπε ότι άμεσα , αν είναι δυνατόν την ερχόμενη Δευτέρα, να γίνει ραντεβού εκπροσώπων των δύο αυτών ώστε να λύσουν τις διαφορές τους παρουσία και του πρόεδρου του Επιμελητηρίου.

Ζήτησε βοήθεια από τις  λαρισινές επιχειρήσεις που θέλει να διαφημίζονται στην ομάδα ώστε να προβάλλονται μέσα από αυτή.

Για τις σουίτες αναφερόμενος μίλησε για  δώδεκα θέσεις και θα κοστίζουν 12.000, 9.000, 7.000 ευρώ.

Στο επίλογό του τόνισε τις πολύ καλές μεταγραφές που έκανε η ομάδα καθώς πήρε παίκτες που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα με προηγούμενες ομάδες τους  ενώ στόχος είπε ότι είναι η σωτηρία γιατί αν δεν το πετύχει θα είναι καταστροφή.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜ

Τον  ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Αδάμ που είπε: «Είναι πολύ σημαντική η άνοδος της ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκα. Εμείς σαν Επιμελητήριο θέλουμε να προβάλουμε αλλά και να αξιοποιήσουμε όλο αυτό το έργο. Όλες οι επιχειρήσεις που είναι υποστηρικτές μας θα μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια» ενώ ο ίδιος έκλεισε και την εκδήλωση λέγοντας: «Σαν Επιμελητήριο έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε την ομάδα της πόλης μας την ΑΕΛ. Αξίζει να αναφέρουμε πως αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι και τα μέλη του εμπορικού συλλόγου που είναι και μέλη του Επιμελητηρίου. Όλη η διοίκηση είναι σύσσωμη δίπλα στην ΑΕΛ που είναι ιδέα για την πόλη. Μου άρεσε πάρα πολύ το συναινετικό πνεύμα του κ. Κούγια. Δεν είναι τυχαίο πως στη «χρυσή» εποχή της ΑΕΛ πρόεδρος ήταν ο κ. Ξενοφών Καντώνιας».

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Ανδρέας Λιόντος στο πλαίσιο της εκδήλωσης είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που μας βοήθησαν πέρυσι και θέλω να ξέρουν πως η προσπάθειά τους έπιασε τόπο. Θέλουμε τη στήριξή τους και τη νέα χρονιά. Φέτος βγάλαμε οικονομικά πακέτα διαφήμισης και προώθησης των επιχειρήσεων. Από καρδιάς και εκ μέρους της διοίκησης σας ευχαριστούμε θερμά όλους».

ΦΙΛΙΚΟ   

Ένα ακόμα φιλικό αγώνα προετοιμασίας «έκλεισε» η ΑΕΛ. Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 στις 18:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, η ΑΕΛ θα δώσει εκτός έδρας φιλικό αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας που αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική κατηγορία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass