ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Κέρδισε τον Φελπς και 753.000 δολάρια

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2016 8:23

 

Ο Τζόζεφ Σκούλινγκ «έγραψε ιστορία» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και υποχρέωσε τον Μάικλ Φελπς σε ήττα, στην (πιθανότατα) τελευταία ατομική κούρσα της καριέρας του. Ο νεαρός κολυμβητής από τη Σιγκαπούρη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα με 50.39 (ρεκόρ αγώνων), αφήνοντας τον Αμερικανό σουπερ στάρ μακράν δεύτερο με 51.14.

Ο 21χρονος πρωταθλητής έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία μίας χώρας, που αριθμεί μόλις 5.500.000 κατοίκους, καθώς είναι ο πρώτος που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Σκούλινγκ με τη νίκη του στο Ρίο έγινε μόλις ο πέμπτος αθλητής που φέρνει μετάλλιο στη χώρα του, η οποία μετρά στα δάχτυλα του ενός χεριού τις Ολυμπιακές επιτυχίες της.

Συγκεκριμένα η Σιγκαπούρη μετρά δύο χάλκινα στο πινγκ πονγκ το 2012, ένα ασημένιο στην άρση βαρών το 1960 και ένα ασημένιο μετάλλιο στο πινγκ πονγκ το 2008 και ο Σκούλινγκ θα είναι ο πρώτος που θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό το απίστευτο μπόνους, που προσφέρει η χώρα του σε περίπτωση που αθλητής της πάρει την πρώτη θέση σε ολυμπιακό αγώνισμα.

Σύμφωνα με την Ολυμπιακή επιτροπή της ασιατικής χώρας ο Σκούλινγκ θα λάβει πριμ ύψους 753.000 δολαρίων (!), που είναι σχεδόν 30 φορές μεγαλύτερο από αυτό που δίνουν οι ΗΠΑ στους αθλητές τους και αυτό έχει την εξήγησή του. Σε αντίθεση με το ένα χρυσό και τα πέντε συνολικά μετάλλια που έχει να επιδείξει η Σιγκαπούρη, οι Αμερικανοί από την πλευρά τους μετρούν 1.071 χρυσά μετάλλια και 2.698 (!), έως σήμερα, στο σύνολο από την επανέναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass