ΤΕΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΘ. ΤΖΗΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE

Πλήγμα της ΕΠΟ στη λαρισινή διαιτησία

*Δεν συμπεριλήφθηκαν στους πίνακες βοηθών διαιτητών οι Δ. Γκάγκας (Super League), Θ. Καραμπούλας και Ηλ. Νατσιούλας (Football League) οι οποίοι ωστόσο θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στα τεστ του Σεπτεμβρίου *Εκτός του πίνακα παρατηρητών Football League ο Στ. Νίτσας *Διατήρησαν τις θέσεις τους Γ. Λιόλιος, Αγ. Μπουμαρσόπουλος, Γ. Αναστασίου, Απ. Καρακώστας, Χρ. Παπαδημητρίου και Αντ. Βαλιώτης

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2016 8:06

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η λαρισινή διαιτησία μετά την ανακοίνωση από την ΚΕΔ/ΕΠΟ των πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών σε Super League και Football League για την περίοδο 2016-17.

Πρόκειται για πλήγμα κατά της λαρισινής διαιτησίας, αλλά και κατά της ίδιας της ΕΠΣΛ, μιας από τις μεγαλύτερες Ενώσεις της Ελλάδος, το οποίο έχει να κάνει με τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, καθώς όπως φάνηκε, η ΚΕΔ/ΕΠΟ συγκρότησε τους νέους πίνακες με γνώμονα τη συμπεριφορά των Ενώσεων κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Συγκεκριμένα η Λάρισα χάνει τη θέση του ενός και μοναδικού διαιτητή που είχε την περσινή περίοδο στη Super League αφού ο Θανάσης Τζήλος υποβιβάστηκε κατά μία κατηγορία και συμπεριλήφθηκε στον πίνακα διαιτητών της Football League. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λάρισα έχασε τη θέση του διαιτητή στη Super League, την οποία απέκτησε πέρσι μετά από 19 περίπου χρόνια, τη στιγμή που η ΚΕΔ/ΕΠΟ προχώρησε σε αύξηση του αριθμού των διαιτητών τη νέα σεζόν από 26 σε 30 και ως εκ τούτου προωθήθηκαν οκτώ νέα πρόσωπα, ενώ κόπηκαν μόλις τρία (Τζήλος, Κουκουλάκης, Στυλιάρας).

Χαρακτηριστικό αν και λιτό ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΕΔ/ΕΠΣΛ Δημήτρη Μπουχλαριώτη ο οποίος επισήμανε: «Προκαλεί έκπληξη σε όλους. Είχαμε 19 χρόνια να δούμε διαιτητή στην Α’ Εθνική και τον χάσαμε μέσα σε ένα χρόνο. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο τώρα. Θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ στις 16 του μηνός και θα συζητήσουμε το θέμα».

Σε επίπεδο βοηθών διαιτητών εκτός του αντίστοιχου πίνακα τέθηκε και ο βοηθός διαιτητής Δημήτρης Γκάγκας, ο οποίος κόπηκε στα τεστ που διεξήχθησαν πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο γι΄ αυτόν υπάρχει παράθυρο ανοικτό, καθώς δικαιούται να κάνει χρήση της δεύτερης ευκαιρίας στα τεστ του Σεπτεμβρίου και τότε θα διαπιστωθεί εάν τελικά υπολογίζεται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για τη νέα σεζόν ή όχι. Εάν εν τέλει δεν συμπεριληφθεί στο νέο πίνακα ο Δημήτρης Γκάγκας, ακόμα και αν περάσει τα τεστ τον Σεπτέμβριο, τότε η λαρισινή διαιτησία θα βρεθεί σε ιστορικά χαμηλά καθώς θα είναι η πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 17 χρόνια που δεν θα υπάρχει όχι μόνο διαιτητής, αλλά ούτε βοηθός διαιτητή από τη Λάρισα στη μεγάλη Εθνική κατηγορία. 

Οι απώλειες για τη λαρισινή διαιτησία δεν περιορίζονται μόνο στη Super League αλλά καταγράφηκαν και στην Football League. Συγκεκριμένα εκτός του πίνακα των παρατηρητών τέθηκε ο Στέλιος Νίτσας (νυν πρόεδρος του ΣΔΠΛ και πρώην μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΛ), ενώ σε επίπεδο βοηθών διαιτητών δεν συμπεριλήφθηκαν στον αντίστοιχο πίνακα οι Ηλίας Νατσιούλας και Θοδωρής Καραμπούλας, που δεν πέρασαν τα τεστ της ΚΕΔ/ΕΠΟ και για τους οποίους ισχύει ό,τι και στην περίπτωση του Δημήτρη Γκάγκα, δηλαδή έχουν το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας για να περάσουν τα τεστ και να διαπιστωθεί εάν τελικά συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα της ΚΕΔ/ΕΠΟ ή όχι.

Αντίθετα με τους παραπάνω τις θέσεις τους διατήρησαν, ο Γιώργος Λιόλιος ως παρατηρητής στη Super League, ο Άγις Μπουμαρσόπουλος στον πίνακα των διαιτητών της Football League, οι Γιώργος Αναστασίου, Αποστόλης Καρακώστας και Χρήστος Παπαδημητρίου στον πίνακα των βοηθών διαιτητών της Football League και ο Αντώνης Βαλιώτης στον πίνακα των παρατηρητών της Football League.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass