ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΣΚΙΦ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τέταρτες Νικολαίδου-Ασουμανάκη

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2016 0:04

Εκτός βάθρου έμειναν οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, στον τελικό του διπλού σκιφ, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το δεύτερο γυναικείο Ολυμπιακό μετάλλιο και 4ο συνολικά της ελληνικής κωπηλασίας δεν ήρθε, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Η απογοήτευση είναι μεγάλη για τα ελληνικά κουπιά, καθώς οι δύο Ελληνίδες, έστω και στην πρώτη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ήταν φαβορί για το βάθρο... φαβορί ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο. Οι άνεμοι που έπνεαν στη Lagoa Rodrigo de Freitas επηρέασαν το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ, όπως είχε συμβεί λίγο νωρίτερα με τον απρόσμενο αποκλεισμό της βαριάς τετρακώπου ανδρών (Τσίλης, Τζιάλλας, Χρήστου, Αγγελόπουλος) από τον τελικό.

Οι Νικολαϊδου, Ασουμανάκη πραγματοποίησαν απογοητευτικό ξεκίνημα, έμειναν 6ες στα 500 μέτρα και έκτοτε... κυνηγούσαν. Ανέβασαν ρυθμό, διεκδίκησαν ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο, όμως τους στέρησαν οι Λιθουανές Ντονάτα Βισταρτάιτε και Μίλντα Βαλτσιουλκάιτε (7:43.76). Οι Ελληνίδες τερμάτισαν 4ες με χρόνο 7:48.62.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το διπλό σκιφ της Πολωνίας με τις Φούλατσικ-Κοζλόφσκα/Ναταλία Μάντατζ (7:40.10), ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Βικτόρια Θόρνλι, Κάθριν Γκρέιντζερ (7:41.05).

Η κατάταξη στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο έχει ως εξής:

1. Πολωνία Φούλατσικ-Κοζλόφσκα/Ναταλία Μάντατζ χρυσό 7:40.10

2. Μεγάλη Βρετανία Βικτόρια Θόρνλι/Κάθριν Γκρέιντζερ ασημένιο   7:41.05

3. Λιθουανία Ντονάτα Βισταρτάιτε/Μίλντα Βαλτσιουλκάιτε χάλκινο  7:43.76

4. ΕΛΛΑΔΑ Κατερίνα Νικολαϊδου/Σοφία Ασουμανάκη 7:48.62

5. Γαλλία Ελέν Λεφέμπρβ/Ελοντί Ραβέρα Σκαραμοτσίνο       7:52.03

6. ΗΠΑ Μέγκαν Ο΄Λίρι/Έλεν Τόμεκ        8:06.18

ΠΗΓΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΗΡΘΑΝ ΕΚΤΟΙ

 Την 6η θέση κατέλαβε στον τελικό η ελληνική τετράκωπος ελαφρών βαρών των ανδρών, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Και μόνο η παρουσία στην καταληκτική κούρσα για τους Στέφανο Ντούσκο, Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή ήταν... υπέρβαση, καθώς ενημερώθηκαν στις 26 Ιουλίου πως συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, στη θέση της ρωσικής τετρακώπου που αποβλήθηκε (λόγω του θέματος με το ντόπινγκ). Στα τρία διαδοχικά μετάλλια σταμάτησε το σερί της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν και πραγματοποίησε καλύτερο ξεκίνημα, από τα δύο ελληνικά πληρώματα που αγωνίστηκαν νωρίτερα (τη βαριά τετράκωπο στον ημιτελικό και το διπλό σκιφ γυναικών στον τελικό), το νεανικό πλήρωμα της ελαφριάς τετρακώπου δεν κατάφερε να αποφύγει την τελευταία θέση, πλασάρισμα για το οποίο, όμως κανείς δεν θα του επιρρίψει ευθύνες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετία των Τράμερ, Σουρτς, Νιπμαν, Γκιρ με χρόνο 6:20.51, το ασημένο η Δανία με τους Μπαρσόε και Λάρσεν Γιάκομπ, Κάσπερ και Μόρτεν Γιόργκενσεν (6:22.85), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος οι Γάλλοι Σολφοροσί, Μπαρούκ, Ρενό, Κολάρντ (6:21.97).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass