ΌΤΙ ΕΧΤΙΣΕ ΣΤΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΑΕΛ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΕ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ 2-1 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Καλό ξεκίνημα άσχημο τέλος

*Με πέναλτι στο 7’ ο Βαρέλα άνοιξε το σκορ για τους «βυσσινί», στο 64’ ο Νιέτο ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο, ενώ στο 76’ ο Γιούνες σφράγισε τη νίκη των φιλοξενουμένων

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2016 8:06 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Αυγ 2016 8:08

Σε φιλική ήττα με 2-1 στο AEL FC Arena, υποχρεώθηκε χθες από την Ξάνθη η ΑΕΛ. Ένα αποτέλεσμα που άφησε πικρή γεύση στους φιλάθλους  που ήταν στο γήπεδο, ακόμα δε περισσότερο λόγω της απονομής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα ακολουθούσε και το οποίο οφείλεται κυρίως στην πτώσης της απόδοσης των «βυσσινί» στο β’ ημίχρονο και ειδικότερα μετά το 60’ δίνοντας τη δυνατότητα στην Ξάνθη να ανατρέψει το σκορ.

Η εμφάνιση της ΑΕΛ ήταν πολύ καλή μόνο στο πρώτο μέρος, όπου έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι, δημιούργησε ευκαιρίες, δεν επέτρεψε τον αντίπαλό της να γίνει απειλητικός, ενώ όταν χρειάστηκε να βγει στην κόντρα επίθεση το έκανε με εξαιρετικό τρόπο. Η συνολική εικόνα των «βυσσινί» στο πρώτο μέρος είχε σαν αποτέλεσμα η λαρισινή ομάδα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να προηγηθεί στο σκορ (στο 7’ με το πέναλτι του Βαρέλα), ενώ εάν ήταν πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε βρει περισσότερες φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα (αξίζει να σημειωθεί ότι ακυρώθηκαν δύο γκολ ως οφσάιντ). Σε γενικές γραμμές από τη μία υπάρχει η καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο υπάρχουν και αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν για να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ντεγκρά κάτω από τα δοκάρια, τους Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ και Ναβάρο στην αμυντική γραμμή, τους Γκόλια, Φατιόν ως ανασταλτικούς μέσους, μπροστά από αυτούς στον χώρο της μεσαίας γραμμής και προς την επίθεση τους Ουρτάδο, Βαρέλα, Ντέλετιτς και επιθετική αιχμή τον Ναζλίδη.

Στην επανάληψη οι αλλαγές που έγιναν από τον τεχνικό Άγγελο Αναστασιάδη (επί της ουσίας άλλαξε ολόκληρη η ομάδα πλην του Φάρκας) επηρέασαν την απόδοση της ομάδας, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη για να φτάσει στην ανατροπή. Αρχικά στο 64’ ισοφάρισε με το πέναλτι του Νιέτο (η απόφαση του διαιτητή κ. Τίκα αμφισβητήθηκε έντονα αφού η φάση δεν έδειξε να υπάρχει παράβαση) και στη συνέχεια στο 76’ ο Γιούνες με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2’: Πρώτη πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ, που ξεκίνησε από τον Ντέλετιτς, ο οποίος προσπάθησε από κοντά να πλασάρει τον Ζίβκοβιτς, ο Περέιρα έδιωξε προ της γραμμής, η μπάλα κατέληξε στον Βαρέλα, ο οποίος επιχείρησε σουτ από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

7’: Γκολ για την ΑΕΛ. Ο Ντέλετιτς δέχθηκε την προωθημένη πάσα από τον Ναβάρο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανετράπη από τον Καρασαρλίδη κερδίζοντας πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Βαρέλα κάνοντας το 1-0.

21’: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Οι Ντέλετιτς και Βαρέλα συνδυάστηκαν άψογα στην κόντρα επίθεση, ο πρώτος έβγαλε την πάσα στον Ουρτάδο, ο οποίος, μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς, με απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία.

32’: Σέντρα του Περέιρα, προβολή του Ορφανίδη, χωρίς να ανησυχήσει ο Ντεγκρά.

34’ Εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς από τα δεξιά, ο Γιοβάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

42‘: Ωραία σέντρα του Βαρέλα από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι, όπου κινήθηκε ο Ντέλετιτς, αλλά ο Φλίσκας παρενέβη, παρεμποδίζοντας τον επιθετικό τη Λάρισας να πετύχει το γκολ.

43’: Έξυπνη λόμπα του Βαρέλα στον Ναζλίδη, μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο επιθετικός της ΑΕΛ έκανε κακό κοντρόλ, χάνοντας την ευκαιρία.

47’: Σέντρα του Ρέντζα στη μεγάλη περιοχή, ο Καπός έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα.

50’: Σέντρα του Λαμπρόπουλου στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Μαρουκάκης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, όμως το πολύ ωραίο γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

54’: Κεφαλιά του Βασιλακάκη μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

57’: Ωραία επιθετική ενέργεια της ΑΕΛ με τους Καπό και Μαρουκάκη να συνδυάζονται άψογα. Ο τελευταίος πέρασε την μπάλα στον Μασούρα, μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο οποίος επιχείρησε το σουτ για να σταματήσει με προβολή την τελευταία στιγμή ο Φλίσκας.

61’: Ο Μαρουκάκης έκλεψε την μπάλα από τον Βασιλακάκη, πήρε τα βήματα, επιχείρησε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

63’: Ωραίος συνδυασμός Καπού-Μασούρα αλλά όχι καλό τελείωμα από τον δεύτερο.

64’: Ισοφάριση από την Ξάνθη. Ο διαιτητής κ. Τίκας καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης (το κέρδισε ο Ράνος από τον Σουλιώτη) σε μια αυστηρή απόφαση, αφού η φάση δεν έδειχνε κάτι τέτοιο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Νιέτο ισοφαρίζοντας σε 1-1.

67’: Δυνατό σουτ από τα δεξιά του Ράνου, ωστόσο ο Καβουσάκης επενέβη σωτήρια.

68’: Μακρινό σουτ του Καμαρά και η μπάλα πέρασε άουτ.

76’: Δεύτερο γκολ για την Ξάνθη. Σέντρα του Κολλάρα από τα αριστερά και ο Γιούνες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην Ξάνθη (1-2).

86’: Φάουλ του Λουτσέρο στο δεύτερο δοκάρι, ένα μικρό μπέρδεμα προς στιγμή, τελικά ο Λισγάρας με τακουνάκι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά απέκρουσε ο Καβουσάκης.

89’: Ο Τριάδης κέρδισε την μπάλα από τον Λαμπρόπουλο, προχώρησε, επιχείρησε σουταπό το ύψος της μεγάλης περιοχής και προς τα δεξιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

*Τον αγώνα διηύθυνε ο Τρ. Τίκας της ΕΠΣ Καρδίτσας με βοηθούς τους Αντ. Διπλάρη (ΕΠΣ Καρδίτσας) και Χρ. Παπαδημητρίου (ΕΠΣ Λάρισας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Βάιος Τσιτσανούδης (ΕΠΣ Λάρισας).

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Ναβάρο, Γκόλιας, Φατιόν, Ουρτάδο, Βαρέλα, Ντέλετιτς, Ναζλίδης. (Β’ ημίχρονο: Καβουσάκης, Σουλιώτης, Ρέντζας, Φάρκας, Καπός, Μασούρας, Μαρουκάκης, Αναστασόπουλος, Μονιάκης, Λαμπρόπουλος, Ματσιλελέ).

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Σολτάνι (67‘ Τριάδης), Βασιλακάκης, Περέιρα, Πάνος, Φλίσκας, Νιέτο, Ορφανίδης. Στο 71’ πέρασαν στο παιχνίδι οι Παπαγεωργίου, Κώστας, Λουτσέρο, Κολλάρας, Λισγάρας, Σβάρνας, Μελισσόπουλος, Γιούνες.

Των Χρήστου Αρχοντούλη και Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass