ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ LARISSA HANDBALL CLUB

Δυναμική παρουσία και όνειρα για το μέλλον

* Βασ. Γκουράβας: «Στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα»

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2016 12:00

Η Larissa Handball Club, ως νέα ομάδα, έχει δημιουργήσει εδώ και 2 χρόνια, ένα σημαντικό σε αριθμό, πυρήνα ηλικιακών κατηγοριών, πλήρης, σε όλες τις ηλικίες.

- Κατηγορία Προμινι – Μίνι (γενν. 2006 +)

Συμμετείχε φέτος σε 6 αναπτυξιακά τουρνουά στην Κεντρική Ελλάδα με τη συμμετοχή ομάδων από τον Βόλο, τη Λαμία και την Καρδίτσα καθώς και σε φιλικούς αγώνες εντός και εκτός Λάρισας, με ιστορικές στο χάντμπολ ομάδες όπως, ο Φίλιππος Βέροιας, ο ΠΑΟΚ κ.ά.

- Κατηγορία Παμπαίδες Β’ ( γενν. 2004 -2005),

Συμμετείχε φέτος σε 6 αναπτυξιακά τουρνουά στην Κεντρική Ελλάδα με τη συμμετοχή ομάδων από τον Βόλο, τη Λαμία και την Καρδίτσα καθώς και σε φιλικούς αγώνες εντος και εκτός Λάρισας με ιστορικές στο χάντμπολ ομάδες όπως, ο Φίλιππος Βέροιας, ο ΠΑΟΚ κ.α., αλλά και πήρε μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών, που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα 27/6 -2/7, με τη συμμετοχή των 18 καλυτέρων ομάδων από όλη την Ελλάδα κατακτώντας την τιμητική 9η θέση πάνω από ομάδες – μεγαθήρια με πολλά χρόνια οργάνωσης και ύπαρξης, όπως η ΧΑΝΘ, η Δράμα, το Ζεφυρι, τα Βριλήσσια, η Πυλαία, ο Άρης Νικαίας κ.ά., και με βάση τα χρόνια ύπαρξης του συλλόγου μόλις 2 χρόνια παίζουν αυτά τα παιδιά χάντμπολ, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο αυτή η θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες.

Πέρυσι στη Πάτρα, η πρώτη συμμετοχή της ομάδας σε αυτή την ηλικία, είχε την εμπειρία ως κίνητρο και τη 23η θέση από τους 24 συμμετέχοντες.

Επίσης τα παιδιά μυηθήκαν στο beach handball, έναν νέο αλλά παρεμφερές άθλημα με το χάντμπολ, από τον προπονητή του κ. Γκουράβα Βασίλειο, που πρόσφατα επιλέχτηκε στους 11 καλύτερους προπονητές της Ελλάδος και του δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει το σεμινάριο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, και να περάσει με επάξια όλα τα τεστ, κατακτώντας τη γνώση και τη νέα ιδιότητα, ως προπονητή beach handball ευρωπαϊκού επίπεδου.

Οι αθλητές συμμετείχαν σε αγώνες επίδειξης beach handball στη Δημοτική πισίνα και με την αρωγή της Αντιδημαρχιας Αθλητισμού, στήριξαν το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη», όπου οι αθλητές, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να παρουσιάσουν το νέο αυτό άθλημα στην άμμο στα παιδιά του προγράμματος του Δήμου, με μεγάλη επιτυχία.

Παράλληλα συμμετείχαν στο 1ο Θερινό κάμπ του Larissa H.C., με μεγάλη επιτυχία και σκοπό να αναδείξει ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε αθλητή, να τα βελτιώσει μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα και αθλοπαιδιές.

Τα παιδιά παρακολούθησαν 3 στάδια, καθημερινά, του προγράμματος, για 2 εβδομάδες.

Το 1ο αφορούσε ειδικές ασκήσεις βελτίωσης κινητικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων με έμφαση στην εξατομίκευση (πάνω στο θέμα της διδακτορικής διατριβής του προπονητή κ.Γκουράβα).

Το 2ο αφορούσε εναλλακτικές αθλοπαιδιές, που άμεσα ή έμμεσα, εξυπηρέτησαν τον σκοπό, δηλ. την αξιοποίηση του εκάστοτε αθλήματος για τη βελτίωση στο χάντμπολ.

Και το 3ο βασίζονταν σε ασκήσεις μέσα στο νερό, κολύμπι και πολύ παιχνίδι.

-Κατηγορία Παμπαίδες Α ’( 2002-2003) – Παίδες ( γενν.2000 -2001 )

Τα όποια τμήματα έχουν συμμετάσχει αυτή τη χρονιά, σε τουρνουά, φιλικούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα, με Φίλιππο Βέροιας, Αεροπό Έδεσσας, ΠΑΟΚ, Α.Ο. Κοζάνης, Εύρυτο Βόλου καθώς και στα τουρνουά Κεντρικής Ελλάδος με Κένταυρο Άγριας Βόλου, Εύρυτο Βόλου και Αμφικτύονες Λαμίας καθώς και σε επίσημους αγώνες με φύλλα αγώνα ανά ηλικία .Επίσης, τα παιδιά αυτής της ηλικίας συμμετείχαν σε κάμπ ανίχνευσης και αξιολόγησης ταλέντων από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, και 11 αθλητές είναι στους επιλεγέντες, από τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ.Τσιάπα Ιωάννη, για συμμετοχή σε προεπιλογή κάμπ κλιμακίου για Εθνικές ομάδες της ηλικίας των Παίδων.

Τα παιδιά αυτά μυηθήκαν και στο beach handball και συμμετείχαν μέσα από το Φεστιβάλ Πηνειού, σε αγώνες επίδειξης beach handball με τη συμμετοχή 4 ομάδων από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος.

«Στόχος μας, στα επόμενα χρόνια που ακολουθούν, είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αντρική μας ομάδα μέσα από τα δικά μας παιδιά, μαζί με άλλες προσθήκες έμπειρων αθλητών της περιοχής μας» επισημαίνει ο κ.Γκουράβας, ο οποίος και τονίζει: «Θέλουμε να συμμετάσχουμε παράλληλα σε όλα τα μελλοντικά τουρνουά ανάπτυξης στην Κεντρική Ελλάδα, αλλά και να δώσουμε δυναμικό "παρών" σε τουρνουά με ομάδες που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού χάντμπολ στις υποδομές, σε όλη την επικράτεια. Ήδη στα άμεσα σχέδια μας είναι να κινήσουμε τις διαδικασίες αδερφοποίησης με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ώστε να «δανειστούμε» από την τεχνογνωσία τους και την ιστορική τους διαδρομή στο χάντμπολ και όχι μόνον. Έχουμε με χαρά δεχτεί δε την τιμητική πρόσκληση από τον ίδιο τον κ. Δούκα για να συμμετάσχουμε σε χειμερινό τουρνουά στην Αθήνα μεταξύ των ομάδων μας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, καθώς και με τον Α.Ο. Λήμνου που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μας, είναι και αυτό ένας σύλλογος με δυναμική συμμετοχή.

Στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα, να προάγουμε το ευ αγωνίζεσθαι, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την ομαδικότητα και την κοινωνικοποίηση μέσα από τον αθλητισμό – χάντμπολ και να κτίζουμε κάθε μέρα νέες καλύτερες προσωπικότητες από εμάς».

* Αξίζει να αναφέρουμε πως ο προπονητής κ. Γκουράβας Βασ., έχει επισκεφτεί αυτή τη σχολική χρονιά 16 δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια και 4 λύκεια, σε όλο τον νομό Λάρισας έως τώρα, έχει ενημερώσει 2 φορές όλους τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής μέσα από σεμινάριο της ΠΕΠΦΑ για το χάντμπολ, έχει «κερδίσει» με προσωπικό αγώνα, στο να γίνει ένα πολύ πετυχημένο τουρνουά δημοτικών σχολείων ν. Λάρισας, με συμμετοχή 350 μαθητών και μαθητριών, σε συνεργασία με τον κ. Τσιάπα Ι., εκπρόσωπο ομοσπονδιακό προπονητή της Ο.Χ.Ε αλλά και τον σχολικό σύμβουλο κ. Λαπούση.

«Με σαφή τρόπο προάγαμε στα παιδιά μας και το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας καθώς και αυτό του εθελοντισμού, μέσα από δράσεις στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας και της υποψηφιότητας της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Λάρισας, συλλέγοντας εκατοντάδες υπογραφές στήριξης .

Για τη νέα χρονιά, τον Οκτώβριο, θα προσπαθήσουμε μέσα από τη στήριξη της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού προσωπικά αλλά και του Δήμου Λαρισαίων για τη διοργάνωση ενός τουρνουά street handball στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με τη συμμετοχή στοχευμένων δημοτικών σχολείων καθώς και μιας ανοιχτής εθελοντικής αιμοδοσίας από όλους τους Λαρισαίους.

Επίσης θα επακολουθήσουν 2 εκδρομές στο εξωτερικό ύστερα από πρόσκληση ομάδων από την Ουγγαρία (VezsPrem – ομάδα παγκόσμιας εμβέλειας, 2η στο Κύπελλο Ευρώπης) και Ρουμάνια (Bucuresti H.C.), μια αποστολή στη Κρήτη σε τουρνουά με ομάδες της Κρήτης και της Κύπρου.

Σας θέλουμε δίπλα μας όλους ...

τους συμπολίτες της Λάρισας, γονείς, μαθητές, αθλητές, διευθυντές, γυμναστές, δάσκαλους, σχολικούς συμβούλους, θεσμικούς παράγοντες και φίλους του χάντμπολ και του Αθλητισμού, σε ένα νέο άθλημα, πολύ ομαδικό, με οργάνωση και σχεδιασμό, για το μέλλον των παιδιών μας –σας, για μια υγιή διέξοδο με προοπτική», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του

Larissa Handball Club.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass