ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2016

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Ζαχοπούλου

*Κέρδισε το διπλό γυναικών με συμπαίκτρια τη Ναταλία Νικολοπούλου *Τι είπε στην «Ελευθερία» για τη μεγάλη της επιτυχία

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2016 7:21

 

Του Σωτ. Κέλλα

Μια μεγάλη επιτυχία ήρθε για το λαρισινό αθλητισμό που ήταν η ανάδειξη της Ζαχοπούλου Αθανασίας του Ο.Α Φοίβου Λάρισας πρωταθλήτρια Ελλάδος  στο διπλά γυναικών. Η 17χρονη  Λαρισαία αθλήτρια συμμετείχε για πρώτη φορά στο σημαντικότερο τουρνουά τένις στην Ελλάδα και κατέκτησε την κορυφή του βάθρου.

Συγκεκριμένα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις ανδρών γυναικών που διεξήχθη στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών από 17εως 26 Ιουνίου 2016 η Λαρισαία αθλήτρια έχοντας άξια συμπαίκτρια την Αθηναία Νικολοπούλου Ναταλία(νούμερο 1 στα 16άρια) του Α.Ο.Α Φιλοθέης κατέκτησαν την πρώτη θέση στα διπλά Γυναικών.

Η νίκη της αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί επετεύχθη μετά από σχεδόν ένα χρόνο αποχή της από τα γήπεδα λόγω πανελληνίων εξετάσεων και μετά από μόλις 15 ημερών προετοιμασία.  Η επιτυχία της αυτή έρχεται να προστεθεί στις παλαιότερες διακρίσεις της όπως η 1η θέση στα μονά κοριτσιών στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα το 2014, η 1η θέση στα διπλά κοριτσιών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα juniors το 2015,πολλές πρώτες θέσεις και διακρίσεις στα πανελλαδικά πρωταθλήματα  juniors καθώς 1η και 2η θέση στα διπλά σε διεθνή τουρνουά  juniors.

Χθες μίλησε στη «Ελευθερία» από την Πρέβεζα όπου μετέχει σε τουρνουά μετά τη νίκη της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μας είπε ότι δεν περίμενε αυτή τη μεγάλη επιτυχία καθώς είχε αποχή από το τένις για αρκετό διάστημα λόγω της συμμετοχής της στις πανελλήνιες εξετάσεις όπου και εκεί πέτυχε αξιοθαύμαστη επίδοση.

Όταν τη ρωτήσαμε πως τα συνδύασε μας απάντησε… «Το βασικό είναι η υποδομή στο άθλημα και εγώ είχα πολύ καλή. Ξεκίνησα από έξι χρονών στον  Λαρισαϊκό Όμιλο Αντισφαίρισης με προπονητές τους Γκουγκοστάμο Κώστα, Τσερβούλη Βασίλη, στη συνέχεια σε ηλικία 11 ετών βρέθηκα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νίκαιας με προπονητή τον Άκη Αμούτζα και τέλος από 13 ετών είμαι αθλήτρια του Λαρισαίου πρώην πρωταθλητή Ελλάδας Φοίβου Μιχαλόπουλου στο Ο.Α. Φοίβος με γυμναστή το Νίκο Μαλάκη».

*Πώς και ασχολήθηκε με το τένις…

«Με παρακίνησε η μητέρα μου Βάσω Γιαννούκα που ήταν παλιά αθλήτρια. Κόλλησα το μικρόβιο του αθλήματος και αυτό ήταν όλο…. Τελικά έφθασα να γίνω πρωταθλήτρια χωρίς να το περιμένω. Για μένα ήταν πολύ μεγάλη διάκριση».

*Τελικά το τένις είναι για όλους…

«Θέλω να πω ότι το τένις είναι ένα άθλημα που ταιριάζει σε όλους τους Λαρισαίους γιατί η Λάρισα έχει πολλές και καλές εγκαταστάσεις για το άθλημα. Δυστυχώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ένα άθλημα για εύπορους αλλά κάνουν λάθος. Μια ρακέτα 200 ευρω, ένα ζευγάρι παπούτσια πολύ πιο φθηνά από άλλα αθλήματα  και αυτά είναι όλα. Προπονήσεις κάνει οποιοσδήποτε σε κάθε άθλημα και όσοι θέλουν να διακριθούν έχουν και δικό τους γυμναστή. Η επιβάρυνση έρχεται μόνο με συμμετοχές σε τουρνουά που εκεί πρακτικά πρέπει κάποιος να χρηματοδοτήσει τα έξοδα. Ειδικά αυτά που γίνονται στο εξωτερικό αλλά αν καταφέρεις και ξεχωρίσεις οι χορηγοί έρχονται μόνοι τους».

*Από δω και πέρα ποιοί είναι οι στόχοι σου…

«Η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία της Μαρίας Σάκαρη(κόρη της άλλοτε πρωταθλήτριας Αγγελικής Κανελλοπούλου) να φθάσει στις εκατό κορυφαίες τενίστριες του κόσμου θα δώσει ώθηση και κίνητρο στο άθλημα. Για μένα πρώτος στόχος είναι να περάσω στην οδοντιατρική Αθήνας και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το τένις και να συμμετέχω σε διεθνείς διοργανώσεις. Από ΄κει και πέρα όπου φθάσω…».

*Και μια τελευταία ερώτηση η επιλογή της συναθλήτριας σου που βγήκατε πρωταθλήτριες Ελλάδας πως έγινε...

«Είναι μια πολύ καλή τενίστρια και στο διπλό γυναικών πρέπει οι δυο αθλήτριες να έχουν καλή χημεία τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω απ΄ αυτό. . Να παίζει η μια για την άλλη και να το αισθάνεται. Να την παροτρύνει ψυχολογικά σε κάθε άσχημη ενέργεια της και να την ενθαρρύνει σε κάθε καλό χτύπημα. Εμείς ταιριάξαμε και το αποδείξαμε…».

    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass