ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ

Το λόγο έχουν τα σωματεία

*Πρόταση για νέα συνάντηση των ομάδων της Α’ ΕΠΣΛ για επανεξέταση του θέματος της διεξαγωγής των πλέι οφ και πλέι άουτ τη νέα σεζόν

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2016 8:32

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Συνάντηση είχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ΕΠΣΛ, Νίκος Δημεράς και ο διοικητικός (και πρώην πρόεδρος της ίδιας επιτροπής) Λευτέρης Γρηγοριάδης. Οι δύο άνδρες έκαναν μια πρώτη συζήτηση για το θέμα της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία, που προβλέπεται στην περσινή προκήρυξη, ο κ. Γρηγοριάδης εξέφρασε την άποψη ότι –μετά τη διαφοροποίηση των δεδομένων και την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ για απευθείας άνοδο των πρωταθλητών των ΕΠΣ στη Γ’ Εθνική- θα ήταν προτιμότερο να κληθούν τα σωματεία σε νέα συνάντηση, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις. Από κει και πέρα ανάλογα με την το κλίμα που θα δημιουργηθεί το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ή όχι στην υλοποίησή τους. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν πιο ουσιαστικές συζητήσεις επί του θέματος, προκειμένου να υπάρξει οριστική κατάληξη, καθώς τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις. Η προκήρυξη της νέας περιόδου θα πρέπει-όπως ελέχθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ- να είναι έτοιμη μέχρι τέλος του μηνός, ενώ παράλληλα θα καθοριστούν οι ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής οι οποίες φέτος θα είναι νωρίτερα σε σχέση με την περσινή σεζόν για τις δύο μεγάλες τοπικές κατηγορίες.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ

Παράλληλα οι κ. Δημεράς και Γρηγοριάδης είχαν συνάντηση με τον δημοτικό σύμβουλο εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού κ. Κωσταρόπουλο για το γηπεδικό και τη χρήση των δημοτικών αγωνιστικών χώρων από τα σωματεία (ημέρες και ώρες προπονήσεων, χρήση των γηπέδων από τις Ακαδημίες κ.ά.). Όπως τους ενημέρωσε ο κ. Κωσταρόπουλος η δημοτική αρχή προτίθεται να προχωρήσει στην ανακατασκευή τεσσάρων δημοτικών γηπέδων, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στο αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων. Πρόκειται για τα γήπεδα «Γ. Μητσιμπόνας» Α’, Νεάπολης Α’, «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» και Θεσσαλικού τα οποία θα ανακατασκευαστούν μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Για το λόγο αυτό το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων προτίθεται να βρει ισοδύναμα στα περιφερειακά δημοτικά γήπεδα (π.χ. Φαλάνης, Γιάννουλης, Τερψιθέας, Κοιλάδας, Δασοχωρίου, Ραχούλας, Ελευθερών, Αμυγδαλέας, Κουλουρίου κ.ά.) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ώσπου να δοθούν εκ νέου σε χρήση τα γήπεδα που θα ανακατασκευαστούν.

Στη συζήτηση τέθηκαν και μία σειρά άλλων θεμάτων όπως των γραμμών των αγωνιστικών χώρων προκειμένου να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, των διαφημιστικών πινακίδων, των ημερών και ωρών προπονήσεων των ανδρικών ομάδων αλλά και των τμημάτων υποδομής. Ειδικά για το τελευταίο αναμένεται να γίνει ειδική σύσκεψη καθώς ο αριθμός των ακαδημιών είναι πολύ μεγάλος και υπάρχει θέμα την καταπόνηση του χλοοτάπητα των δημοτικών γηπέδων.

Όλα τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν και στη διαπαραταξιακή (ήδη έχουν γίνει δύο συνεδριάσεις), ενώ την ερχόμενη εβδομάδα (το πιθανότερο την Πέμπτη στο "Χατζηγιάννειο") η δημοτική αρχή αναμένεται να καλέσει σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των σωματείων του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος και να ακουστούν οι θέσεις τους.

«Μέχρι τις 20 Ιουλίου πρέπει να έχουμε καταλήξει. Θέλουμε να συζητήσουμε με τα σωματεία του Δήμου Λαρισαίων για όλα τα παραπάνω θέματα. Η ουσία είναι ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου είναι ζωντανός οργανισμός και αν καταπονείται σε καθημερινή βάση δεν μπορεί να συντηρηθεί. Να συμφωνήσουμε λοιπόν όλοι και με αμοιβαίες παραχωρήσεις για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Κωσταρόοπυλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass