Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ME TA ΜΑΤΙΑ ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Έζησαν ένα ποδοσφαιρικό όνειρο

*Ο πολιτισμός, οι φίλαθλοι, οι τιμές και η κουλτούρα

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2016 9:17

Έζησαν από μέσα αυτό που παρακολουθούσαν τηλεοπτικά εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλον τον κόσμο και ονειρεύονται άλλοι τόσοι. Δύο Λαρισαίοι, ο Γιώργος Νούσιας και ο Στέργιος Λυγούρας κατάφεραν να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο. Βρέθηκαν στο Μιλάνο για μερικές ημέρες και μας περιέγραψαν μια σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα εικόνα. Αυτήν του ποδοσφαιρικού και όχι μόνο, πολιτισμού.

«Οι φίλοι της Ρεάλ και της Ατλέτικο καθόταν δίπλα – δίπλα στην κερκίδα. Έξω από το γήπεδο γλεντούσαν και έπιναν μαζί. Αυτό που βλέπαμε για εμάς ήταν κάτι το πρωτόγνωρο καθώς στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει σε άλλες καταστάσεις. Αυτό που είδαμε όμως στο Μιλάνο μας άλλαξε όλη τη φιλοσοφία για το τι θα πει πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή» εξηγεί ο Γιώργος Νούσιας στην «Ε» και συνεχίζει καθώς δείχνει και την τιμή του εισιτηρίου η οποία είναι… εκατοντάδων ευρώ αλλά ο ίδιος ήταν τυχερός καθώς βρέθηκε στην Ιταλία ως κερδισμένος ενός διαγωνισμού.

«Όλα ήταν ακριβά. Τα εισιτήρια του αγώνα ένας εργαζόμενος Έλληνας δεν μπορεί να τα πλησιάσει. Ακόμα και τα σάντουιτς έξω από το γήπεδο σε μια απλή καντίνα κόστιζαν 7 ευρώ. Ωστόσο ήταν όλα μαγικά και η εμπειρία μοναδική».

Για την εξέλιξη του αγώνα τόσο ο ίδιος όσο και οι δεκάδες χιλιάδες μέσα στο Σαν Σίρο έμειναν με το στόμα ανοιχτό μέχρι το τελευταίο σουτ του Ρονάλντο αλλά και πάλι οι φίλαθλοι της Ατλέτικο μπορεί να ήταν στεναχωρημένοι αλλά βρήκαν το κουράγιο να χειροκροτήσουν τους παίκτες τους και να μην δημιουργηθεί το παραμικρό.

Ποιος ξέρει; Ίσως κάποια μέρα το δούμε και σε ένα δικό μας ντέρμπι εδώ στην Ελλάδα… Πάντως μέχρι στιγμής, ότι για εμάς είναι όνειρο για την Ευρώπη είναι πραγματικότητα.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass