ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2017 ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Λάρισα ετοιμάζεται για το δικό της τσάμπιονς λίγκ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2016 9:49
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης είναι αρωγοί στην προσπάθεια της διοργάνωσης του τσάμπιονς λιγκ κωφών. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης είναι αρωγοί στην προσπάθεια της διοργάνωσης του τσάμπιονς λιγκ κωφών.

Του Σωτ. Κέλλα

Χθες μπορεί όλα τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων να ήταν στραμμένα στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ που έγινε στο Μιλάνο μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Αθλέτικο Μαδρίτης αλλά και η Λάρισα ετοιμάζεται για το δικό της τσάμπιονς λΙγκ που θα γίνει από 29 Απριλίου έως 6 Μαΐου του 2017.  Και  αυτό είναι το τσάμπιονς  λιγκ των κωφών.

Εκπρόσωποι  της διοργάνωσης επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη και συζήτησαν για τη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση που αποτελεί μια καινοτομία και οι δυο κορυφαίοι παράγοντες της πόλης δείχνουν να συνεργάζονται για το κοινό καλό.

Μιλήσαμε με την αντιπροσωπεία που αποτελούν οι: κ.κ. Κώστας Γαργάλης πρόεδρος του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών, ο Λαρισαίος Λευτέρης Μηνάς (πρώην παίκτης της Πελασγιώτιδας και του Τοξότη)  μέλος της επιτροπής του τσάμπιονς λιγκ, ο Λαρισαίος Θανάσης Ρέντζιος που θα είναι μέλος της οργανωτικής  επιτροπής ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωφών Γιάννης Γιάλουρος, το στέλεχος του ΠΟΚ Μανώλης Καντεράκης αλλά και ο διεθνής μπασκετμπολίστας με την εθνική ομάδα κωφών Παναγιώτης Ντικούδης.

Ο Κώστας Γαργάλης μας εξήγησε τη δομή τους τσάμπιονς λιγκ κωφών λέγοντας: «Είναι  μια διοργάνωση που γίνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, η πρώτη έγινε το 2012 στην Αθήνα ενώ το 2017 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ίδρυση του τσάμπιονς λιγκ και είκοσι χρόνια από την ίδρυση του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών . Θα γίνει από 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου. Θα μετέχουν σίγουρα δώδεκα ομάδες ανδρών, ίσως και δεκαέξι αλλά και πέντε ομάδες γυναικών καθώς θα γίνει για πρώτη φορά  τσάμπιονς λιγκ γυναικών. Η μόνη διαφορά από τους υπόλοιπους αγώνες αυτών των ακουότων είναι ότι ο διαιτητής  εκτός από σφυρίγματα έχει και σημαιάκι. Θα υπάρχουν διαιτητές κωφοί και όταν λέμε κωφούς εννοούμε όχι μόνο αυτούς που δεν ακούνε αλλά και τους βαρήκοους(ήχοι κάτω από 55 ντεσιμπέλ) και αυτούς που έχουν βάλει κοχλιακά εμφυτεύματα. Όταν όμως αγωνίζονται όλοι είναι ίσοι».

Σχετικά με τη συμφωνία με τους φορείς της πόλης ο κ.Γαργάλης μας είπε ότι οι συναντήσεις με περιφερειάρχη και δήμαρχος, έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και σύντομα θα παραδώσουν τον οικονομικό προϋπολογισμό ενώ οι αγώνες θα γίνουν σε έξι γήπεδα της πόλης . Ο τελικός μετά από συμφωνία με τον πρόεδρο της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» κ. Κωστή Πηλαδάκη θα γίνει στο Ael FC Arena με την προϋπόθεση ότι η λαρισινή ομάδα θα αγωνίζεται εκείνη την αγωνιστική εκτός έδρας.

 Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα έρθει στη Λάρισα αντιπροσωπεία των διοργανωτών για να ελέγξει τα γήπεδα που θα γίνουν οι αγώνες.

Ο Λευτέρης Μηνάς μας είπε ότι η Λάρισα είναι μια πόλη που στηρίζει τις προσπάθειες ατόμων με προβλήματα ακοής λέγοντας ότι από τη Χάλκη αναδείχθηκε η Ολυμπιονίκης Δέσποινα Μπατζιανούλη στα 400 μέτρα ενώ ο Παναγιώτης Ντικούδης με την εθνική ομάδα κωφών πανηγύρισε μεγάλες διεθνείς διακρίσεις.

Και μας είπε τα εξής: «Το πρόβλημα είναι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής να έρθουν στον σύλλογο και να αθληθούν κανονικά. Το επίπεδο είναι υψηλό ενώ υπάρχει και βοήθεια προς όλους. Κάνω προσπάθεια  να βρω αθλητές μέσα στα άτομα που αθλούνται αλλά δεν θέλουν να εξωτερικεύσουν  το πρόβλημα ή το θεωρούν μειονέκτημα. Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος να αγκαλιάσει τη διοργάνωση, θα δει καλό θέαμα και να στηρίξουν την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας ενώ ίσως συμμετέχει και μια δεύτερη ο Α.Ο. Κωφών. Να τονίσω επίσης ότι πολλές ομάδες ακουόντων έχουν δημιουργήσει και ομάδες κωφών όπως η Άρσεναλ, η Φούλαμ στην Αγγλία, η Ουέλβα στην Ισπανία, η Μίλαν στην Ιταλία και η Στουτγκάρδη στη Γερμανία. Επίσης κάποια στιγμή το παράδειγμα να ακολουθήσουν  και ελληνικές ομάδες…  Όσοι βρέθηκαν  στο φετινό τσάμπιονς λιγκ στο Άαρχους της Δανίας θα έβλεπαν τις ομάδες και θα ζήλευαν  την οργανωτική τους δομή. Ελπίζω να συμβεί το ίδιο και στη Λάρισα το 2017…».

 

 

 

   

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass