ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ»

Ναι στην άθληση για έναν καλύτερο τρόπο ζωής

* Γ. Κωσταρόπουλος: «Η εκδήλωση έχει στόχο να παρακινήσει τον κόσμο να αρχίσει να γυμνάζεται, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τον Πηνειό»

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2016 8:02

 

Του Άρη Γκουτουμάνη

Η αντίστροφη μέτρηση για τον λαϊκό αγώνα δρόμου «Τρέχουμε στον Πηνειό 2016» άρχισε. Την προσεχή Κυριακή στις 10.00 το πρωί κάτω από τη γέφυρα του Αλκαζάρ, στο ύψος του Κηποθέατρου θα δοθεί η εκκίνηση του 23ου κατά σειρά αγώνα που έχει καθιερωθεί στην καρδιά των Λαρισαίων σαν γιορτή των εκδηλώσεων Μαζικού Αθλητισμού στην πόλη. Ο αγώνας δρόμου απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με στόχο να αναδειχθεί η ευγενής άμιλλα σαν μέσο συναγωνισμού σε όλες τις μορφές κοινωνικής δράσης.

Ο φετινός αγώνας θα έχει ωστόσο δύο νέα στοιχεία. Το πρώτο αφορά στη συμμετοχή των ΑμΕΑ και το δεύτερο στην παρουσία του ΓΓΑ κ. Συναδινού, ο οποίος εκτός απροόπτου θα βρεθεί στη Λάρισα και θα τρέξει στον Πηνειό.

Χθες, εν τω μεταξύ, δόθηκε στο «Χατζηγιάννειο» συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου εντεταλμένου σε θέματα Αθλητισμού κ. Κωσταρόπουλου της διευθύντριας της Δ/νση Αθλητισμού-Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Μπαξεβάνου και του προϊσταμένου κ. Τσίρκα.

«Ο αγώνας «Τρέχουμε στον Πηνειό» είναι ένας λαϊκός αγώνας δρόμου που γίνεται για πάρα πολλά χρόνια και είναι σημαντικό ότι προσπαθούμε να τον αναβαθμίσουμε. Ειδικά για φέτος κάναμε μία προσπάθεια να μετέχουν και τα ΑμΕΑ σε μια ειδική διαδρομή και καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, γιατί ο χώρος δεν είναι εξολοκλήρου ισόπεδος. Ωστόσο εμείς τους προσκαλέσαμε να μετέχουν στην εκδήλωση και αυτό είναι ένα καινούργιο στοιχείο» επισήμανε στην τοποθέτησή του ο κ. Κωσταρόπουλος και πρόσθεσε:

«Το δεύτερο στοιχείο είναι η συμμετοχή του ΓΓΑ κ. Συναδινού, στον οποίο είχαμε αποστείλει πρόσκληση και μάλλον θα βρίσκεται την Κυριακή για να τρέξει μαζί μας. Η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης αλλά και με το τοπικό ΣΕΓΑΣ, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., τους Εθελοντές Σαμαρείτες, τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παρ. Λάρισας, την Επίλεκτη Ειδική Ομάδα Διάσωσης, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών και τον Ποδηλατικό ΓΣΛ. Είναι μία προσπάθεια που θα πρέπει όλοι μας να την αγκαλιάσουμε και να πείσουμε τον κόσμο ότι πρέπει να φύγει από τον καναπέ του και το σπίτι του και να αρχίσει να γυμνάζεται. Είναι μία εκδήλωση ανάμεσα στις τόσες που διοργανώνει το αθλητικό τμήμα, που έχει σαν στόχο να παρακινήσει τον κόσμο να αρχίζει να γυμνάζεται, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τον Πηνειό αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες στο πώς προσέχουμε και πώς συντηρούμε εμείς οι ίδιοι, πέρα από τη δημοτική αρχή, αυτούς τους χώρους. Επιτρέψτε μου να κάνω μία παρατήρηση εδώ. Πέρα από τις υπηρεσίες του δήμου πρέπει και οι συμπολίτες να καταλάβουν ότι και οι ίδιοι μπορούν να συμβάλουν στη συντήρηση των χώρων αυτών. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε για παράδειγμα τα γήπεδα του μπιτς βολεϊ και του μπιτς σόκερ στο ποτάμι και να πηγαίνει ο συμπολίτης με τον σκύλο μέσα στο χώρο αυτό επειδή έχει άμμο. Θεωρώ ότι είναι και θέμα παιδείας του καθενός μας να μην βάζει το σκύλο του εκεί που γυμνάζεται κόσμος και μάλιστα κόσμος ξυπόλητος. Το βάζω σαν παράκληση γιατί είναι μία όμορφη διαδρομή το ποτάμι και καλώ τους συμπολίτες συμμετέχοντας στην εκδήλωση της Κυριακής να αγκαλιάσουν αυτή τη διαδρομή και σε καθημερινή βάση» κατέληξε ο κ. Κωσταρόπουλος.

Από την πλευρά της η κ. Μπαξεβάνου επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να βεβαιώσω ότι όντως η υπηρεσία μας είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και σ’ αυτή τη διοργάνωση όπως πάντα. Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους να εμπνεύσουμε τον αθλητισμό στους δημότες ακόμη και από μικρές ηλικίες. Ο αθλητισμός πρέπει να μπει στη ζωή μας. Νους υγιής εν σώματι υγιεί εξάλλου λέγαμε από αρχαιοτάτων χρόνων. Να εμπνεύσουμε την ευγενή άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι». Και επειδή θα βρίσκεται και η ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να μάθουμε να έχουμε ευπρέπεια μέσα στους αθλητικούς χώρους, διότι η άθληση είναι πανηγύρι και χαρά. Αυτό πρέπει να περάσουμε, είτε αφορά στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ, είτε στο βόλεϊ κλπ. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει συμμετοχή και ανταπόκριση από τον κόσμο και είναι ευκαιρία να έρθουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας πέρα από τους μεγάλους».

Τέλος ο κ. Τσίρκας τόνισε με τη σειρά του τα παρακάτω:

«Το «Τρέχουμε στον Πηνειό» είναι ένα λαϊκό πανηγύρι για όλες οι ηλικίες. Πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι συμπολίτες, γιατί μ’ αυτό, αφενός μεν εντάσσονται σ’ ένα γενικότερο οργανόγραμμα πολιτιστικό και αθλητικό το οποίο παράγει ο Δήμος Λαρισαίων, αλλά και συνάμα είναι και προσωπικό όφελος του καθενός, γιατί μέσα από τον αθλητισμό προάγονται, αφενός η υγεία, ο άνθρωπος γίνεται πιο οργανωμένος, διεκδικεί πιο διαφορετικά τα πράγματα και βλέπει πολύ πιο διαφορετικά τη ζωή. Το «ευ αγωνίζεσθαι» και «αιέν αριστεύειν» που είχαν οι αρχαίοι πρόγονοι είναι παράλληλο με τα ιδεώδη του αθλητισμού. Είναι κάτι το οποίο ήταν, είναι και θα είναι η πεμπτουσία του Ελληνισμού. Και όπως είπε και η κ. Μπαξεβάνου, νους υγιής εν σώματι υγιεί. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Για να έχει πνευματική διαύγεια πρέπει να έχει και σωματική διαύγεια. Γιατί αυτά είναι αλληλένδετα. Ο άνθρωπος είναι διφυής υπόσταση σώμα και πνεύμα. Μέσα από την ευγενή άμιλλα καλλιεργούνται και ανώτερα ιδεώδη στον άνθρωπο, της πειθαρχίας της πειθούς του αγωνίζεσθαι κλπ. Θέλουμε να τονίσουμε την συμμετοχή του κόσμου, που είναι αυτό που θα μας ικανοποιήσει σαν υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες, να πετύχει η εκδήλωση. Είναι μία οργανωμένη εκδήλωση της Λάρισας. Ευχαριστώ του φορείς που συνεργάζονται γιατί η συμμετοχή τους είναι καθοριστική».

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με την αναφορά του κ. Κωσταρόπουλου στην ΑΕΛ ο οποίος συνεχάρη την ποδοσφαιρική οικογένεια των «βυσσινί» για την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με μία δήλωση, η οποία αντιπροσωπεύει όλο το αθλητικό τμήμα και αφορά στα συγχαρητήρια που πρέπει να δώσουμε στην ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης την ΑΕΛ, η οποία μετά από 5 χρόνια ανεβαίνει στη Σούπερ Λίγκα και να της ευχηθούμε καλή πορεία. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον κόσμο και στους παίκτες για όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουν. Εμείς σαν αθλητικό τμήμα είμαστε μαζί τους, άσχετα αν το δικό μας κομμάτι ασχολείται κυρίως με τον ερασιτεχνικό και τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Νομίζω ότι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια που έκανε η ομάδα να επανέλθει στα σαλόνια εκεί όπου ανήκει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωσταρόπουλος.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθούν κάτω από τη γέφυρα του Αλκαζάρ, στο ύψος του Κηποθέατρου. Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές. Η πρώτη είναι 4 χλμ. και αφορά κυρίως στα παιδιά και η δεύτερη 8 χλμ.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται καθημερινά έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου από 08.00 14.00, σήμερα το απόγευμα από 17.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 10.00 έως 13.00 στα γραφεία του Αθλητικού Τμήματος Ρούσβελτ 59 1ος όροφος (Χατζηγιάννειο) καθώς και

μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκτός από τον αγώνα δρόμου «Τρέχουμε στον Πηνειό» θα υπάρξουν κι άλλες αθλητικές εκδηλώσεις τον μήνα Σεπτέμβριο. Όπως είπε ο κ. Κωσταρόπουλος η Λάρισα θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και γίνονται σκέψεις για κάποιες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τη ΓΓΑ οι οποίες θα απευθύνονται κυρίως στον κόσμο και όχι σε συλλόγους.

Επίσης τον ίδιο μήνα αναμένεται να διοργανωθεί μία ακόμα ανοικτή αθλητική εκδήλωση υπό τη μορφή σκυταλοδρομίας μέσα στην πόλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass