ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕ 1-0 ΧΑΡΗ ΣΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΑ

Η ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκα

* Μετά από πέντε χρόνια η λαρισινή ομάδα στα «μεγάλα σαλόνια»

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2016 10:26

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Μετά από πέντε χρονιά η ΑΕΛ επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα στη θέση που πραγματικά της αξίζει βάσει της ιστορικής της διαδρομής αλλά και των πολυάριθμων φιλάθλων που κυριολεκτικά είτε εντός έδρας είτε εκτός παρουσιάζονται πιο δυναμικοί από τους αντίστοιχους των περισσότερων ομάδων.

Και χθες η πενταετής περιπέτεια σε Β' και Γ' Εθνική κατηγορία(γνωρίζοντας κάθε χωριό) πήρε αίσιο τέλος με τη νίκη επί της Ζακύνθου στον αγώνα που έγινε στο επτανησιακό νησί με 1-0 χάρη σε τέρμα που πέτυχε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Νίκο Βαρέλα στο 71' που μαζί με τον Ξενοδόχοφ αποδείχθηκαν «γενίτσαροι» για το μέλλον της περσινής τους ομάδας που κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Η ΑΕΛ αν και της αρκούσε μόνο ο ένας βαθμός στο χθεσινό παιχνίδι έπαιξε για τη νίκη αφού όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν τον τίτλο του πρωταθλητή της Β' Εθνικής κατηγορίας και πήγαν να κερδίσουν και όχι απλά να εξασφαλίσουν την άνοδο.

Μάλιστα ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης απέναντι σε μια ομάδα που ήξερε ότι θα διεκδικούσε με κάθε τρόπο τη νίκη αγωνίσθηκε με τρεις επιθετικούς και δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν την έναρξη στα αποδυτήρια είπε στους παίκτες ότι πρέπει σήμερα(σ.σ. χθες) να τελειώσουν το έργο. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τυχαίο και το γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας από προχθές έδωσε εντολή να ετοιμαστεί η φιέστα στον αγώνα με τα Χανιά(θα αρχίσει μισή ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης με την κρητική ομάδα).

Σίγουρα η φετινή ΑΕΛ πήρε δίκαια την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και το αποδεικνύει το γεγονός ότι είχε την καλύτερη άμυνα και ίσως να είχε την καλύτερη επίθεση αν οι αντίπαλοί της δεν είχαν κερδίσει τέσσερα παιχνίδια με 3-0 στα χαρτιά κόντρα σε Ολυμπιακό Βόλου και Εργοτέλη. Επίσης ήταν η ομάδα που δέχθηκε τις περισσότερες κίτρινες κάρτες ενώ δεν είχε κερδίσει πέναλτι μέχρι τα μέσα του δευτέρου γύρου. Τι χρεία άλλων μαρτύρων για την ΠΑΝΑΞΙΑ άνοδο της ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε τον αγώνα όπως έδειξε στις προπονήσεις με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Βέρτζο(δεξιά), Κομεσίδη, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Μπανούση, Αναστασόπουλο και Βαρέλα ενώ στην επίθεση τους Καπό(δεξιά), Μαρουκάκη(κέντρο), Κουτσιανικούλη(αριστερά).

Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε με ένα καλό σουτ του Βαρέλα ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και φαινόταν πιο απειλητικοί για την εστία του Ξενοδόχοφ που σε γνώριμο γι’ αυτόν περιβάλλον ήταν ανίκητος.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό και στο 64' ο Βαρέλα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία ενώ λίγα λεπτά αργότερα όταν αποφάσισε να διεκδικήσει την μπάλα από τον Κυριακίδη κέρδισε πέναλτι στο 71' που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Η αλλαγή του Λαμπρόπουλου στη θέση του Αναστασόπουλου έμοιαζε να επηρεάζει θετικά τη λαρισινή ομάδα.

Στη συνέχεια η ομάδα της Ζακύνθου πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον τεχνικό των γηπεδούχων Δημήτρη Μαγκαφίνη να τα παίζει όλα για όλα. Ο Ξενοδόχοφ αποδείχθηκε αλύγιστος και τελικά η ΑΕΛ πήρε τη μεγάλη νίκη με 1-0 και την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα απέναντι σε μια ομάδα που θα δώσει αγώνα επιβίωσης στην κατηγορία τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

2: Σουτ του Βαρέλα μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Παπαδόπουλου.

12: Εκτέλεση φάουλ από καλή θέση από τον Ζαιρί η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

28: Εκτέλεση φάουλ του Κουρέλλα, ο Σταματής πιάνει κεφαλιά και μπλοκάρει την μπάλα ο Ξενοδόχοφ.

64: Σέντρα από δεξιά του Λαμπρόπουλου η μπάλα φθάνει στον Βαρέλα που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

70: Ο Κυριακίδης στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα σηκώνει το πόδι του και βρίσκει το κεφάλι του Βαρέλα που πήγε να μπει στη φάση. Ο διαιτητής Μακρυπόδης με τη βοήθεια του βοηθού καταλογίζει πέναλτι.

71: Το πέναλτι εκτελεί ο Βαρέλα και κάνει το 0-1.

75: Σέντρα του Λέκκα από αριστερά ο Κρολ πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

78: Ατομική προσπάθεια του Πάτο αλλά το σουτ που κάνει κοντράρει σε αμυνόμενο και καταλήγει κόρνερ.

80: Ο Κάρδαρης από το ύψος της μικρής περιοχής κάτω από την πίεση του Κομεσίδη σουτάρει αλλά αποκρούει ο Ξενοδόχοφ και το σουτ του Σταματή στη συνέχεια στέλνει την μπάλα άουτ.

90+5: Εκτέλεση φάουλ από τον Ζαιρί στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτεροι ήταν οι: Καπός, Βαρέλα, Λαμπρόπουλος που πραγματικά βρέθηκαν σε πολύ σπουδαία μέρα. Ο Ξενοδόχοφ ανίκητος κάτω από τα δοκάρια ενώ Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης είχαν στιγμές καλές αλλά και άσχημες. Ο Μονιάκης με τον Βέρτζο είχαν λίγο πρόβλημα με τον Ζαϊρί. Ο Μπανούσης πάλεψε όπως και ο Αναστασόπουλος. Ο Μαρουκάκης προσπάθησε ενώ ο Κουτσιανικούλης κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα.

Ο Πάτο μπήκε ορεξάτος και είχε μια πολύ καλή στιγμή ενώ ο Ρέντζας βοήθησε με τη συμμετοχή του.

Από την ομάδα της Ζακύνθου καλύτερος ο Ζαϊρί και ακολούθησαν οι: Κάρδαρης, Σταματής, Λέκκας και Κουρέλλας.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Μακρυπόδης (Αχαΐας) ήταν πολύ καλός παρά το δύσκολο έργο που είχε να διαχειρισθεί από την πίεση που του ασκούσαν οι παίκτες και των δύο ομάδων. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: 24' Ζέλιος, 88' Κάρδαρης - 28' Αναστασόπουλος, 30' Βέρτζος, 33' Κομεσίδης, 87' Πάτο.

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δυο βοηθοί Μπέτσογλου (Κορινθίας) και Γκοτσόπουλος (Αχαΐας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Ζέλιος (53' Κρολ), Τσιάμης, Βοσνακίδης (75' Λέκκας), Αποστόλου, Ρ. Πέττας (79' Κάρδαρης), Ορφανίδης, Κουρέλλας, Ζαϊρί, Σταματής.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Βέρτζος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (53' Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης (83' Ρέντζας), Βαρέλα, Καπός, Μαρουκάκης (67' Πάτο), Μπανούσης.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Αχαρναϊκός - Πανελευσινιακός 1-0 (30' Ματσούκας)

Αγροτικός Αστέρας - Καλλιθέα 2-1 (5' Μπάρμπας, 82' Μπιτάνγκ - 88' Ηλιάδης)

ΑΟ Χανιά - Λαμία 1-3 (48' Παλιάτσιος - 45'+1', 79' Σιατραβάνης, 83' Πίντο)

Κισσαμικός - Παναχαϊκή 3-1 (11' Σαπαλίδης, 75' Ποκόνγκ, 87' Μάντζης - 38' Σαμπατάκος)

Ζάκυνθος - ΑΕΛ 0-1 (71' πεν. Βαρέλα)

Πανσερραϊκός - Παναιγιάλειος 3-2 (35' Τριανταφυλλάκος, 44' Δωματάς, 81' Γιάντσης - 37' Γκατσέσα, 40' Ζουνίνιο)

Απόλλων Σμύρνης - Αναγέννηση Καρδίτσας 5-0 (15' Στεργίδης, 50' Κύργιας, 76', 88' Καμαρά, 81' Φατιόν)

Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα 0-3 (α.α.)

Τρίκαλα - Εργοτέλης 3-0 (α.α.)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)

1. Κέρκυρα     72

2. ΑΕΛ            72

3. Τρίκαλα      63

4 . Απόλλων Σμύρνης          63

5. Λαμία          57

6. Κισσαμικός            51

7. Καλλιθέα    46

8. Αχαρναϊκός            44 -31αγ.

9. Πανσερραϊκός       40

10. Αναγέννηση Καρδίτσας  39

11. Παναιγιάλειος      38

12. Αγροτικός Αστέρας        37

13. Χανιά        35 -31αγ.

14. Ζάκυνθος 31

15. Παναχαϊκή            28

16 . Πανελευσινιακός            28

17. Ολυμπιακός Βόλου        10 -31αγ.

18. Εργοτέλης           7 -31αγ.

* Ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εργοτέλης, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση εννέα βαθμών και δώδεκα βαθμών, αντίστοιχα. Από τις Καλλιθέα, Ζάκυνθο και Παναχαϊκή έχουν αφαιρεθεί από τρεις βαθμοί.

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΣΤΙΚΗ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

17:00 Πανελευσινιακός -Καλλιθέα OTE Sport 3 HD

17:00 Λαμία-Αχαρναϊκός

17:00 Παναχαϊκή- Αγροτικός Αστέρας OTE Sport 1 HD

17:00 ΑΕΛ-Χανιά

17:00 Κέρκυρα -Κισσαμικός

17:00 Παναιγιάλειος- Ζάκυνθος OTE Sport 2 HD

17:00 Απόλλων Σμύρνης-Τρίκαλα

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Βόλου 3-0 α.α.

Εργοτέλης -Πανσερραϊκός 0-3 α.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass