ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Τα Φάρσαλα στη Γ’ Εθνική

*Σε ένα γεμάτο κλειστό γυμναστήριο αναδείχθηκαν πρωταθλητές Α1 ΕΣΚΑΘ *Τι δήλωσαν στην «Ε» ο πρόεδρος Λεωνίδας Γκόβαρης και ο προπονητής Μάκης Αλεξίου

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2016 8:18

 

Του Κώστα Γκιάστα

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων έγραψε ιστορία χθες για το μπάσκετ της επαρχίας καθώς κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Στο γεμάτο από ενθουσιώδες κοινό, κλειστό γυμναστήριο της περιοχής κέρδισε και τους Σοφάδες στην πέμπτη και προτελευταία αγωνιστική του ειδικού πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ για την πρώτη θέση και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, ασχέτως με το τι θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική.

Πρόκειται για μια επιτυχία που παίρνει μεγαλύτερη αξία με τον τρόπο που επετεύχθη αφού το ποιοτικό σύνολο του Μάκη Αλεξίου δεν γνώρισε ούτε μια ήττα.

Γενικά πάντως το μπάσκετ στον νομό Λάρισας δείχνει πως έχει πάρει τα πάνω του τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν δύο ομάδες στη Β’ Εθνική με την ΑΕΛ να έχει την ευκαιρία να ανέβει στην Α2 και τον ΓΣΛ να παλεύει για την τιμητική 3η θέση της βαθμολογίας. Ο Ερμής Αγιάς κατάφερε με συνεχόμενες ανόδους να βρεθεί από την Α2 ΕΣΚΑΘ στη Β’ Εθνική και τώρα έρχονται και τα Φάρσαλα στη Γ’.

Στο χθεσινό ματς ο ΓΣ Φαρσάλων αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, βρήκε τον πραγματικό του εαυτό στην επανάληψη και κέρδισε με σκορ 75-49. Τα πανηγύρια με το άκουσμα της κόρνας λήξης, ήταν έξαλα καθώς ο κόσμος έδειξε πως τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία για την ομάδα.

Πνιγμένος στις αγκαλιές ήταν ο προπονητής Μάκης Αλεξίου που δήλωσε στην «Ε»: «Κυριότερο είναι το γεγονός πως η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική, όχι τόσο πως ανεβαίνει αήττητη. Είναι και αυτό μια παράμετρος αλλά η ουσία είναι πως ανεβαίνει. Σήμερα (σ.σ. χθες) παίζαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα όπως είναι οι Σοφάδες και κερδίζοντας χαρήκαμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μένει ακόμα μια αναμέτρηση και φυσικά θέλουμε να την κερδίσουμε και αυτήν καθώς θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε μόνο με νίκες».

Ο Μάκης Αλεξίου που βρίσκεται στον πάγκο της φαρσαλινής ομάδας από πέρυσι τον Ιανουάριο μίλησε και για όλους όσοι βοήθησαν στην άνοδο. «Πρώτα απ΄ όλα οι παίκτες μας. Ήταν τυπικοί και υπομονετικοί. Είχαν καθαρό μυαλό και έξυπνη σκέψη. Δούλευαν ασταμάτητα. Κάναμε Πρωτοχρονιά στο γήπεδο. Δεύτερη μέρα του Πάσχα, αργίες ακόμα και σε ρεπό ήταν μέσα στο γήπεδο. Έδειξαν επαγγελματισμό. Πολλοί από αυτούς είχαν εμπειρία και είχαν πετύχει πολλά στο μπάσκετ με προηγούμενες ομάδες σε μεγάλες κατηγορίες. Όμως ήταν οι ίδιοι που ήταν μπροστάρηδες στη φετινή προσπάθεια. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Το ίδιο σημαντική και η διοίκηση που ήταν άψογη σε κάθε λεπτομέρεια. Τελευταίος και σημαντικότερος ο κόσμος. Μας έδωσε τη δύναμη που θέλαμε. Σε όλα τα ματς των πλέι οφ και όχι μόνο γέμισε το κλειστό και έδειξε πως αγαπάει το άθλημα του μπάσκετ και την ομάδα μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος κ. Λεωνίδας Γκόβαρης φανερά ικανοποιημένος από τον ενθουσιασμό των φιλάθλων και των παικτών τόνισε. «Ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων πέτυχε μια σημαντική νίκη που του έδωσε τόσο τον τίτλο όσο και την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Είναι μια επιτυχία που γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Είναι επιτυχία που την πιστώνονται οι παίκτες, το προπονητικό τιμ, η διοίκηση και φυσικά ο υπέροχος κόσμος μας. Γι΄ αυτόν κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο μέλλον» κατέληξε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-10, 23-23, 42-41, 75-49

ΦΑΡΣΑΛΑ(Μ. Αλεξίου): Ντόνας 4, Γ. Αναγνωστόπουλος 17 (3), Μακρής 5 (1), Ψύρρας 15 (2), Φούντας 12 (2), Λιούπης 4, Ντίνος, Κυριακόπουλος 5, Ιλτσόγλου, Χ. Αναγνωστόπουλος 12 (3), Μάρκος, Γιαννούλης.

Γ.Σ. ΣΟΦΑΔΩΝ (Δ. Αρχοντούλης): Τσιάπουλας 4, Μπιζιώτης 11 (3), Ντούρβας 2, Κοβάτσεφ 5, Καλλιάρας 14, Γκαντιάς 9 (1), Ψυχογιός 2, Μανόπουλος 2, Κόγιας, Παπαδημητρίου, Αθ. Παπαευαγγέλου,

*Στο άλλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ η Νίκη Βόλου κέρδισε τον συμπολίτη ΓΣ Βόλου με σκορ 80-72.

Δεκάλεπτα: 19-24, 41-45, 62-54, 80-72

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζίνης, Καραγιώργος 12 (2), Καραμανλής 3 (1), Καρπέτης 6, Νάνης 18 (1), Μουχάρεμ, Τσαβές 1, Μαυροφώτης 8 (2), Τσώλης 18 (2), Τάσος 14, Ξυπνητός, Τοκατλίδης.

ΓΣ ΒΟΛΟΥ: Κωστούλας 11 (2), Καλογερόπουλος 5 (1), Τσαπραΐλης 11 (2), Σαμαράς 16 (1), Σουλιώτης 2, Τσίρος, Ντάκης, Παλάσκας 2, Σωτηρίου, Κουρουπάκης 2, Παπαδόπουλος, Ζαρογιάννης 22 (2).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η Αγωνιστική

Σοφάδες – Φάρσαλα       69-75

Γ.Σ. Βόλου – Νίκη Βόλου               64-60

2η Αγωνιστική

Φάρσαλα - Γ.Σ. Βόλου 80-73

Νίκη Βόλου - Σοφάδες 68-72

3η Αγωνιστική

Φάρσαλα - Νίκη Βόλου 89-81

Γ. Σ. Βόλου – Σοφάδες     76-70

4η Αγωνιστική

Νίκη Βόλου – Φάρσαλα                68-76

Σοφάδες – ΓΣ Βόλου 86-72

5η Αγωνιστική

Φάρσαλα - Σοφάδες 75-49

Νίκη Βόλου – Γ.Σ. Βόλου 80-72

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Φάρσαλα            10

Σοφάδες              7

Γ.Σ. Βόλου           6

Νίκη Βόλου        4

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass