Ο ΑΟΔΛ ΤΙΜΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ 2015 ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η βραδιά των κορυφαίων

*Απ. Καλογιάννης: «Αυτή η βράβευση είναι μία ηθική βράβευση»

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2016 5:26

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τους κορυφαίους αθλητές και συλλόγους της χρονιάς που μας πέρασε, το 2015, βράβευσε χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο ο Δήμος Λαρισαίων, σε μια λαμπρή εκδήλωση που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο διακοπής, για να δώσει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός, ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, αποτελεί αντίδοτο στην οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η εκδήλωση –τον συντονισμό και παρουσίαση της οποίας είχαν οι δημοσιογράφοι Σωτήρης Κέλλας και Έλενα Οικονόμου- ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη ο οποίος τόνισε πως η χθεσινή ημέρα ήταν μία ξεχωριστή ημέρα και όχι απλά μία ημέρα βραβεύσεων καθώς όλες αυτές οι διακρίσεις των αθλητών αντανακλούν το επίπεδο της κοινωνίας και τις θυσίες όλων των ανθρώπων των σωματείων και των οικογενειών των αθλητών που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Γι’ αυτό όπως επισήμανε αυτή η βράβευση είναι μία ηθική βράβευση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη του ΑΟΔΛ και το πόσο σημαντική ήταν η λειτουργία του.

 «Ο προβληματισμός μας ήταν να διευρυνθεί αυτή η εκδήλωση, να γίνει θεσμός και είναι μέσα στα σχέδιά μας. Υπάρχουν δυνατότητες αλλά και αδυναμίες, όπως για παράδειγμα η έλλειψη ενός Αθλητικού Οργανισμού του ΑΟΔΛ εξαιτίας του μνημονίου, που μας έχει στερήσει τη δυνατότητα ενός φορέα αυτόνομου ο οποίος να κάνει τη δουλειά που κάνουμε μέσω της Δ/νσης Αθλητισμού-Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο αθλητισμός δεν παύει να είναι κομμάτι του πολιτισμού που αντανακλά το επίπεδο της κοινωνίας. Η Λάρισα έχει έναν σημαντικό αριθμό αθλητικών σωματείων με ανθρώπους που διαχρονικά έχουν δώσει το είναι τους για τα στηρίξουν. Αυτή η τεράστια προσπάθεια αντανακλά στο επίπεδο των σωματείων όχι μόνο στο καθαρά αθλητικό κομμάτι αλλά και στην πνευματική καλλιέργεια των αθλουμένων και κυρίως στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου της νεολαίας κάτι που στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης και πρόσθεσε:

«Μ’ αυτήν την έννοια η σημερινή βράβευση είναι μία ηθική βράβευση. Μία βράβευση που στο πρόσωπο των αθλητών αντανακλά τους ανθρώπους των σωματείων και των οικογενειών που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Εύχομαι όλοι να είναι υγιείς για να ανεβαίνει το επίπεδο του Λαρισινού αθλητισμού. Η Δημοτική Αρχή θα είμαστε πάντα κοντά. Δεν μπορώ να μιλήσω για πολλά πράγματα -αν και τα οικονομικά του Δήμου τα συμμαζέψαμε και είμαστε σε καλό επίπεδο- καθώς οι υποχρεώσεις της χώρας δεν αφήνουν την αυτοδιοίκηση να ανασάνει. Εύχομαι ωστόσο η σημερινή εκδήλωση να είναι η απαρχή μιας νέας μεγαλύτερης προσπάθειας στήριξης όλων αυτών των ανθρώπων» κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου εντεταλμένου σε θέματα αθλητισμού Γιώργου Κωσταρόπουλου, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Νιώθω υποχρεωμένος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του αθλητικού τμήματος του Δήμου για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Ως υπεύθυνος του αθλητισμού θέλω να πω ότι κάναμε έναν προγραμματισμό για τη νέα χρονιά με στόχο να διευρύνουμε τον κατάλογο των αθλητών που θα βραβευθούν. Όπως για παράδειγμα υπάρχουν Λαρισαίοι σε μη Ολυμπιακά αθλήματα που έχουν πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Θα βραβεύονται επίσης όλες οι κατηγορίες αθλητών (μέχρι και παμπαίδων-παγκορασίδων) που πήραν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Επίσης συγκροτήσαμε διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να εντοπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να δώσουμε λύσεις. Ο αθλητισμός βοηθά στη μάθηση και κυρίως στο να μπορείς να προγραμματίζεις στη ζωή σου» είπε ο κ. Κωσταρόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλην των προαναφερομένων οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεωργάκης και Κρίκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Λιόντος, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ της Ερασ. ΑΕΛ κ. Νάκας, ο προϊστάμενος Δ/νσης Αθλητισμού Νεολαίας και Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Τσίρκας , ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Κουσιώρας, ο πρόεδρος του ΣΔΠΛ κ. Νίτσας, τα μέλη της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Ζήλος, Τσιλίκης, ο γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Καφφές, ο εκπρόσωπος των Παλαιμάχων της ΑΕΛ κ. Αλεξούλης, ο αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην κολύμβηση κ. Κορδίστας, ο εκπρόσωπος του Φιλαθλητικού κ. Ακριβούλης κ.α.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Το κυρίως μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με δύο ειδικές βραβεύσεις που αφορούσαν στον Νέστορα Κόμματο και τη Μάχη Τσιοφλίκη. Ο Νέστορας Κόμματος (που ξεκίνησε από τον Περσέα και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΓΣΛ) ήταν ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στην ισραηλινή ομάδα της Μακάμπι του Τελ Αβίβ, τη σεζόν 2004-05, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2005, ενώ στο ενεργητικό του καταγράφεται η θητεία του σε Φορτιτούντο Μπολόνια, Κάχα Σαν Φερνάντο, Λοκομοτίβ Ροστόφ. Κατά την αγωνιστική περίοδο 2003-2004, ως παίκτης του Άρη Θεσσαλονίκης, ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με μέσο όρο 21 πόντους ανά παιχνίδι ενώ την ίδια χρονιά αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Ελληνικού All-Star Game. Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει είναι: Κύπελλο Ελλάδας(2004), Ευρωλίγκα (2005), Κύπελλο Ισραήλ(2005), Σούπερ Καπ Ιταλίας (2005). Από το 2014 λόγω της υπερβολικής αγάπης για το μπάσκετ της περιοχής αγωνίζεται με τα χρώματα του Ερμή Αγιάς και τον οδήγησε από την Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Θ. στη Β’ Εθνική κατηγορία, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι αν και ήταν μεγάλο ταλέντο δεν έχει κληθεί ποτέ στις μικρές Εθνικές του μπάσκετ.

Σε ό,τι αφορά στη Μάχη Τσιοφλίκη είναι η πρώτη Λαρισαία διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου.  Τον Σεπτέμβριο του 2015 η ΕΔ/ΕΠΣΛ την πρότεινε για διεθνή στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και τρεις μήνες αργότερα τον Δεκέμβριο του 2015 η Μάχη Τσιοφλίκη ονομάζεται διεθνής διαιτητής γράφοντας ιστορία. Τον περασμένο Μάρτιο βρέθηκε στο Μπέλφαστ της Β. Ιρλανδίας όπου διηύθυνε με επιτυχία δύο αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού του 2017 σε επίπεδο Νεανίδων (Κ17), ενώ στα τέλη του μηνός θα μεταβεί στη Σουηδία σε τουρνουά αναπτυξιακού ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις των σωματείων και αθλητών-τριών που διακρίθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε και οι οποίοι είναι οι εξής:

ΦΛΕΓΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (Σύλλογος) Α.Σ. «Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ» (Αγώνισμα) ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ (Κατηγορία) ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ (θέση) ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1η, ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ 2η. ΤΡΙΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ Α.Σ. «Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ» ΚΟΡΙΝΑ ΠΑΝΕΛΛ.ΠΡΩΤ/ΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1η. ΧΑΜΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ Α.Σ. «Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ» ΑΚΟΝΤΙΟ ΠΑΝΕΛΛ.ΠΡΩΤ/ΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2η. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Σ. «Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ» ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΠΑΝΕΛΛ.ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 3ος. ΑΛΕΞΟΥΛΗ ΧΑΪΔΩ ΠΕΛΑΣΓΟΣ Μήκος ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1η. ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΖΟΥΝΤΟ Κατ. 48

κ. ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1η. ΤΖΙΑΤΖΙΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΓΕΛ Ρυθμική Γυμν. ΠΑΝΕΛΛ.ΠΡΩΤ/ΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1η. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Ενόργανη

Γυμν. ΠΑΝΕΛΛ.ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 1ος. ΚΟΥΡΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΤΕ ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 1ος. ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Βόλεϊ ΑΝΟΔΟ Α1 Κατηγ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1η. ΝΟΛ ΝΟΛ Πόλο ΑΝΟΔΟ Α2 Κατηγ. ΑΝΔΡΩΝ 1η. ΑΕΛ ΑΕΛ Μπάσκετ ΑΝΟΔΟ Β’Εθν. ΑΝΔΡΩΝ 1η. ΑΕΛ ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ΑΝΟΔΟ Β’Εθν. ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1η. ΕΑΛ ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ Βόλεϊ ΑΝΟΔΟ Β’ Εθν. ΑΝΔΡΩΝ 1ος. ΝΤΑΝΙΕΛΙΤΣ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΦΟΙΒΟΣ ΤΕΝΙΣ-ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛ.

ΠΡΩΤ/ΜΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 1η. ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 1η. ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΜΗΚΟΣ ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 1ος. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ 300μ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 1ος. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ 300 μ ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 1ος. ΝΤΟΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ 4Χ300 ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 1ος. ΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ 1ος. ΚΥΡΙΑΖΗ ΜΥΡΤΩ ΓΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΛΑΡ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 1η. ΖΕΓΓΟΥ ΜΑΡΩ ΓΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΛΑΡ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣ 1η. ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΛΑΡ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 3ος. ΠΑΠΑΡΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΛΑΡ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 3ος. ΜΑΓΡΙΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Λ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 200 μ. ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟ 3ος. ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΙ- Γιγαν. Τεχν. Καταβαση ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 2ος. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΚΙ- Γιγαν. Τεχν. Κατάβαση ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 3ος. ΤΣΕΣΜΕΤΖΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Α.Ο.ΠΗΝΕΙΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Δρόμου - Αντοχής ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 3η. ΤΣΟΠΟΥΡΟΥΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Πίστας ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 3ος. ΚΡΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΑΛΗ Ελευθέρας 125 κ. ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 3ος. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΑΛΗ Ελευθέρας 80 κ. ΠΑΝΕΛΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 3ος.

*Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής βραδιάς η επιλογή του βραβευθέντα σκιέρ Πρόδρομου Γαλανόπουλου να μην παραλάβει το βραβείο του με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο όταν υπάρχουν δίπλα στη Λάρισα έγκλειστοι άνθρωποι (σ.σ. πρόσφυγες-μετανάστες), εκφράζοντας έτσι (επειδή βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του) την ιδεολογική του προσέγγιση επί του θέματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass