Ο Μπόλονι θυμάται τον 16χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2015 22:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:42
           

Ενα 16χρονο "διαμάντι" είχε στα χέρια του ο Λάζλο Μπόλονι, όταν ήταν προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, από το 2001 έως το 2003. Ενας πιτσιρικάς που... έκρυβε τη μπάλα, για τον οποίον ο Ρουμάνος τεχνικός κατάλαβε από την πρώτη τους γνωριμία ότι θα κάνει σπουδαία καριέρα. Βέβαια δεν μπορούσε να φανταστεί -όπως κανείς άλλωστε- ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έφτανε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Με αφορμή την βράβευσή του ως κορυφαίος της χρονιάς, για τρίτη φορά στην καριέρα του, το γαλλικό περιοδικό France Football εντόπισε τον Μπόλονι και τον "ανέκρινε" για τη σχέση του με τον Πορτογάλο.

Ο 62χρονος προπονητής τον θυμόταν καλά: «Ποτέ δεν αργούσε, ποτέ δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Οταν τον έβαλα για πρώτη φορά σε επίσημο ματς (εναντίον της Ιντερ για το Τσάμπιονς Λιγκ το 2002), ήταν έτοιμος. Δεν του έλειπε ούτε το θάρος, ούτε η επιθυμία». Η μόνη δυσκολία για τον Μπόλονι, ήταν να καταφέρει να ελέγξει το εξωπραγματικό ταλέντο εκείνου του παιδιού. «Κάποιες φορές υπήρξε υπερβολή. Δεν μπορούσε να σταματήσει να επιδεικνύει τις τεχνικές του αρετές και ντρίπλαρε συνέχεια. Ομως, αν του απαγόρευες τις ντρίπλες, θα ήταν τρελό! Ηταν μέρος της δουλειάς μου να βρω και να διατηρήσω την ισορροπία». Ο Ρουμάνος αποχαιρέτησε τον Κριστιάνο, όταν στα 18 πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2003). «Πίστευα ότι σε αυτήν την ηλικία χρειαζόταν ένας ενδιάμεσος σταθμός. Εκανα λάθος! Εξι μήνες αργότερα, είχε μάθει αγγλικά και έπαιξε σε 30 ματς στην πρώτη του σεζόν. Οταν έρχεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις, ο Ρονάλντο καταφέρνει με απίθανη ωριμότητα να προσαρμόζεται. Εχει πολύ δυνατό μυαλό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass