ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ(0-1)

«Λύγισε» στο τέλος ο Δωτιέας Αγιάς

* Άξιζε τον βαθμό αλλά δέχθηκε το γκολ στο 85΄από τον έμπειρο Κουτσοσπύρο * Πάνω από 700 φίλαθλοι δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα

Δημοσίευση: 04 Απρ 2016 10:11

 

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Προσπάθησε φιλότιμα, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, χθες, ο Δωτιέας στην Αγιά, αλλά τελικά δεν άντεξε και ηττήθηκε από τον πρωτοπόρο Αιγινιακό με σκορ 1-0.

Οι γηπεδούχοι απέναντι σε μια ομάδα με υψηλό μπάτζετ έκανε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, όμως «λύγισε» στο 85΄από γκολ που δέχθηκε από τον έμπειρο Κουτσοσπύρο, που είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι δέκα λεπτά περίπου νωρίτερα.

Ο Δωτιέας έπαιξε με πολύ καλή τακτική απέναντι σε μια ομάδα με παίκτες που έχουν αγωνισθεί στην ΑΕΛ (Καρακατσάνης, Αραμπατζής, Γκούρτας, Σαββίδης), αλλά και έχουν εμπειρία αφού έπαιξαν και στην Α' Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα της Αγιάς πολεμούσε λοιπόν με παίκτες που έπαιζαν φιλότιμα, έδωσαν χώρο και δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να φτάσουν με ευκολία στην περιοχή του Μάλτζαρη, ενώ όσο περνούσε η ώρα έπαιζαν με περισσότερο άγχος.

Αν εξαιρέσουμε δυο-τρεις περιπτώσεις η εστία του γκολκίπερ του Δωτιέα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Παράλληλα αιχμή του δόρατος στην επίθεση ήταν ο Τσατσαλίδης, που έπεφταν πάνω του δυο και τρεις αμυντικοί του Αιγινιακού.

Στην επανάληψη ο Δωτιέας υποχρεώθηκε στο 54΄να αντικαταστήσει τον Τανάκα που υπέστη θλάση και ο Αιγινιακός από την άλλη πλευρά έγινε πιο πιεστικός.

Ο τεχνικός του Περικλής Αμανατίδης τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο τέταρτο, ρίχνοντας στον αγώνα τους έμπειρους Οικονόμου, Κουτσοσπύρο και Τάντις, για κάτι που δικαιώθηκε λίγο πριν το φινάλε και... έτρεξε με χίλια για να πανηγυρίσει το γκολ σαν μικρό παιδί.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Μάγγος δεν μπορούσε να το πιστέψει πώς έχασε η ομάδα του τον βαθμό μέσα από τα χέρια της κι ενώ τα λάθη που είχαν γίνει μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ελάχιστα.

Μια αδράνεια, ένας κακός ίσως υπολογισμός διαμόρφωσαν ένα αποτέλεσμα που σύμφωνα με τη γενική εικόνα αδικεί τους γηπεδούχους, όμως τα υπόλοιπα αποτελέσματα δίνουν το δικαίωμα στην ελπίδα για την παραμονή και η μάχη συνεχίζεται.

Στον χθεσινό αγώνα τώρα, μόλις στο 4' σε σουτ του Καρακατσάνη, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μάλτζαρη, ενώ στο 8΄από σέντρα του Αραμπατζή ο Γκούρτσας με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 33΄σε εκτέλεση φάουλ του Τσιρογιάννη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ ο Τσατσαλίδης και το γκολ ακυρώθηκε.

Ο Μάλτζαρης στο 38΄σε σουτ του Πέντα απέκρουσε την μπάλα και στο 39΄ο πρώτος επόπτης με ανύπαρκτο οφσάιντ σταμάτησε τον Τανάκα (σ.σ. προς τιμήν ο κ. Δόσκουρης παραδέχθηκε το λάθος του αλλά τη φάση πήρε πάνω του ο διαιτητής).

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο 40΄, σε σουτ του Καρακατσάνη και πάλι ο Μάλτζαρης ήταν στη σωστή του θέση.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49΄, σε σουτ του Γιατζιτζόγλου η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 59΄σε σουτ του Πέδρο Φιάλιο, ο Τόλιος μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 60΄και 68΄σε διαδοχικά σουτ του Πέντα η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 68΄οι φιλοξενούμενοι που συνεχώς πίεζαν είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, όμως στο σουτ του Καρακατσάνη, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μάλτζαρη.

Και ενώ φαινόταν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο 0-0, στο 85΄από σέντρα του Αραμπατζή ο Κουτσοσπύρος, «χρυσή» αλλαγή του Περικλή Αμανατίδη, με κεφαλιά έκανε το 0-1 και έστειλε στον... εβδομο ουρανό παίκτες και φιλάθλους του Αιγινιακού.

Λίγο αργότερα στο 88΄αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσακάλι των γηπεδούχων και στο 90΄ο Αιγινιακός άγγιξε το 0-2, όμως στο σουτ του Τάντιτς, απέκρουσε πάνω στη γραμμή την μπάλα ο Παππάς, με εξουδετερωμένο τον Μάλτζαρη.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε πικραμένους παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους του Δωτιέα, διότι η ομάδα κοίταξε σαν ίσος προς ίσο τον αντιπαλό της, όμως δεν κατάφερε στο τέλος να πιει νερό.

Δυστυχώς όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο, το σωματείο της Αγιάς προσπάθησε πάρα πολύ αλλά υποχρεώθηκε τελικά σε ήττα.

Χάθηκε πάντως μια μάχη όχι όμως και ο πόλεμος για τους «κόκκινους» που συνεχίζουν τη σκληρή μάχη για τη σωτηρία.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ.Τζοβάρας(Φθιώτιδας) δέχθηκε στο τέλος τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Δωτιέα, διότι στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ υπέδειξε ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Καρβούνη στο κέντρο του γηπέδου και εν συνεχεία σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Και σε άλλες περιπτώσεις ο ρέφερι με ευκολία κατελόγιζε φάουλ υπέρ των φιλοξενουμένων, ενώ οι δυο επόπτες κ.Δόσκουρης, Καλύβας, ήταν καλύτεροι.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Δωτιέα οι Παππάς(82΄), ενώ από τον Αιγινιακό οι Σαββίδης(15΄), Πέντα(76΄). Με δυο κίτρινες(κόκκινη) αποβλήθηκε στο 88΄ο Τσακάλι(την πρώτη δέχθηκε στο 56΄).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΩΤΙΕΑΣ(Γιάννης Μάγγος): Μάλτζαρης, Καραγιάννης, Μανακούσιος, Τσακάλι, Σούλι, Ουζούνογλου, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Γιούρι Τανάκα (54’ λ.τ. Παππάς), Τσιρογιάννης (69’ Καρβούνης), Πέδρο Φιάλιο(80’ Τριτάρης).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Μουταφτσίσκι, Λιόλιος, Σαββίδης (74’ Οικονόμου), Καρακατσάνης, Ζούρκος (76’ Τάντιτς), Γκούρτσας, Ντεβέσα (74’ Κουτσοσπύρος), Πέντα.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 29ης αγωνιστικής, έχουν ως εξής:

-Φαρκαδόνα-Πιερικός        0-2 (29' Δαδάκος, 35' Αποστολίδης)

-Καναλάκι - Νίκη Βόλου      0-0

-Δωτιεάς - Αιγινιακός         0-1 (85’ Κουτσοσπύρος)

Θεσπρωτός- Φωκικός       3-0 α.α.

-Ρήγας Φεραίος - Πύρασος          3-0 (29' Κορέτα, 30' Τσίπι, 53’ Γεωργατζής)

-ΑΕ Καραϊσκάκης - Οικονόμος Τσαριτσάνης      4-0 (9' Χαριτίδης, 48', 73’ Μποτωνάκης, 52' Μπουσινάκης)

-Νεοκαισάρεια - Οπούντιος Μαρτίνου      1-1 (18’ Νάκας - 21’ Μαλέρδος)

-Πύδνα Κίτρους - Εθνικός Φιλιππιάδας    1-0 (87’ Κυπαρίσσης)

*Ρεπό είχε ο Τύρναβος 2005

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

*Αιγινιακός    61-16  65

....................................................

*Καραϊσκάκης ΑΕ    49-19 64

Νίκη Βόλου    40-16  57

*Πύδνα Κίτρους       38-20  47

Θεσπρωτός  36-25  47

*Ρήγας Φεραίος      32-20  44

*Πιερικός       29-19  38

*Νεοκαισάρεια         34-43  36

*Φιλιππιάδα  16-17 34

..........................................................

*Τύρναβος 2005      23-23  32

*Πύρασος      26-35  31

*Δωτιέας       21-29  30

*Οικονόμος   26-45 28

Καναλάκι       19-29  27

*Μαρτίνο       19-31  22

Φαρκαδόνα   29-52  17

Φωκικός       9-68   -1

* Ο Πιερικός έχει -6 βαθμούς με απόφαση της Football League * Η Φαρκαδόνα έχει -3 βαθμούς με απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ * Ο Φωκικός έχει αποβληθεί από το Πρωτάθλημα με απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ.

*Με αστεράκι οι ομάδες που στον δεύτερο γύρο έχουν κάνει το ρεπό τους.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(30η-10/4)

Καναλάκι- Φαρκαδόνα

Πιερικός-Δωτιέας Αγιάς

Νίκη Βόλου-Θεσπρωτός

Αιγινιακός-Ρήγας Φεραίος

Πύρασος-ΑΕ Καραϊσκάκης

Τύρναβος-Νεοκαισάρεια

Οικονόμος-Φιλιππιάδα

Μαρτίνο-Πύδνα Κίτρους

* Ρεπό έχει ο Φωκικός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass