ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ

Η ΑΕΛ τη νίκη, το χειροκρότημα η Καλλιθέα

*Ποδοσφαιρικός πολιτισμός από τους φιλάθλους και από τον Βαρέλα *Με εννέα παίκτες αγωνίσθηκαν οι φιλοξενούμενοι για είκοσι πέντε λεπτά! *Τρομερό άγχος από τους «βυσσινί» που έχουν βαρίδια στα πόδια

Δημοσίευση: 03 Απρ 2016 10:52

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Η ΑΕΛ πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη με 1-0 χθες στο Ael Fc Arena επί της Καλλιθέας(ο Βαρέλα στο 18΄ το τέρμα) στην προσπάθεια ανόδου στη Σούπερ Λίγκα(είναι μαζί με την Κέρκυρα τα ακλόνητα φαβορί) αλλά ο κόσμος της ομάδας έδειξε έναν απίστευτο ποδοσφαιρικό πολιτισμό χειροκροτώντας τους αντιπαλους που έπαιζαν από το 52΄ με δέκα παίκτες και από το 71΄ με εννέα λόγω αποβολής αρχικά του Μουκτάρη και στη συνέχεια του Μακένα. Παράλληλα επιφύλαξαν και αποδοκιμασίες για τους παίκτες της ΑΕΛ από τους οποίους έχουν απαίτηση για καλύτερο ποδόσφαιρο(μόνη δικαιολογία για τη «βυσσινί» ομάδα είναι το άγχος του αποτελέσματος και της επίτευξης του τελικού στόχου που βαραίνει τα πόδια τους).

Ποδοσφαιρικό πολιτισμό δεν έδειξαν μόνο οι φίλαθλοι αλλά και ο σκόρερ Βαρέλα που μόλις πέτυχε το τέρμα πήρε μια άσπρη μπλούζα που έγραφε το όνομα  του Λεωνίδα Κουτσούκη πρώην συμπαίκτη του στη Ζάκυνθο που δίνει μάχη για τη ζωή με πρόβλημα στο αίμα. Αφιέρωσε σε έναν αντίπαλο το τέρμα που πέτυχε δείχνοντας ότι η υγεία είναι πιο σημαντική από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Η χθεσινή νίκη είναι η έκτη συνεχόμενη (δύο στα χαρτιά) με προπονητή τον Σάκη Τσιώλη και συμπτωματικά όσες επετεύχθησαν εντός αγωνιστικού χώρου ήταν με το ίδιο σκορ(1-0) και στα αξιοσημείωτα ότι επί των ημερών του δεν έχει παραβιαστεί η  εστία του Ξενοδόχοφ.

Από δω και πέρα μένουν οκτώ ακόμα παιχνίδια με την ΑΕΛ να έχει στόχο την άνοδο αλλά παράλληλα το ζητούμενο είναι να παίξει και καλό ποδόσφαιρο για να αποδείξει ότι θα είναι  ανταγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα. Σίγουρα όλοι βιάζονται για την άνοδο αλλά ακόμα αυτή δεν έχει επιτευχθεί…      

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Ρέντζα(δεξιά), Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδη(σέντερ μπακ), Μονιάκη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο, Ναγιάρ και στα πλάγια Βαρέλα και Λαμπρόπουλο που εναλλάσσονταν στις πλευρές. Ο Μπόγιοβιτς ήταν στην επίθεση πίσω από τον Μαρουκάκη.

Η πρώτη ευκαιρία ήταν για την Καλλιθέα αλλά η ΑΕΛ στην πρώτη φάση της από ένα λάθος του Γκίνη πέτυχε το 1-0 και όλα έδειχναν ότι θα υπήρχε ένα ευχάριστο απόγευμα.

Αυτό δεν συνέβη γιατί μέχρι το τέλος του πρώτου οι «βυσσινί»  δεν έκαναν ούτε σουτ στην εστία του Μιχελή με την ομάδα της Καλλιθέας να είναι πιο απειλητική.

Στο 50΄ η Καλλιθέα είχε δοκάρι με τον Σταμόπουλο και στο 52΄ χάνει με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μουκτάρη.

Εκεί κάπου όλοι νομίζουν ότι ο αγώνας έχει κριθεί… Διαψεύσθηκαν  καθώς δημιουργείται μόλις μια ευκαιρία παρά το 4-3-3 που άρχισε να παίζει ο Τσιώλης(πέρασε στον αγώνα ο Κουτσιανικούλης αντί του Μαρουκάκη).

Στο 71΄ ο Μονιάκης κερδίζει την αποβολή του Μακένα  αλλά το παιχνίδι πάλι είναι στα «κόκκινα»… Ο Μπόγιοβιτς χάνει μια σούπερ ευκαιρία στο 78΄ αλλά στο 90΄+1 ο Ντουρμισάι μόνος του αστοχεί. Το «έμφραγμα» αποφεύχθηκε και στην επόμενη φάση Κουτσιανικούλης και Μασούρας αστοχούν με τη σειρά τους.

Τελικά και με χρήση καθυστερήσεων η ΑΕΛ παίρνει τη νίκη και η Καλλιθέα το χειροκρότημα αφού με εννέα παίκτες μπόρεσε να φύγει με βαθμό. Και στα δύο ματς ΑΕΛ-Καλλιθέα τη φετινή περίοδο η Καλλιθέα κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά δεν πήρε ούτε βαθμό.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

16΄: Σουτ του Τζάκσον μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ.

18΄: Σέντρα του Ρέντζα από δεξιά και ο Βαρέλα από κοντά κάνει το 1-0.

23΄: Σέντρα Τζάκσον από αριστερά κεφαλιά του Μακένα από το ύψος της μικρής περιοχής  και η μπάλα καταλήγει άουτ.

31΄: Μπαλιά του Τζάκσον στον  Μπούζα που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

48΄: Μακρινό σουτ του Μπούζα μπλοκάρει ο Ξενόδοχοφ.

50΄: Σέντρα σουτ του Σταμόπουλου  η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι από την πάνω πλευρά και καταλήγει άουτ.

65΄: Ο Κουτσιανικούλης τροφοδοτεί τον Μπόγιοβιτς που μόνος σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα βρίσκει τον Γκίνη και απομακρύνεται.

75΄: Μακρινό σουτ του Μπέλη καταλήγει άουτ.

78΄:Σέντρα Λαμπρόπουλου από τα δεξιά και ο Μπόγιοβιτς μόνος προ του Μιχελή σουτάρει άσχημα και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας.

90΄+1: Σουτ σε κενή εστία του Ντουρμισάι η μπάλα καταλήγει άουτ.

90΄+2: Ο Κουτσιανικούλης τετ-α-τετ με τον Μιχελή αποκρούει ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας και στη συνέχεια το σουτ του Μασούρα από το σημείο του πέναλτι αποκρούει στη γραμμή του τέρματος ο Τζάκσον.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από την ΑΕΛ ήταν καλύτεροι ο Βαρέλα μαζί με τον  Ξενοδόχοφ που ήταν αλάνθαστος. Από κει και πέρα πολύ καλός(και ..πανέξυπνος) ο ο Μονιάκης ενώ Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης ταλαιπωρήθηκαν από τον Μακένα. Ο Ρέντζας εκπληκτικός επιθετικά αλλά όχι αμυντικά απέναντι στον Τζάκσον. Ο Ναγιάρ καλός ενώ ο Αναστασόπουλος δεν είναι και στα καλύτερά του. Ο Λαμπρόπουλος δεν πήγε καλά ενώ ο Μασούρας ήταν πιο πιεστικός μπροστά.

Ο Μαρουκάκης και ο Μπόγιοβιτς μακριά από τον καλό τους εαυτό. Ο Κουτσιανικούλης είχε κάποιες  καλές στιγμές ενώ ο Βέρτζος  δεν βοήθησε όσο θα ήθελε.

Από την Καλλιθέα καλύτεροι οι: Τζακσον, Μακενα και Μπελης

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Λάμπρος Παπαργυρίου (Πιερίας) στη φάση της δεύτερης αποβολής παρασύρθηκε από τον Μονιάκη που με τη εμπειρία του πήγε να πάρει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του νευρικού παίκτη. Τελικά έδειξε ο διαιτητής απευθείας  κόκκινη. Τη δεύτερη κίτρινη ο Μακένα την.. επιζητούσε με τα διαρκή ειρωνικά χειροκροτήματα… Είχε και άλλες λάθος αποφάσεις ενώ σωστά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Μουκτάρη.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Κώστας Νικολαϊδης (Μακεδονίας),  Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Αναστασόπουλος,  Κουτσιανικούλης, Βαρέλα,  Μακένα,  Μπέλης,  Μπούζας και δύο κίτρινες ο Μουκτάρης που αποβλήθηκε όπως και ο Μακένα( ο δεύτερος  με απευθείας κόκκινη.)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης (46’ Βέρτζος), Λαμπρόπουλος (79’ Μασούρας), Ναγιάρ, Αναστασόπουλος, Βαρέλα, Μαρουκάκης (57’ Κουτσιανικούλης), Μπόγιοβιτς.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μιχελής, Σταμόπουλος (57’ Φράγκος), Λεβέντης, Μουκτάρης, Τσώνης, Κατσικογιάννης (40’ λόγω τραυματισμού Σταύρου), Γκίνης, Μπέλης, Μπούζας (69’ Ντουρμισάι), Τζάκσον, Μακένα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΕΛ-Καλλιθέα          1-0 

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός Βόλου 3-0 (α.α.)

Εργοτέλης-Κισσαμικός      0-3 (α.α.)

Παναχαϊκή-Λαμία                  Δεν ορίστηκε

ΣΗΜΕΡΑ

Πανσερραϊκός-Πανελευσινιακός 

Αναγέννηση Καρδίτσας-Χανιά        

Παναιγιάλειος-Αγροτικός Αστέρας 

Κέρκυρα-Αχαρναϊκός             

ΑΥΡΙΟ

Τρίκαλα-Ζάκυνθος 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)

1. ΑΕΛ            59 -26αγ.

2. Κέρκυρα   55

3 . Απόλλων Σμύρνης        55 -26αγ.

4. Τρίκαλα     46

5. Λαμία        41

6. Καλλιθέα  40 -26αγ.

7. Κισσαμικός          40 -26αγ.

8. Παναιγιάλειος     33

9. Αναγέννηση Καρδίτσας 32

10 . Πανσερραϊκός 32

11. Αχαρναϊκός       31 -24αγ.

12. Ζάκυνθος           30

13. Χανιά      25 -24αγ.

14. Αγροτικός Αστέρας      24

15. Παναχαϊκή         20 -23αγ.

16 . Πανελευσινιακός        20

17. Ολυμπιακός Βόλου     13

18. Εργοτέλης          10

* Ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εργοτέλης, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών και εννέα βαθμών, αντίστοιχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass