ΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ

Σώθηκε η τιμή της δημόσιας εκπαίδευσης!

*Υπόθεση ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ο σχολικός αθλητισμός στο μπάσκετ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 8:33

Του Σωτ. Κέλλα

Η τιμή του σχολικού αθλητισμού σε δημόσια σχολεία σώθηκε τη χθεσινή μέρα από το 4ο Λύκειο Λάρισας αφού στον προημιτελικό που έγινε στο παλαιό κλειστό της Κατερίνης έχασε μετά από καλή εμφάνιση από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη με 49-36 και αποκλείστηκε από το φάιναλ- φορ της διοργάνωσης που θα γίνει στην Καβάλα.

Η υπόθεση μπάσκετ στον σχολικό αθλητισμό έχει αναδειχθεί σε υπόθεση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης που με τη μορφή υποτροφιών μαζεύουν τα καλύτερα ταλέντα και κάνουν ανταγωνιστικές ομάδες υψηλού επιπέδου(μια σχολική ομάδα θα έπαιζε άνετα στην Α2 εθνική κατηγορία).

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φάιναλ φορ προκρίθηκαν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Δούκα και Λαμπίρη ενώ στον τελικό της Θεσσαλονίκης δόθηκε μάχη από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Ελληνικών Κολεγίων( με παίκτες από ΠΑΟΚ και Ηρακλή) και Φρυγανίδη.

Δυστυχώς οι παίκτες των δημόσιων σχολείων δεν έχουν μεγάλη τύχη για να πάρουν μόρια για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και στα ΤΕΦΑΑ αφού δεν μπορούν να γίνουν εύκολα μεταγραφές μεταξύ δημόσιων σχολείων αντίθετα με τα ιδιωτικά που μπορούν να αποκτήσουν παίκτες από κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Στο χθεσινό παιχνίδι αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρχή υπήρχε ένταση καθώς τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη ήθελαν να γίνει ο αγώνας τη Δευτέρα(για να έχουν και τον διεθνή Βασίλη Χρηστίδη στη διάθεσή τους που είναι με την εθνική εφήβων στο Μανχάιμ) και ήθελαν να ματαιωθεί ο αγώνας λόγω αντικανονικότητας ορισμού τρίτου διαιτητής (Ταρενίδης από την Πιερία Α1 , υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να είναι από την Αθήνα). Από την άλλη η λαρισινή ομάδα ήταν έτοιμη να απαντήσει με δική της ένσταση ότι η συγκεκριμένη φάση έπρεπε να ολοκληρωθεί την Πέμπτη και όχι χθες καταγγέλλοντας παράνομο ορισμό του αγώνα.

Τελικά δεν έγινε καμία ένσταση και το παιχνίδι έγιναν κανονικά με την ομάδα του 4ου Λυκείου χάρη στν παρότρυνση 70 Λαρισινών παιδιών να προσπαθεί να παίξει στα ίσα έναν αντίπαλο που έπαιζε σε ανδρικό, σχολικό και εφηβικό πρωτάθλημα (αν και αποκλείστηκε από το Νέο Ρύσιο) με καθημερινές προπονήσεις τριών ωρών.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό (9-2 στο 2΄) με τρία συνεχόμενα τρίποντα των παικτών του Μαντουλίδη με αποτέλεσμα να πάρουν από την αρχή μια διαφορά που να μην μπορεί να περιορισθεί ούτε στο δεύτερο μέρος (45-35 στο 30΄) με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 49-36 αναγκάζοντας στους αντιπάλους τους να δώσουν πολλά συγχαρητήρια για το αθλητικό επίπεδο του συγκεκριμένου σχολείου.

Ο γυμναστής του 4ου Λυκείου είπε ότι έπαιζε ο Γολιάθ με τον Δαυίδ αλλά η ομάδα του κατάφερε να φθάσει ψηλά ενώ ο παλαιός αθλητής Νάκης Αγαπίου μαθηματικός είπε ότι η ομάδα του θα έπαιζε στην τελική φάση αν ίσχυαν οι κανονισμοί των προηγούμενων χρόνων(προκρίνονταν οκτώ ομάδες). Ο διευθυντής του σχολείου κ. Κατσίμπας και ο συνοδός κ.Τζατζάκης μίλησαν για το θαύμα των Λαρισινών παιδιών να φθάσουν στους οκτώ και να κοντράρουν μια πολύ καλή ομάδα.

Ο αρχηγός της ομάδας Τάσος Αγοραστός εκ  μέρους όλων των παικτών ευχαρίστησε τον διευθυντή του σχολείου κ. Κατσίμπα, τον γυμναστή Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους καθηγητές, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά και τους μαθητές-φιλάθλους που τους συντρόφευαν σε αυτή την αθλητική περιπέτεια σε Σοφάδες(δυο φορές), Λαμία και Κατερίνη δείχνοντας ότι το σχολείο αποτελεί μια κοινότητα αλληλεγγύης  και αλληλοεκτίμησης του έργου που γίνεται σε επίπεδο γνώσεων και αθλητισμού.

Όλα τα παιδιά του 4ου Λυκείου παίξανε πολύ καλά ενώ από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη καλύτεροι ήταν οι:  Λεμονάκης, Τσιακίρης, Καλαϊτζάκης και Βαϊντερλής(ύψος 2.07μ. και άριστος στις μαθητικές επιδόσεις). Ο προπονητής της ομάδας στο τέλος είπε ότι βασικός στόχος είναι η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

 Τον αγώνα διηύθυναν τρεις διαιτητές Α1 εθνικής κατηγορίας οι: Ταρενίδης, Παγώνης, Τσιρτσιμάλης που έπαιξαν άψογα.

Τα οκταλεπτα: 18-11, 30-15, 38-24, 49-36

ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ(Κοκκινόπουλος): Γεωργίου 4, Φόρογλου, Τσιακίρης 9(3), Μπρόζος 2, Καλαμπόκης, Βαϊντερλής 6, Μπίλιος 3(1), Χασιώτης, Λεμονάκης 17(2)μ Καλαϊτζάκης 8, Τσιριλάκης.

4ο ΛΑΡΙΣΑΣ(Παπακωνσταντίνου): Τάτσιος 2, Ραφτόπουλος, Αγοραστός 2, Παπαϊωάννου, Τσιαδήμας 7, Κολλάτος 7, Μπαλαμώτης Μ. 4, Τζήμας 6(1), Μπερδάνης, Μπαζάκης, Μπαλαμώτης Δ. 6.  

*Στα αξιοσημείωτα η παρουσία στον αγώνα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού (με την ιδιότητα του γονέα) και του Λαρισαίου προπονητή Α1 εθνικής κατηγορίας Γιάννη Τζήμα(επίσης ως γονέας).

Στο τέλος ο αθλητικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Μάκης Χασιώτης έδωσε  συγχαρητήρια στα Λαρισινά παιδιά και τους συνοδούς καθηγητές λέγοντας ότι ήταν έκπληξη το πάθος αυτής της ομάδας.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass