ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 1-0

Ευοσμία ανόδου για την ΑΕΛ

*Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Ματθαίος Μαρουκάκης *Κορυφαίος παίκτης της λαρισινής ομάδας ο Γιοβάνοβιτς

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2016 10:59

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Ευοσμία ανόδου για την ΑΕΛ στον Εύοσμο καθώς με τη νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα με 1-0 χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Μαρουκάκης(57΄) παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. Η λαρισινή ομάδα σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο πήρε αυτό που ήθελε και με τον τρόπο που έχει δείξει ο Σάκης Τσιώλης χωρίς κατοχή μπάλας αλλά με πλεονέκτημα την ποιότητα των παικτών που διαθέτει αφού πάλι δημιούργησαν διπλάσιες τελικές προσπάθειες από τον αντίπαλο.

Η ΑΕΛ με τον Καρδιτσιώτη προπονητή μέχρι τώρα έχει πετύχει πέντε νίκες(δύο στα χαρτιά) και αυτές που σημείωσε στον αγωνιστικό χώρο ήταν με το ίδιο αποτέλεσμα (1-0) και με κατοχή μπάλας από τους αντιπάλους. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση…

Από δω και πέρα απομένουν εννέα παιχνίδι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και την ημερομηνία που τελειώνει το πρωτάθλημα 29 Μαΐου (ανήμερα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης) η λαρισινή ομάδα θα πρέπει να έχει αλώσει…. τη Β΄ Εθνική και να παίξει τη νέα περίοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Σίγουρα το αξίζει καθώς επί 20 αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και δείχνει απίστευτη σταθερότητα σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τώρα έχει ιδιαίτερα ευνοϊκό πρόγραμμα καθώς ακολουθούν δυο εντός έδρας παιχνίδια με Καλλιθέα και Παναχαική (ίσως το κερδίσει στα χαρτιά) πριν παίξει δύσκολες αναμετρήσεις εκτός έδρας που όμως θα αγωνισθεί με αέρα βαθμολογικής διαφοράς χωρίς άγχος.

Σημαντική στο χθεσινό παιχνίδι η παρουσία τριακοσίων περίπου φιλάθλων που αντί για τριήμερη απόδραση πήγαν στον Εύοσμο για να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια του Σάκη Τσιώλη και των ποδοσφαιριστών του,

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με αρκετές αλλαγές στο αγωνιστικό σχήμα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τον Κισσαμικό αφού ξεκίνησαν Ρέντζας(πήγε πολύ καλά στον προηγούμενο ματς), Ναγιάρ, Κοντοχρήστος σε μια τακτική 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα ο Ρέντζας (δεξιά), Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς(σέντερ μπακ), Μονιάκης(αριστερά) αμυντικά χαφ οι Αναστασόπουλος και Ναγιάρ, στα πλάγια ο Βαρέλα, Κοντοχρήστος και στην επίθεση ο Μπόγιοβιτς πίσω από τον Μαρουκάκη.

Από την άλλη ο τεχνικός του Αγροτικού Αστέρα Κώστας Γεωργιάδης ξεκίνησε με 4-2-3-1.

Από την αρχή η ΑΕΛ φάνηκε ότι δεν θα έχει την μπάλα στην κατοχή της, θα πίεζε ψηλά και θα δημιουργούσε περισσότερες ευκαιρίες εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αντιπάλων. Με εξαίρεση μια φάση στο 12΄ η ΑΕΛ είχε διαρκώς ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτα στο πρώτο μέρος αφού τη σταματούσαν είτε το δοκάρι(προβολή Μακρυδημήτρη που θα σημείωνε αυτογκολ από πίεση των παικτών της ΑΕΛ), είτε παίκτης(πάνω στη γραμμμή απέκρουσε ο Σκλιοπίδης) είτε ο τερματοφύλακας Βοσνιάδης που ήταν και τυχερός.

Ο Τσιώλης βλέποντας ότι ο Κοντοχρήστος δεν πήγαινε στο παιχνίδι έβαλε σωστά τον Κουτσιανικούλη(στο 30΄) διορθώνοντας τη λανθασμένη έμπνευσή του ενώ στο 42΄ αποβλήθηκε ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα Κώστας Γεωργιάδη.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε πάλι το ίδιο μοτίβο μέχρι τη φάση του γκολ του Μαρουκάκη από φάουλ του Ναγιάρ(57΄).

Από κει και πέρα η ΑΕΛ έκανε διαχείριση με τον Τσιώλη να βγάζει τον Μαρουκάκη, να βαζει τον Λαμπρόπουλο(65΄) και να κάνει την τακτική 4-2-3-1. Επίσης έβαλε και τον Βέρτζο για να κρατήσει τους τρείς πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε έναν αντίπαλο που μέχρι το τέλος έκανε ένα σουτ (85΄ Νταβίντοφ) στην εστία του Ξενοδόχοφ.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

8’: Ο Βαρέλα ανατρέπεται λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Καπία και ο διαιτητής καταλογίζει ορθά φάουλ. Το εκτελεί ο Κοντοχρήστος αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βοσνιάδη.

12’: Κόρνερ από δεξιά για τους γηπεδούχους με τον Μπιτάνγκ αλλά ο Διαμαντόπουλος που πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

17’: Εξαιρετική μπαλιά του Μαρουκάκη στον Κοντοχρήστο, που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

19’: Σέντρα από δεξιά του Βαρέλα, ο Μπόγιοβιτς κάνει προβολή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

29’: Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους, η μπάλα από τον Μπιτάνγκ φθάνει στον Διαμαντόπουλο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει αδύναμο σουτ και εύκολα μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

33: Σουτ του Κουτσιανικούλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

35’: Κόρνερ από δεξιά για την ΑΕΛ με εκτελεστή το Βαρέλα, στο δεύτερο δοκάρι ο Μαρουκάκης κάνει σουτ αλλά πάνω στη γραμμή του τέρματος αποκρούει ο Σκλιοπίδης.

39’: Διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ. Σέντρα από τα δεξιά του Ρέντζα , ο Μακρυδημήτρης στην προσπάθειά του να διώξει στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του. Στην επιστροφή της ο Μαρουκάκης κάνει σέντρα και ο Βαρέλα πιάνει σουτ αλλά ο Βοσνιάδης μπλοκάρει την μπάλα.

43’: Σουτ του Κουτσιανικούλη λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και διαγώνια στέλνει την μπάλα άουτ.

55’: Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα , ο Μπόγιοβιτς βγαίνει σε θέση τετ α τετ, αλλά δεν προλαβαίνει την μπάλα και ο Βοσνιάδης μπλοκάρει.

57’: Ο Ναγιάρ από δεξιά εκτελεί φάουλ και ο Μαρουκάκης με υπέροχη κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

72’: Σουτ του Κουτσιανικούλη έξω από την μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Βοσνιάδης.

85’: Σουτ του Νταβίντοφ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει εύκολα ο Ξενοδόχοφ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος για την ΑΕΛ ο Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς ειδικά στο δεύτερο μέρος έκοβε ακόμα και τον… αέρα. Ο Ξενοδόχοφ όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν άψογος ενώ ο Ρέντζας πήγε πολύ καλά και ήταν μαχητικότατος. Σταθερή αξία ο Μονιάκης ενώ αρκετά καλός ο Κομεσίδης. Ο Αναστασόπουλος δεν πάει τόσο καλά ενώ ο Ναγιάρ είχε εξάρσεις. Ο Βαρέλα παραπάνω από μέτριος ενώ ο Κοντοχρήστος φάνηκε μόνο σε μια φάση και σωστά τον αντικατέστησε ο Τσιώλης με τον Κουτσιανικούλη που ήταν πιο κινητικός. Ο Μπόγιοβιτς πολύ καλός για μια ακόμα φορά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ενώ ο Μαρουκάκης πέτυχε το νικητήριο τέρμα.

Από τις υπόλοιπες αλλαγές ο Βέρτζος έπαιξε λίγο ενώ ο Λαμπρόπουλος ανταποκρίθηκε στο ρόλο που του ανατέθηκε

***

Από τον Αγροτικό Αστέρα Σκλιοπίδης, Καπίας ήταν οι καλύτεροι…

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτησία του κ. Κατσικογιάννη (Ηπείρου) με τον οποίο η ΑΕΛ είναι αήττητη σε όλα τα παιχνίδια που έχει σφυρίξει τη λαρισινή ομάδα. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Καπίας, Σαμουηλίδης, Διαμαντόπουλος , Αναστασόπουλος(έφθασε τις έντεκα κίτρινες κάρτες σε δεκαεπτά παιχνίδια).

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δυο βοηθοί Τζάνης (Τρικάλων), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Καπίας, Μακρυδημήτρης, Καραμπάς, Σαμουηλίδης (80’ Νταβίντοφ), Μπιτάνγκ (73’ Συμελίδης), Θεοδωρίδης (63’ Τοπούζης), Τσεμπερίδης, Διαμαντόπουλος, Βελλίνης.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Κοντοχρήστος (30’ Κουτσιανικούλης), Βαρέλα (84’ Βέρτζος), Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης (65’ Λαμπρόπουλος).

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

15:00 Χανιά-Κέρκυρα(ΟΤΕ)

15:30 Ζάκυνθος-Αναγέννηση Καρδίτσας

16:00 Πανσερραϊκός-Τρίκαλα

16:00 Κισσαμικός-Παναιγιάλειος

16:00 Καλλιθέα-Λαμία

Ολυμπιακός Βόλου-Εργοτέλης --Ματαιώθηκε--

Αχαρναϊκός-Παναχαϊκή --Δεν ορίσθηκε--

ΑΥΡΙΟ

18:00 Πανελευσινιακός-Απόλλων Σμύρνης(ΟΤΕ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 24αγ.)

 1. ΑΕΛ 56 -25αγ

 2. Κέρκυρα      52

 3. Απόλλων Σμύρνης     49

 4. Τρίκαλα         43

 5. Λαμία            40

 6. Καλλιθέα     39

 7. Κισσαμικός    34

 8. Παναιγιάλειος           33

 9. Αναγέννηση Καρδίτσας          32

10. Πανσερραϊκός           32

11. Αχαρναϊκός  31

12. Ζάκυνθος      27

13. Χανιά           25 -23αγ.

14. Αγροτικός Αστέρας  24 -25αγ.

15. Παναχαϊκή   20 -23αγ.

16. Πανελευσινιακός      20

17. Ολυμπιακός Βόλου  13

18. Εργοτέλης    10

* Ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εργοτέλης, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass