Π. Τζαναβάρας: «Δεν περισσεύει κανένας»

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2015 14:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:31

 

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης για κοινή προσπάθεια από τη διοίκηση, το τεχνικό τιμ, τους ποδοσφαιριστές και τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ προκειμένου ο στόχος της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ να επιτευχθεί απηύθυνε ο νέος τεχνικός της λαρισινής ομάδας Παναγιώτης Τζαναβάρας κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στα γραφεία της «βυσσινί» ΠΑΕ. Λέγοντας με έμφαση πως «κανείς δεν περισσεύει» και πως «όλοι πρέπει να αφήσουμε το «εγώ» μας πίσω και να κοιτάξουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα σ’ αυτή τη δύσκολη καμπή που βρίσκεται γιατί η ΑΕΛ είναι πάνω απ’ όλα» ο κ. Τζαναβάρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι -παρά τα προβλήματα που υπάρχουν- ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί και δήλωσε έτοιμος να εργαστεί σκληρά τονίζοντας ότι η δουλειά που θα ξεκινήσει από σήμερα «θα φέρει καλά αποτελέσματα».

Ο νέος τεχνικός των «βυσσινί» μίλησε και για τα μεταγραφικά υπογραμμίζοντας ότι από την ερχόμενη Παρασκευή θα αρχίσει η έλευση των πρώτων αποκτημάτων, σκιαγράφησε τους ποδοσφαιριστές που θέλει και ξεκαθάρισε ότι οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι σοβαρές με στόχο να δημιουργηθεί μία πολύ καλή ομάδα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον κ. Πλεξίδα από τον οποίο ζήτησε να υπάρχουν «ξεκάθαροι ρόλοι» στην ΠΑΕ και «να μην ανακατεύεται ο ένας στα πόδια του άλλου» και τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή του φίλαθλου κόσμου της πόλης.

Στη γενική του τοποθέτηση ο κ. Τζαναβάρας ανέφερε τα εξής:

«Χαίρομαι που είμαι εδώ πάλι, νομίζω για οποιονδήποτε προπονητή είναι χαρά μεγάλη να βρίσκεται στην ΑΕΛ. Επειδή ήμουν και την περσινή περίοδο γνωρίζω τα πράγματα οπότε είμαι πιο εξοικειωμένος. Μπορώ να πω ότι με ικανοποίηση δέχθηκα την πρόταση του κ. Πλεξίδα. Ο στόχος μου είναι να δουλέψω πολύ σκληρά πάλι για την ομάδα και να φτιάξουμε μία πολύ καλή ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, ότι έχουν φύγει κάποιοι παίκτες και ότι υπάρχει μία κατάσταση λίγο μεταβατική, αλλά νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά και σε λίγες μέρες και το ρόστερ θα συμπληρωθεί και η δουλειά που θα αρχίσει από σήμερα θα φέρει καλά αποτελέσματα. Να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον κ. Πλεξίδα για την πρόταση που μου έκανε και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά.

Σ’ αυτό το κομμάτι όμως θέλω να πω αυτό που έλεγα και πέρσι, ότι δεν περισσεύει κανένας και ότι ένας άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει κάτι. Θα χρειαστεί να είμαστε όλοι μαζί, η διοίκηση, το τεχνικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές και σίγουρα ο κόσμος. Η άποψή μου είναι ότι η ΑΕΛ είναι πάνω απ’ όλα και ότι όλοι πρέπει να αφήσουμε το «εγώ» μας πίσω και να κοιτάξουμε όλοι μαζί -το λέω και το εννοώ- να βοηθήσουμε την ομάδα σ’ αυτή τη δύσκολη καμπή που βρίσκεται».

* * *

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου στις οποίες ο κ. Τζαναβάρας υπογράμμισε τα παρακάτω:

-Σε 11 αγωνιστικές είστε ο 5ος προπονητής στη σειρά. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα φτάσετε μέχρι το τέλος; Έχετε πάρει κάποιες εγγυήσεις;

«Εγγυήσεις έχω πάρει. Αλλά η μεγαλύτερη εγγύηση είναι η δουλειά μου. Και πέρσι ίδια ερώτηση μου έγινε και αποδείχθηκε ότι όλα πήγαν καλά. Αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Ο σύμμαχος ενός προπονητή εδώ στην Ελλάδα συνήθως είναι το αποτέλεσμα. Όμως πρέπει να βλέπουμε πάνω απ’ όλα την απόδοση και μετά το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι επειδή είδα την ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι στην τηλεόραση θα τη βελτιώσω αρκετά. Ήδη κατάλαβα τι χρειάζεται και θα δείτε σιγά-σιγά μία διαφορετική ομάδα».

-Πόσο εύκολο είναι αυτή τη χρονική στιγμή που τα παιχνίδια τρέχουν και να αποκτηθούν οι ποδοσφαιριστές και να αποκτήσει η ομάδα το αγωνιστικό προφίλ που θέλετε;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο. Οι ομάδες χτίζονται, δεν γίνονται ξαφνικά από τη μία εβδομάδα στην άλλη. Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ, είμαστε σε επικοινωνία με κάποιους ποδοσφαιριστές, πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το ρόστερ θα αρχίσει να καλύπτεται και η δυσκολία της δουλειάς μας είναι εκεί, στο να ενσωματώσουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα και τα παιδιά που θα έρθουν και να μπορούμε την Κυριακή να διεκδικούμε το παιχνίδι. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, χρειάζεται λίγος χρόνος».

-Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Η άνοδος. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε πίσω, δεν είναι εύκολο αλλά υπάρχουν αρκετά παιχνίδια και τα πλέι οφ που μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να δημιουργήσουμε μία πολύ καλή ομάδα και μέσα από αυτό θα έρθουν όλα αυτά που ζητάμε. Η δουλειά μας είναι πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Να δουλέψουμε τόσο πολύ με τους ποδοσφαιριστές ώστε να δημιουργήσουμε μία πολύ καλή ομάδα και να διεκδικήσουμε την άνοδο».

-Ακολουθούν δύο παιχνίδια με Ζάκυνθο και Ηρακλή…

«Ναι, έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα παιχνίδια με Ζάκυνθο και Ηρακλή και σε συνδυασμό με αυτό που πάμε να κάνουμε, να συμπληρώσουμε το ρόστερ, στην κυριολεξία τρέχουμε».

-Υπάρχει πιθανότητα να γίνουν κάποιες μεταγραφές πολύ γρήγορα και να χρησιμοποιηθούν τη Δευτέρα;

«Δεν είναι σίγουρο ακόμα. Κάναμε κάποιες κουβέντες, ίσως μέχρι την Παρασκευή να υπάρχει η έλευση ενός (το πιθανότερο) ή δύο ποδοσφαιριστών και την επόμενη εβδομάδα περισσοτέρων. Ξέρουμε ότι αυτά τα δύο παιχνίδια μας απασχολούν πάρα πολύ τη δεδομένη στιγμή, στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα τώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικά. Θα προσπαθήσουμε με την ομάδα που έχει αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ και η οποία δεν είναι κακή να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και ερχόμενοι οι καινούργιοι παίκτες σιγά-σιγά να συμπληρώσουμε το παζλ».

-Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει ένα θέμα σχετικά με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Σας έδωσε την αίσθηση ο κ. Πλεξίδας ότι θα παραμείνει μέχρι το τέλος;

«Η αίσθησή μου, από την κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχα, είναι ότι ο κ. Πλεξίδας θα είναι στην ομάδα. Αυτό αντιλήφθηκα και αυτό εισέπραξα».

-Με τους προκατόχους σας μιλήσατε;

«Γνωρίζω την κατάσταση. Ξέρω πού ήρθα. Ήρθα στην ΑΕΛ. Ήρθα σ’ αυτήν την ΑΕΛ που ξέρω και που είδα, και ξέρω τι πρέπει να κάνω ακριβώς».

-Αισθάνεστε αδικημένος όταν μετά το τέλος της περσινής σεζόν δεν συνεχίσατε στον πάγκο της ομάδας;

«Μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα λίγο αδικημένος το καλοκαίρι, ήταν όμως η απόφαση του κ. Πλεξίδα. Τώρα όμως το ότι με κάλεσε νομίζω ότι τα δείχνει όλα».

-Ένα μήνυμα για τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ;

«Πολλά μηνύματα όχι ένα. Τους θέλουμε κοντά μας. Δεν νοείται ΑΕΛ χωρίς τον κόσμο της. Η δύναμη της ΑΕΛ είναι ο κόσμος της. Γι’ αυτό είπα πριν ότι δεν περισσεύει κανένας και ότι όλοι μαζί να αφήσουμε το εγώ μας γιατί πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να έρθει κοντά μας να μας βοηθήσει».

-Το γεγονός ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι ενώ είχαν συμβόλαιο από την αρχή της χρονιάς αρνήθηκαν να συνεχίσουν σας προβληματίζει;

«Φυσικά και με προβληματίζει. Το συζήτησα με τον κ. Πλεξίδα αλλά θα το συζητήσω και κατ’ ιδίαν με κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Πιστεύω ότι θα αντιληφθώ και θα αφουγκραστώ την κατάσταση αμέσως, και επειδή το έχω ξαναζήσει αυτό, δηλαδή να πάω σε μία ομάδα που υπάρχουν προβλήματα και τα έχω λύσει, πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και τώρα».

-Συμφωνείτε με τα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν από την ΠΑΕ στις θέσεις του τεχνικού διευθυντή, του τιμ μάνατζερ και γενικά με το κομμάτι που σας αφορά;

«Ο κ. Πλεξίδας μου είπε ότι στο θέμα των μεταγραφών θα συνεργαστώ με τον κ. Κικερίδη. Ήδη από το πρωί συνεργαζόμαστε. Ο κ. Κικερίδης είναι ένας έμπειρος σκάουερ-μάνατζερ, έχει δουλέψει στη Βέροια αρκετά χρόνια και γνωρίζει τις μεταγραφικές καταστάσεις, γνωρίζει ποδοσφαιριστές κ.λπ. Όσον αφορά στον κ. Αργυρούλη τον γνωρίζω σαν παλιά δόξα, χαιρετηθήκαμε το βράδυ, θα μιλήσουμε και πιστεύω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Εγώ θέλω να συνεργάζομαι όμως από κει και πέρα ο καθένας θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τον ρόλο του. Εμένα μου αρέσουν οι ξεκάθαροι ρόλοι και ο ένας να μην ανακατεύεται στα πόδια του άλλου. Και ήδη η πρώτη μου δουλειά μαζί με τον κ. Πλεξίδα είναι να δώσουμε ρόλους. Μία ομάδα χωρίς ρόλους στο προσωπικό της και χωρίς κανόνες δεν μπορεί να πάει πουθενά. Αυτά ζήτησα από τον κ. Πλεξίδα και μου εγγυήθηκε ότι έτσι θα γίνει. Θέλω τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα και από κει και πέρα η δουλειά είναι δική μου ευθύνη».

-Σχετικά με τις μεταγραφές;

«Ήδη έχουμε αρχίσει από το πρωί με τον κ. Κικερίδη. Σίγουρα θα ήθελα να έχουμε ένα ρόστερ 20-22 παικτών συν τους τερματοφύλακες. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα ρόστερ. Νομίζω ότι πιο πολύ μπερδεύουν την κατάσταση. Το ρόστερ πρέπει να είναι μαζεμένο και ποιοτικό για να μπορεί να βγει και η δουλειά όπως πρέπει. Βλέπουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι ελεύθεροι. Όλα θα γίνουν σύμφωνα με αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Σαν πρώτο στόχο θα έλεγα ότι θα ήθελα παίκτες που να γνωρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο (αν πρόκειται για ξένους) και να έχουν κάποια εμπειρία από τη Β’ Εθνική, γιατί ξέρετε ότι κάθε κατηγορία έχει τα δικά της στεγανά και τον δικό της τρόπο παιχνιδιού. Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να κάνουμε σοβαρές επιλογές και όσο μπορούμε παίκτες που να είναι έτοιμοι. Γιατί αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε παίκτες να μπουν γρήγορα μέσα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε παίκτες από την Α’ Εθνική που δεν έπαιζαν ή έπαιζαν λίγο αλλά και κάποιους παίκτες από ξένες ομάδες που παίζουν ούτως ώστε εκτός από το χρόνο προσαρμογής τους στην Ελλάδα να μην έχουμε και πολύ μεγάλο χρόνο προπονητικής προσαρμογής. Βέβαια στα πρώτα παιχνίδια θα στηριχθούμε στους ήδη υπάρχοντες παίκτες».

Ολοκληρώνοντας τις απαντήσεις του ο κ. Τζαναβάρας αναφέρθηκε και στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ λέγοντας:

«Το αθλητικό κέντρο είναι ένα πολύ μεγάλο συν. Είναι τύχη να δουλεύεις σε τέτοια αθλητικά κέντρα. Δεν υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα και γι’ αυτό σας λέω ότι πιστεύω πως αυτή η ομάδα θα δουλέψει πάρα πολύ καλά».

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Τζαναβάρας παρουσίασε τον συνεργάτη του κ. Γιώργο Κουδούνη τονίζοντας τα εξής:

«Ο Γιώργος Κουδούνης είναι γυμναστής και παράλληλα προπονητής με δίπλωμα UEFA A. Είμαστε μαζί τέσσερα χρόνια και έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, με κλειστά μάτια θα έλεγα. Είναι σημαντικό για έναν προπονητή να έχει δίπλα του ένα καλό γυμναστή και έναν καλό συνάδελφο» κατέληξε ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ.

Στην παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΑΕΛ παρευρέθησαν ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ντελόπουλος και ο γενικός διευθυντής κ. Μπαλατσούκας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass