ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αθωώθηκε η ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά

* Για ηθική δικαίωση μιλάει η Λαρισαία αθλήτρια

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2016 0:04

 

Η Λαρισαία Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το Εφετείο έκρινε πως τόσο η 37χρονη αθλήτρια όσο και ο προπονητής της, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, έπεσαν θύματα του κυκλώματος νοθευμένων σκευασμάτων.

Η εκδίκαση αφορούσε τα αποτελέσματα των αιφνιδιαστικών ελέγχων του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ (WADA) το 2008. Στις έρευνες βρέθηκαν θετικά δείγματα αρκετών Ελλήνων αθλητών, με συνέπεια, πέραν των αθλητικών πειθαρχικών εξελίξεων, να υπάρξουν και ποινικές διώξεις για χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, τη χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, την κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών.

Θυμίζουμε πως τα αποτελέσματα των ελέγχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, τα οποία είχαν δείξει πως η Χαλκιά ήταν θετική στην ουσία M3 (μεθυλτριενολόνη).

"Το Δικαστήριο Εφετών Αθήνας έκρινε – ομόφωνα- αθώα εμένα και τον προπονητή μου, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, για την υπόθεση ντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.

Αισθάνομαι βαθιά συγκινημένη για την ηθική δικαίωση και θέλω να ευχαριστήσω τους Εθνικούς Δικαστές, Εφέτες, Ασημίνα Υφαντή, Αντώνη Μελισσινό, Ελένη Τραγουδάρα και τον Εισαγγελέα Γιώργο Πρασσά , καθώς και τους δικηγόρους μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Γιάννη Μαρακάκη", δήλωσε η Φανή Χαλκιά.

Την αθώωση της Φανής Χαλκιά και του Τάσου Γκούση από την ελληνική δικαιοσύνη οποίοι κατηγορούντο για χρήση απαγορευμένων ουσιών, γνωστοποίησε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, το οποίο κάνει λόγο για «σκευωρία» του WADA εναντίον τους.

«Μετά από πολυετή δικαστική ταλαιπωρία, το δικηγορικό μας γραφείο ανακοινώνει ότι το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών σήμερα αθώωσε παμψηφεί τόσο την Oλυμπιονίκη Φανή Xαλκιά, όσο και τον νικητή των Πανευρωπαϊκών Γκούση Αναστάσιο, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, με τη γνωστή σκευωρία της WADA, η οποία μεθοδεύτηκε εις βάρος τους, εκατηγορούντο για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Σημειωτέον ότι με τη συμμετοχή του δικηγορικού μας γραφείου προ διετίας, είχαν αθωωθεί παμψηφεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, τόσο ο προπονητής της άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου, όσο και οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βασιλική Κασάπη.

Μετά από την αμετάκλητη αυτή κρίση της Δικαιοσύνης οι αθλητές θα διεκδικήσουν και την οποιαδήποτε άλλη αποκατάστασή τους είτε στην Ελλάδα είτε διεθνώς», αναφέρει η ανακοίνωση του γνωστού δικηγορικού γραφείου.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για το απόφαση του Εφετείου εξέδωσε και η ΠΑΕ Λάρισα, αφού η Χαλκιά κατάγεται από τη θεσσαλική πόλη.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ χαίρεται ιδιαίτερα για την αθώωση της Φανής Χαλκιά, διότι ενώ ήδη εκκρεμούσε εις βάρος της αυτή η δυσφημιστική κατηγορία είχε αποφασίσει να την βραβεύσει στην ετήσια γιορτή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στις 27 Φεβρουαρίου 2016», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass