ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Τίτλοι τέλους για φέτος...

* Παρά την αξιοπρεπή εμφάνιση των παικτών. Ο διαιτητής χάρισε αποβολή στους γηπεδούχους

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2015 13:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:31

Τίτλοι τέλους χθες για την ΑΕΛ όσον αφορά τη φετινή περίοδο και τα όνειρα της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Στο γήπεδο (Καυταντζόγλειο) που την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου κέρδισε με 1-0 τον Ηρακλή και προκρίθηκε στα πλέι οφ, στην καινούργια διοργάνωση γνώρισε την ήττα με το ίδιο αποτέλεσμα (με γκολ του Λουκίνα στο 74') και «έσβησε» κάθε ελπίδα ανόδου αφού πλέον ο Ηρακλής σε πέντε παιχνίδια χρειάζεται μια νίκη ενώ η ΑΕΛ σε πέντε αγώνες ισάριθμες επιτυχίες. Συνδυασμός απίθανος με δεδομένο ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν δυο παιχνίδια στην έδρα τους.

Στο χθεσινό αγώνα αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν... «δανεικά» από τον αγώνα της κανονικής περιόδου καθώς οι παίκτες της ΑΕΛ τα έδωσαν όλα και ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλοί.

Στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς είχαν συντριπτική κατοχή μπάλας αλλά οι «βυσσινί» στις αντεπιθέσεις ήταν επικίνδυνοι.

Ο Λουκίνας στη μοναδική αμυντική αδράνεια της ΑΕΛ πέτυχε γκολ ενώ ο Νίκος Παπαδόπουλος ο τεχνικός του Ηρακλή έκανε ματ με την είσοδο του Κυριακίδη που ήρθαν τα πάνω κάτω στον αγώνα.

Μέχρι το τελευταίο λεπτό η προσπάθεια της ΑΕΛ να πάρει έστω και έναν βαθμό για να διατηρήσει αμυδρές ελπίδες ανόδου υπήρχαν και στο 88' ο Μπόγιοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία ενώ στη συνέχεια της φάσης δέχθηκε χτύπημα από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή Χουάντερσον αλλά ο διαιτητής Δημητρόπουλος (Ηλείας) δεν τον απέβαλλε και αρκέστηκε σε μια κίτρινη κάρτα.

Από δω και πέρα πρέπει να αρχίσει γρήγορα ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου γιατί όλα δείχνουν ότι η τρίτη θέση απλά θα είναι για το γόητρο και όχι για ουσία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε με την ενδεκάδα που όλοι περίμεναν με εξαίρεση ότι έβαλε στο αρχικό σχήμα τον Ενγκεσάν, χωρίς να δικαιωθεί, στη θέση του Πίντο.

Στο 4-3-3 κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αποστολίδης, στην άμυνα οι: Καρανίκας (δεξιά), Δεληζήσης, Μελισσάς (σέντερ μπακ), Κοντοδήμος (αριστερά),στη μεσαία γραμμή οι: Μπανούσης, Νεμπεγλέρας, Πινδώνης και στην επίθεση οι: Ενγκεσάν, Μπόγιοβιτς, Σερτζίνιο.

Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα αλλά η ΑΕΛ πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο ισορρόπησε και προσπαθούσε να βγει μπροστά αλλά ο Μπαρτολίνι είχε κερδίσει όλες τις μονομαχίες με τον Μπόγιοβιτς.

Κάποια σουτ των γηπεδούχων ήταν εύκολη υπόθεση για τον Αποστολίδη ενώ ουσιαστικά στο πρώτο μέρος δεν επιφύλαξε καμία ιδιαίτερη συγκίνηση ούτε κάποια φάση άξια συζήτησης. Μάλιστα με εξαίρεση μια κίτρινη κάρτα του Καρανίκα το παιχνίδι δεν διακρίθηκε ούτε για τη δύναμή του αλλά για απλές μάχες στη μεσαία γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος όμως ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά αλλά η ΑΕΛ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Σερτζίνιο.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, τεχνικός του Ηρακλή, στο 58' έβαλε τον Κυριακίδη και το γήπεδο έγειρε... Ο νεοεισελθών έκανε πολύ καλή δουλειά αλλά το γκολ ξεκίνησε από την αντίθετη πλευρά με εκτελεστή τον Λουκίνα στο 74'.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ πίεσε και στο 88' ο Μπόγιοβιτς έφθασε κοντά στην ισοφάριση. Εκεί ο Χουάντεσρον τον χτύπησε αλλά ο διαιτητής δεν τον απέβαλε...

Το τελικό 1-0 ίσως ήταν άδικο για την ΑΕΛ που άξιζε να πάρει μια ισοπαλία. Αλλά πάλι δεν θα άλλαζε κάτι ριζικά.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

20’: Ασθενές σουτ του Κάσσου έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει εύκολα ο Αποστολίδης.

30’: Σουτ του Ιντζόγλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

36’: Σουτ του Μπόγιοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Χουάντερσον αποκρούει.

39': Σουτ του Κάσσου έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά μόνος του στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.

47’: Σουτ του Λουκίνα έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει εύκολα ο Αποστολίδης.

48’: Σουτ του Σερτζίνιο μέσα από τη μεγάλη περιοχή διώχνει μπροστά από τη γραμμή του τέρματος ο Μπαρτολίνι σε κόρνερ.

60': Σουτ του Πουρτουλίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει με το πόδι ο Μπανούσης.

74’: Σέντρα του Πασά από τα αριστερά, ο Λουκίνας πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή ανενόχλητος και κάνει το 1-0.

87’: Σέντρα του Καρανίκα από τα δεξιά, ο Μπόγιοβιτς πιάνει την κεφαλιά αν και με επιθετικό φάουλ στον Ζιαμπάρη μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Καλύτεροι από την ΑΕΛ ήταν οι Δεληζήσης, Μελισσάς που δυστυχώς μια φορά αδράνησαν και το πλήρωσαν. Πολύ καλός ο Καρανίκας όπως και ο Κοντοδήμος μέχρι που μπήκε ο Κυριακίδης και υπερφορτώθηκε η πλευρά του.

Ο Νεμπεγλέρας με τον Μπανούση περιόρισαν τη δραστηριότητα του Ρομάνο ενώ ο Πινδώνης δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Ο Ενγκεσάν , ο Πίντο και ο Σερτζίνιο δεν πρόσφεραν τίποτα ενώ ο Μπόγιοβιτς φάνηκε στην τελευταία φάση και το γεγονός ότι κράτησε τα σέντερ μπακ του Ηρακλή στα μετόπισθεν.

Ο Γιάντσης ακούμπησε μόλις μια φορά την μπάλα στο μικρό χρονικό διάστημα που έπαιξε.

Από τον Ηρακλή καλύτερος ο Κυριακίδης και τον ακολούθησαν οι: Μπαρτολίνι, Πουρτουλίδης και ο Πασάς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) ευνόησε τους γηπεδούχους με αποκορύφωμα τη μη αποβολή του Χουάντερσον (άγνωστο γιατί...). Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Χουάντερσον, Λουκίνας, Καρανίκας, Πίντο, Μελισσάς

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ.κ.: Γεωργακάκος (Αθήνας), Ελευθερίου (Αθήνας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ιντζόγλου, Ρομάνο (Τσιλιανίδης), Πουρτουλίδης, Πασάς (88’ Καρασαλίδης), Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Κάσσος (59’ Κυριακίδης), Λουκίνας, Ζιαμπάρης

ΑΕΛ: Αποστολίδης, Καρανίκας, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας (82’ Γιάντσης), Πινδώνης, Σερτζίνιο, Ενγκεσάν (λόγω τραυματισμού 43’ Πίντο), Μπόγιοβιτς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass