Προτεραιότητα η ενίσχυση της αιγοπροβατοτροφίας

*ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ»

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2024 13:16

Mε τον πρόεδρο και μέλη της Ο.Π. Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάςς» συναντήθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με την ενίσχυση της αιγοπροβατοτροφίας στην περιοχή και την προώθηση καινοτόμων λύσεων για την παραγωγή γάλακτος και κρέατος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη του Συνεταιρισμού έθεσαν το αίτημα της δημιουργίας Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Γαλακτοπαραγωγών Προβάτων στη Θεσσαλία. Οι παραγωγοί ανέφεραν ότι η ίδρυση του Κέντρου θα συμβάλλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση των ιδιοτήτων των ζώων, όπως η αύξηση της γαλακτοπαραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος και η ενίσχυση της αντοχής τους. Παράλληλα, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής, μέσα από την επιλογή κατάλληλου γενετικού υλικού και τη διατήρηση γενεαλογικών βιβλίων για την παρακολούθηση της εξέλιξης των φυλών.
Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάπτυξη μοντέλων εντατικής εκτροφής κρεοπαραγωγών προβάτων, με στόχο τη βελτιστοποίηση της παραγωγής κρέατος μέσω προγραμμάτων που θα εστιάζουν στην ποιότητα του κρέατος, στη σωματική διάπλαση και στη βελτίωση της ταχύτητας ανάπτυξης των ζώων. Ένα τέτοιο μοντέλο εντατικής εκτροφής θα μπορούσε να ενισχύσει την κερδοφορία του κλάδου και να δώσει νέες προοπτικές για την κρεοπαραγωγική προβατοτροφία στην Ελλάδα.
Ο Χρήστος Κέλλας μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Η ενίσχυση της αιγοπροβατοτροφίας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η προώθηση σύγχρονων και καινοτόμων πρακτικών βοηθά στη βιωσιμότητα του κλάδου, αυξάνοντας τόσο την παραγωγή όσο και την ποιότητα των προϊόντων. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο νέοι παραγωγοί να αναζητούν καινοτόμες λύσεις και να επενδύουν στο μέλλον της παραγωγής τους με στόχο την αειφορία και την ανταγωνιστικότητα. Είμαστε αρωγοί σε ανάλογες πρωτοβουλίες και θα στηρίξουμε τον Συνεταιρισμό της Ελασσόνας, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της αγροκτηνοτροφικής ανάπτυξης».
Παρόντες στη συνάντηση, εκτός από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Γεώργιο Μηλιώνη, ήταν και οι Νικόλαος Ζιώζιας και Αναστάσιος Γκουγκουλιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass